Kjøkkenhygiene

Kosthold29.03.20071

Bakterier finnes naturlig overalt, også i matvarer. Mange har vi nytte av, og noen vil vi unngå. Hvis du behandler mat feil, kan uønskede bakterier formere seg og i verste fall gjøre deg syk.

Kjøttfarser og kjøttdeig

Kosthold27.03.20070

Vet du hva som er forskjellen på kjøttfarse og kjøttdeig? Mange lurer på hvilke kjøttslag det er i de ulike produktene. Det er ikke lett og orientere seg i jungelen av alle produkter som finnes i dag.

Hva er fettforbrenning?

Kosthold22.03.200773

Kroppen har i prinsippet tre ulike drivstoff å velge mellom: protein, karbohydrater og fett. Fettforbrenning handler om den prosessen som går ut på at nettopp fettet forbrennes.

Kreatin monohydrat fortsatt best

Kosthold16.03.20071

I denne artikkelen ser vi på hva kreatin er og om trendene med alle de nye kreatinproduktene på markedet den senere tid. Hva bør vi egentlig bruke pengene på?

Hvitt kjøtt i ernæringen

Kosthold13.03.20070

Kjøtt er dyrenes muskler, og dermed protein, med det fettet som naturlig følger med. Hos fugler sitter fettet stort sett like under skinnet, og det meste er lett å fjerne ved å skrelle av skinnet.
Produkter øverst på listen er mest effektiv og har ingen eller minst negative resultater. Produkter nederst på listen har noen positive og endel negative forskningsresultater. Produkter mitt i listen er både og.

Blir man fet av melk?

Kosthold07.03.20071

Et stadig tilbakevennende tema er vekt og helse, og av og til er det noen som lufter påstanden om at man blir fet av å drikke melk. Er det noe i dette, eller er det nok en myte som må avkreftes en gang for alle?

Flamberte frie radikaler

Kosthold03.03.20070

Vi ser på hvorfor det er så viktig å få i seg mye frukt, grønnsaker og essensielle fettsyrer i kostholdet. Det er uten tvil store mangler i det norske kostholdet i dagens samfunn, likevel er det alltid noen som kommer unna med en usunn livsstil.

Kreatinprodukter - Vær OBS

Kosthold26.02.20071

Kreatin finnes naturlig i kroppen (ca 130g), og er helt nødvendig for at vi skal kunne bevege musklene. Intensiv trening tømmer kreatinlagrene. Du får i deg kreatin ved inntak bl.a. av rødt kjøtt, fisk og tyttebær (1kg oksekjøtt = ca 4g.). Spiser d
Forbedret insulinfølsomhet og spennende resultater på kroppssammensetning når det kombineres med trening.

Kalsiumtrikset

Kosthold22.02.200794

Kan en av de vanligste og nyttigste mineralene i kosten være vår mest effektive fettforbrenner? Mye tyder på det. Les videre og lær deg mer.

30 minutter - Et magiskt vindu

Kosthold02.02.20070

For å få bra treningsresultater, kreves riktig næring. De stoffene som først og fremst forbrukes gjennom trening er næringsstoffer og vann. Næringsstoffene er karbohydrater (sukkerformer), proteiner og fett.

Ny treningsdrikk i Norge

Kosthold01.02.20070

Etter en treningsøkt er det viktig at kroppen raskt får tilført det den trenger av næringsstoffer og væske. 1. februar lanseres den første restitusjonsdrikken i Norge.

Proteinbar - Velg riktig type

Kosthold25.01.20071

Såkalte proteinbarer, eller proteinsjokolader som det også kalles, har kommet for å bli. Nå trenger vi ikke gå på et treningssenter for å kjøpe disse, men kan faktisk finne dem i hyllene til både Rema og andre dagligvarekjeder.

Omega-3 og Omega-6

Kosthold15.01.20070

Marine matvarer inneholder omega-3 fettsyrer som er veldig viktige for menneskets helse. Ett stort antall sykdomstilstander har vist seg å kunne forbedres om pasienten øker sitt inntak av omega-3 og noen sykdommer bryter ikke ut i det hele tatt om man s

Laktoseintoleranse

Kosthold20.12.20060

Laktoseintoleranse skyldes mangel eller underskudd på fordøyelsesenzymet laktase i tarmen. De fleste afrikanere, syd-amerikanere og asiatere mangler dette enzymet og tåler derfor ikke store mengder laktoseholdig mat. I Norge har ca. 2 % av befolkningen

Lunsj på skolen eller jobben

Kosthold15.12.20060

Det er ikke så mye som skal til for å få et ordentlig måltid medbrakt på skolen eller jobben. Det kreves bare litt tid på morgenen eller kvelden før. Er du lei av tradisjonell lunsj som brød med skinke og ost så er dette noe for deg.
Vi presenterer her en effektiv diett for å gå ned i vekt til julebordssesongen - helt ulik de vanlige sultekurene der du nesten ikke får spise.

Praktisk kostholdsplanlegging

Kosthold04.12.20064

Etter all teorien fra artikkelen om kaloribalanse og artikkelen om beregninger av karbohydrater, protein og fett, er det nå på tide å se hvordan du på en enkel måte kan sette kostholdsplanen. Mange har en tendens til å bare gi opp når det blir for

Kaloribalanse på kostholdsplanen

Kosthold28.11.20062

Det er viktig å ha en viss pekepinn på hvor mye kalorier du forbruker via daglig aktivitet og trening. Kaloriinntaket justeres deretter i forhold til om du skal opp eller ned i vekt, eller bare vedlikeholde mens du trener for andre kvaliteter. I denne a

Bygge maksimalt med muskler

Kosthold06.11.20060

Jeg har satt opp off season dietten fremover til neste år! Jeg kjenner Jay Cutler og pratet med han i Holland der han vant. Har snakket med Jay og skrevet mail med han siden da!
Dersom man snakker om 13 riktige pleier det å handle om storgevinster, og det gjør det her også, selv om det ikke handler om tipping. Følger du disse 13 gyldne reglene lover jeg deg at du vinner en storgevinst i form av en kropp i meget bra form
Dietter med lav karbohydrat- og høy proteinsammensetning vedlikeholder muskelmasse og øker fettforbrenning.

Protein - Hva er det godt for?

Kosthold20.10.20066

Ordet protein kommer fra det greske ordet "proteos", som betyr det første, eller det viktigste. På mange måter fortjener dette næringsemnet sitt navn. Les videre så forstår du snart hvorfor.
Med utgangspunkt i det ønskede kalorinivå på dietten din fra artikkelen om kaloribalanse, skal vi nå sette opp hvor mye av de forskjellige næringsemnene du skal innta, og hvordan disse bør fordeles i løpet av en dag for best mulig effekt.

En perfekt spisedag

Kosthold20.09.20062

En perfekt spisedag skal gi deg tilfredsstillelse og en evne til å holde ut med streng diett enda en uke. I tillegg skal den hjelpe deg med å holde forbrenningen, hormonnivåer og mentalt humør på et tilfredsstillende nivå.

Proteinsyntesen

Kosthold04.09.20062

En av kroppens helt grunnleggende anabole prosesser, kanskje av spesiell interesse for mange av oss som driver med styrketrening, er oppbygningen av proteiner. Proteinene er som de fleste vet byggestenene i musklene våre.

Salatguide

Kosthold28.08.20060

Vi har fått et stort utvalg av salater i løpet av få år her i Norge. Frisee, lollo, ekeblad og batavia er blant de mange deilige varianter som gir gleder i salatbollen. Isbergsalaten er verdens mest brukte salat.

Fitnessmat med mye energi

Kosthold25.08.20060

Det finnes mange kostprogrammer for de som vil ned i vekt.Ukebladene er fulle av dem og det dukker opp nye hver uke. At de aller fleste ikke funker er en annen ting.

Viktige fakta for formen

Kosthold07.08.20060

I studier kan man se at mennesker generelt går opp i vekt om høsten/vinteren og reduserer sin kroppsvekt om våren/sommeren. Det kommer av at kroppen innstiller seg på fettinnlagring når det er mørkt og kaldt og vice versa. Jeg synes at det er helt l