Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: loft på 06. februar 2011, 12:31



Tittel: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: loft06. februar 2011, 12:31
Fant en 0.8kgs elgbiff i fryseren i går.. Har ligget marinert nå ei stund og skal om ikke lenge brune den litt og så slenge den i ovnen, problemet er at jeg ikke har steketermometer... og den må være godt stekt. Noen erfaringer hvor lenge jeg burde ha den der?


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: Odd A Mekvik06. februar 2011, 12:47
jeg har problemer med å ta den ut i tide,haha.:) biffen er ca 4cm tykk,har den i ovnen i ca 7-8 min,er nesten blodig når jeg tar den ut,men etter noen minutter på benken har den stekt seg selv ferdig,godt stekt.nesten bedre å legge den inn igjen hvis du ikke er fornøyd,enn at den blir sprøstekt. prøver selv å finne ut hvor mange minutter jeg trenger for å få den litt rosa inni,lykke til.:)


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: Zippo06. februar 2011, 16:00
Godt stekt elgbiff? BLASFEMI. Orker ikke å komme med hjelp siden du er fast bestemt på å ødelegge den allerede. :)


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: loft06. februar 2011, 16:37
hah :p jeg liker ikke at det er rødt inni, så langt stått halvtime men satser å ha den i halvtime til så blir den go!:) homemade marianade!


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: Zippo06. februar 2011, 18:51
hah :p jeg liker ikke at det er rødt inni, så langt stått halvtime men satser å ha den i halvtime til så blir den go!:) homemade marianade!
Kjøtt skal spises som en mann. For du er da ingen kvinne som ivaretar primadonna nyktene sine?! Men hei, jeg dømmer deg ikke.

Har selv 2 indrefileter av svin (fordi jeg ikke er like heldig som deg at jeg har deler skogens konge i frysen) som ligger å godter seg.
Den ene i marinade (lime, limeskall, honning, hvitløk og salt) og den andre i lake (vann, brunt sukker, sennepspulver, hvitløk og salt).

Og du kan helt sikkert allerede tenke deg at jeg er en stolt eier av et steketermometer, nettopp av den grunn at jeg ikke liker å tygge på en skosålå til middag.


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: Oda06. februar 2011, 18:56
Bare ikke spis kjøtt på "mannemåten" som min vennine gjør. Hun putter rå seigfile ol i micron noen minutter, å så Bon appetit  ;)


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: loft06. februar 2011, 19:24
Kjøtt skal spises som en mann. For du er da ingen kvinne som ivaretar primadonna nyktene sine?! Men hei, jeg dømmer deg ikke.

Har selv 2 indrefileter av svin (fordi jeg ikke er like heldig som deg at jeg har deler skogens konge i frysen) som ligger å godter seg.
Den ene i marinade (lime, limeskall, honning, hvitløk og salt) og den andre i lake (vann, brunt sukker, sennepspulver, hvitløk og salt).

Og du kan helt sikkert allerede tenke deg at jeg er en stolt eier av et steketermometer, nettopp av den grunn at jeg ikke liker å tygge på en skosålå til middag.

tok den ut etter 1t på ca 180 grader, rosa i midten, perfekt!:) steketermometer er saken, må skaffe meg slikt.
Den marinaden hørtes go ut! må prøve!:)


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: loft06. februar 2011, 19:24
Bare ikke spis kjøtt på "mannemåten" som min vennine gjør. Hun putter rå seigfile ol i micron noen minutter, å så Bon appetit  ;)

=o oooh... :P den hadde jeg vært skeptisk til git :P hah


Tittel: Sv: Steking av biff i ovn!
Skrevet av: Zippo06. februar 2011, 19:46
Bare ikke spis kjøtt på "mannemåten" som min vennine gjør. Hun putter rå seigfile ol i micron noen minutter, å så Bon appetit  ;)
Micro med grillelement så er det jo knall...
tok den ut etter 1t på ca 180 grader, rosa i midten, perfekt!:) steketermometer er saken, må skaffe meg slikt.
Den marinaden hørtes go ut! må prøve!:)
Hørtes vellykket ut.

Gjenstår å se om den blir tatt like godt imot av min gane som på papiret. Blir å teste om, tja, 45min. Kjenner appetitten bygger seg opp.

Edit:
Storkoste meg med begge filetene. Snax.