Øk proteininntaket ditt med bønner og belgfrukter.
Finn ut hvorfor leucine aminosyren er utrolig viktig for proteinsyntesen og muskelvekst.
Riktig næring, og riktig type kosttilskudd til riktig tid vil kunne gjøre en stor forskjell på resultatene av din trening. De stoffene som først og fremst forbrukes gjennom trening er næringsstoffer og vann.
Om du skal øke muskelmassen, beholde den på diett eller kun vil ha et fornuftig kosthold er proteiner essensielt.
De fleste som trener er opptatt av at kroppen skal bli sunn og sterk, og gjerne muskuløs også – enten man satser på lange, slanke muskler eller store, svulmende muskler. Da er det naturlig å tenke på proteininntaket.
Det er satt i gang et studie, kalt «Fiskespisestudiene 2011-2013» som er ledet av forsker Oddrun Anita Gudbrandsen ved Institutt for indremedisin.
Dine spørsmål og debatter kan deles med andre utenfor forumet! Vi ser at det er mange smarte spørsmål som stilles om trening og ernæring på forumet. Vi ønsker å dele og bidra til å svare på disse spørsmålene via artikler på forsiden.
Både i fitnessmiljøer og blant vanlig mosjonister har det lenge hersket en myte om at kroppen kun kan bruke en viss mengde protein pr. måltid og at alt inntak som overstiger denne mengden skilles ut.
Er du opptatt av å følge et sunt kosthold, men ønsker ikke å være så fanatisk at du teller kalorier og spiser til bestemte klokkeslett? Her er noen enkle og effektive kostholdstips som alle klarer å følge.
Proteininntaket i den norske befolkningen har vist en gradvis økning de siste årene. Flere animalske matprodukter og bedre råd er muligens noe av årsaken til at flere i dag spiser proteinrik mat.
Uansett om det er styrke eller utholdenhet som er hovedmålet med treningen, er et tilstrekkelig proteininntak nødvendig for å oppnå optimale resultater.
"Ingen drikk kan erstatte melk" har vært Tine Meieriers reklameparol gjennom mange år. Mens mager melk har fått status som rene sunnhetsbomben, blir det satt lite fokus på hvilke problemer denne drikken kan skape.
Denne artikkelserien er inspirert av observasjoner fra trenings- og kostholdsloggene fra både vårt eget og andre treningsforum, der flere som spiser og trener for å gå ned i vekt og fettprosent opplever stadige episoder med såkalte "spisekick".
Protein er et særdeles interessant næringsstoff med tanke på at det styrer treningsresultater dine, fettforbrenningen og påvirker helsen din.
Kalkun er nyttårsmat nr. 1. Her finner du alt du trenger å vite, enten du skal servere kalkunen kald med Waldorfsalat ved siden av eller du skal servere den varm med fløtesaus og kokte poteter.
Det er ingen tvil om at vi i dag er vitne til en kraftig økning i overvekt og fedme i Norge, og spesielt de siste 20 årene (Ulset et al 2007).
Mange trener i dag styrketrening for å øke muskelmassen og er opptatt av metoder for å øke muskelveksten mest mulig. Det foregår en konstant kamp i musklene våre mellom proteinnedbrytning og proteinoppbygging (proteinsyntese).
I denne artikkelen går vi igjennom hva protein er, hvordan det fungerer og hva forskning sier om proteinmengde i forhold til kroppsvekt samt proteintilskudd.
Dietter med lav karbohydrat- og høy proteinsammensetning vedlikeholder muskelmasse og øker fettforbrenning.
Ordet protein kommer fra det greske ordet "proteos", som betyr det første, eller det viktigste. På mange måter fortjener dette næringsemnet sitt navn. Les videre så forstår du snart hvorfor.
En av kroppens helt grunnleggende anabole prosesser, kanskje av spesiell interesse for mange av oss som driver med styrketrening, er oppbygningen av proteiner. Proteinene er som de fleste vet byggestenene i musklene våre.
Om du lurer på om du kun skal bruke karbohydrater eller karbohydrat/protein etter trening så bør du lese dette. Det er to faktorer som må til for å hurtig øke etter trenings glycogensyntesen.
I følge en utgave av American Journal og Clinical Nutrition "Er det et stort problem at eldre mister muskelmasse", får redusert styrke og som igjen kan føre til at de ikke kan klare seg uten hjelp.
Studier viser at soya protein tas veldig raskt opp i kroppen, mens melkeprotein absorberer mye langsommere