Treningsforum

Kosthold => Kosttilskudd => Emne startet av: nazgul81 på 07. oktober 2004, 21:19



Tittel: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: nazgul8107. oktober 2004, 21:19
En jeg snakket med i dag snakket om at han hadde kjøpt noen lilla piller i sverige ( som er ulovlige i norge).. skulle være helt råe på å fettforbrenning..(noe med at de bandt fettet i magesekken?) noen som vet hva jeg snakker om? Skulle være lovlig å kjøpe dem til eget forbruk...
Jeg personlig er skeptisk til slikt side jeg liker å gjøre ting riktig og vil ikke kaste meg inn i noe lugubre saker... Kroppen trenger dessuten fett oxo...


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Lasse Christoffersen07. oktober 2004, 21:26
Hehe helt råe på fettforbrenning faktisk. Skal du ha noe som er helt rått på fettforbrenning må du på ekstreme saker som er ulovlig og farlig. Et kosttilskudd hjelper veldig lite på fettforbrenningen.

Det er purple burn du snakker om, og det er ikke så mye mer enn ett koffeintilskudd. Jeg ser mer på det som en energi booster enn som en fettforbrenner.

Jeg hadde ikke giddi å brukt pengene mine på det.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Satyricon08. oktober 2004, 21:32
De fleste lovlige "stackerne" som i dag ikke inneholder effedrin, gir deg en oekning paa ca 5 til 7% i hvileforbrenning. Dette helst fordi du faar oekt puls i hvile og noe oekt temperatur i kroppen.

Kombinerer du disse med et godt kosthold kan de vaere til god hjelp.

Dersom du derimot er litt mer ukritisk med hva du vill benytte deg av for fettreduksjon, finnes det saker som eleverer forbrenningen med opp mot 50% og mer. Da snakker vi om rimelig skummle produkter, men som virkelig funker om de brukes riktig.

Det beste er nok uansett aa laere seg aa kontrollere sitt matinntak, samt fyre paa med rikelig kardio. Ofte er det slik at mange newbies ikke takkler dette saerlig bra og da kan jo stackers og andre saker vaere en lett loesning. Men det er jo selvsagt mange som har vaert i gamet lenge som bruker disse tingene ogsaa, men da fordi man allerede er proff paa kardio og kostholdskomboer men oensker en ultra effektiv og rask deff.



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: thotor12. oktober 2004, 11:31
Når blodpumpa øker takten så blir det vel i tillegg vanskeligere å få sove..

Hørte om en som hadde kjøpt disse purple burn, gikk ned 10 kg på en måned. Sier seg selv at det ikke er bra for helsa!!


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming12. oktober 2004, 11:32
Det der nekter jeg å tro !!!! Om han gikk ned 10 kg på en måned, godt mulig det, men det var nok ikke PurpleBurn sin skyld.....


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening12. oktober 2004, 13:12
Når blodpumpa øker takten så blir det vel i tillegg vanskeligere å få sove..


Jeg tror personlig (la meg understreke at dette er min personlige mening) at enkelte kan få problemer med produkter av typen Purple Burn om de bruker det over tid. At de faktisk fungerer er nok riktig, særlig i en kortere fase, men for mange kan høy puls, evt. forhøyet blodtrykk og søvnvansker bli ganske ubehagelig. Enkelte kan også oppleve nervøsitet ved slike produkt.
Poenget er at vi er forskjellige hva gjelder sensitivitet for slike produkt, og hvis jeg ikke husker feil tror jeg produsentene av PB også fraråder produktet dersom man opplever endel sterke bivirkninger av det.
Grønn te-ekstrakt har en mer moderat virkning, men såvidt jeg kan se ingen uheldige bivirkninger.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk12. oktober 2004, 14:09
Jeg skal få tak i et produkt som heter Stack2 snart, det har effedrin og guarana i seg. Er purple burn noe ala det samme?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming12. oktober 2004, 14:10
PurpleBurn er UTEN effedrin. Produkter som Stack2 diskuteres ikke på dette forumet !


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Bad-2-da-b112. oktober 2004, 14:48
Stack2 er uten effedrin slik som Purple Burn... men er sikkert like "farlig" å bruke for de som ikke tåler det.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming12. oktober 2004, 14:53
Stack2 kommer med og uten ........


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Godfather13. oktober 2004, 18:03
Purple burn, svinesund ;) Stack 2 er ulovlig i Norge, samme for Purple burn mener jeg.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Marianne13. oktober 2004, 18:19
vil ikke anbefale deg og kjøpe såkalte fettforbrennende midler i sverige!!
De kan gi deg hjerteklapp, humørsvingninger og søvnproblemer!
lengere tids bruk kan også forårsaker blodpropp!!
Disse pillene er ment som ekstra enegi.. Spis heller mat som gir deg den enegien..
og ville du kjøpt dem for å gå ned i vekt; Sett deg selv på en diett i stede!!!
( eller ta deg en kaffekopp!!! )
Lykke til!!!


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Reven13. oktober 2004, 18:24
kan noen fortelle hva stack2 er? Har en kamerat som spiser dette før han skal utføre kondisjonstester. Har stack2 noen virkning på kondisen? Han spiser 2 tabletter med stack2 og 1 med purpleburn samtidig som han går på kreatin slik at musklene tåler mer juling.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: kim--13. oktober 2004, 21:07
Er som sagt ikke lov å diskutere stack2 her på forumet, søk på stack2 på fitnessprat.no der står det ganske mye om det.

Han kameraten din hørtes skremmende lik deg da tommy :erter: :erter:


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Reven13. oktober 2004, 21:08
Lurer på hvem han der tommy kjøpte det av...  :dance:


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: kim--13. oktober 2004, 21:10
Det kan være det samme ;D


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Baahh13. oktober 2004, 21:40
Lilla piller...?  ::biggrin::
Fikk du med no eske eller boks på kjøpet eller? Pass på hva du dytter i deg.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Satyricon15. oktober 2004, 01:55
Alle disse produktene er ment for bruk i ikke lengre enn 12 uker. Noen for kortere periode. At friske personer bruker disse middlene er ufarlig dersom det blir gjort etter annbefalinger. At det er mange som vill bruke skremselspropaganda mot tilskudd som funker er jo ikke noe nytt, kan vell egentlig bare nevne den norske regjeringen som et godt eksempel.

Grunnen til at effedrin er forbudt i tilskudd stort sett overalt, kommer av at mange brukte disse over lengre periode enn annbefalt, i ekstremt store doseringer som heller ikke var annbefalt, noe som foerte til alvorlige komplikasjoner med doeden som utgang for flere.

I stedet for effedrin, som er syntetisk framstillt, saa benytter man seg naa av akkurat det samme stoffet, bare den natulige frie varianten, som finnes i en spesiell citrus plante. Dette stoffet er nesten like kraftig, men unngaar lovgivningen, fordi det forbudte substansen heter effedrin, men er ikke listet med kjemisk formel eller variasjon.

Disse kosttilskuddene, blir nok ulvolige ogsaa, uten tvil, men det er nettopp fordi, som med alle saker og ting som funker, folk tror at mer er bedre, kommer i ulykke og paadrar seg skader, noe som betyr at myndigheter maa forby salg.

Derfor, synd at noen, unskyld uttrykket, treskaller skal oedelegge for alle oss andre. . .

Alle kosttilskudd tjener en hennsikt, selv om de ikke er i salg i norge, betyr det ikke at disse er farlige dersom brukt som annbefalt. Tror ikke det er slik jeg at bare oss i norge er i stand til aa vurdere om noe er bra eller ikke, er det slik at norge har rett men resten av verden tar feil?

Passe psykt... la deg ikke lure av skremselspropaganda!

 :dips:


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk15. oktober 2004, 09:44
Honnør for den Satryricon! Jeg sier få inn skikkelige kosttilskudd i landet! Istedet for ubrukelig piss som pyroburn, ribose osv.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: SilverFox15. oktober 2004, 10:14

Jeg har vel skrevet dette tidligere, men skitt au.
Jeg har selv forsøkt eca-stacks (jepp jeg vet det står på dopinlista ....), så litt egenerfaring har jeg da, om enn begrenset.
Virkningen er forøvrig særdeles moderat. Jeg har lest mer eller mindre seriøse artikler som tilsier en økt metabolisme på 2-4% over basalnivå. Mest pga noe økt kroppstemeperatur.
 
For Clenbuterol (et annet astma-medikament) var effekten rundt 7%, men da forutsatte det at en utsatte seg for relativt stive bivirkninger i form av "migrenelignende" skallebank....

Effekten er med andre ord relativt beskjeden og langt under for eksempel det en times fottur daglig hadde gitt...... Går en i tillegg på diett så er det jo kaloriunderskuddet som gjør hovedjobben uansett.

Det eneste "positive" en kan si at eca-stacken gjør på en diett er at den reduserer apetitten. Det mest negative er at mange nærmest blir avhengige av å bruke den fordi den utvilsomt pigger en opp dersom en føler seg slapp og sliten.... Dessuten kødder det til forbrenninga di slik at effekten blir det motsatte av hensiket ved veiens ende.....

Skrekkhistorier har jo begrenset verdi, men jeg vil uansett fortelle om en kompis av meg som syntes at eca var storfine greier. Han var styrkeløfter, og syntes at det ga en fin piff på treninga, og mente å greie å presse opp noen ekstra kilo fordi han følte seg litt mer i støtet med eca'en i kroppen. Etter noen måneder kjente han ingen effekt lenger så han skaffet seg like godt noen rene effedrinpiller. Da var det enklere og billigere å øke dosene og effekten var tilsvarende.... Etter noen måneder med det så svant effekten med mindre han inntok et stort antall mg... (kroppen venner seg raskt til medikamentet). De fleste ville nok sluttet her, men min venn tenkte at litt "pepper" hadde vært tingen og skaffet et par.... Han likte den effekten veeeeldig godt. Problemet var bare at etter noen veldig få uker med dette så begynte han å komme sjeldnere og sjeldnere på treninga for til slutt å bli helt borte..... Det var faktisk først på dette tidspunktet vi andre fattet misstanke om at noe var alvorlig galt.
Jeg kan forsikkre at det ikke var noe lett år den karen gikk igjennom, men omsider tok han til vettet og greide å slutte med missbruket av amfetamin og cocain. Det som reddet ham var først og fremst en fantastisk samboer og noen få veldig gode venner.
I dag - fire år etter er dette historie, men nevn ordet eca eller effedrin for den karen og det lyser avsky ut av øynene hans.

Skrekkhistorier har som sagt begrenset effekt, men uansett..... Ligg unna de sakene der! De har tilnærmet ingen effekt og de potensielle negative "følge-effektene" er såpass stygge at de bør være grunn god nok til å la det være.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening15. oktober 2004, 10:18
Honnør til deg, Tric.!
Skrekkhistorie eller ikke, jeg er særdeles enig i det du sier om effektene av disse midlene. Dette med å bruke midler som en "boost" for å kunne ta ut litt ekstra på trening, er et tve-egget sverd det også. 


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Satyricon15. oktober 2004, 10:27
Bra innlegg! Foerst vill jeg bare si at 2-4% oekning i hvilemetabolismen er meget impressivt for de fleste. Legger man deretter inn en fin diett og en del kardio havener vi kjernen av poenget her... nemmelig meget oekt energinivaa som gjoer at man, selv om man har lavt kcal inntak, faktisk kan yte svaert bra..  noe som igjen betyr at man skaffer seg et enormt energiunderskudd. Spiser man da smart slik at man klarer aa soerge for muskelstabilitet saa kan man gaa svaert fort ned i vekt, i motsetning til de som gaar lavt i kcal og dermed ikke ORKER mye...  nytteloest.

Kompissen din er et eksempel paa hvorfor effedrin ble forbudt i utgangspunktet, fordi, en del personer ikke har peiling paa hva de driver med, er ignorante i forhold til hva som er annbefalt osv.

Skal vaere forsiktig med alle disse tingene, men brukes det rett saa er det meget flott.

Jeg bruker for tiden Hydroxycut fra muscletech, jeg er oppe i 9 kappsler for dagen, skal holde paa i 4 uker til.. jeg spiser svaert mye og er faktisk i en bulke periode...

Hoeres litt rart ut? vell det er akkurat dette som kan vaere riktig bruk...  tenk deg foelgende...  enormt inntak av mat, enorm muskelvekst... men null fettprosent oekning...
Jeg er meget fornoyd, har vaert av og paa siden juli maaned naa.

Uansett, vill ikke staa aa rope at alt er bare fin fint, kjoer paa..  det jeg sier er bare at dersom du virkelig forstaar alvoret og gjoer som foreskrevet er dette et meget godt hjelpemiddel for de aller fleste amatoerer og noen aktive utoevere.

Selvsagt finnes det jo saker som pnp, som kan fjerne 15kg reint fett paa 14 dager, men da snakker vi FARLIG dersom du ikke er 200% sikker paa hva du baler med  >:D



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Lasse Christoffersen15. oktober 2004, 10:42
Har selv prøvd en del fettforbrennere og synes alltid bivirkningene til de som faktisk funker, er såpass store at det ikke er verdt det lille ekstra det hjelper på dietten.
Noen reagerer verre enn andre på dette, og jeg er VELDIG følsom mot slike produkter. Gått på smell gang på gang, og kommer ikke til å ha med noen fettforbrennere i dietter fremover.
I stedet for en ekstra piff på treningene, ble jeg så dårlig og svimmel at jeg ikke orket noen ting.
Ting jeg er mest fornøyd med å bruke på diett nå, er grønn te tabletter og alcar, som gjør meg våken og fokusert.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming15. oktober 2004, 10:50
Det du bruker finner du nok rimelig sikkert på den lista !! Men med en legeerklæring så kan du være trygg igjen. Men uten så vil du helt klart være i faresonen i en evnt. test ja.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: girl7715. oktober 2004, 11:36
Nann Rosita: Du kan sjekke hva medisinene inneholder og bivirkninger på Felleskatalogen på nettet. www.felleskatalogen.no


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming15. oktober 2004, 12:21
Det er ikke så mye å få panikk over egentlig uansett. Dersom du må ha disse, får du en legeerklæring på det. Så er du trygg!!


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: JanB Diddl etc15. oktober 2004, 12:27


ok, takk skal du ha , vennen.. fikk litt småpanikk her ..

Panikk? For hva da? Det er vel ikke dopingtesting i fitness?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: SilverFox15. oktober 2004, 12:28
Jeg bruker for tiden Hydroxycut fra muscletech, jeg er oppe i 9 kappsler for dagen, skal holde paa i 4 uker til.. jeg spiser svaert mye og er faktisk i en bulke periode...

Hoeres litt rart ut? vell det er akkurat dette som kan vaere riktig bruk...  tenk deg foelgende...  enormt inntak av mat, enorm muskelvekst... men null fettprosent oekning...
Jeg er meget fornoyd, har vaert av og paa siden juli maaned naa.

Uansett, vill ikke staa aa rope at alt er bare fin fint, kjoer paa..  det jeg sier er bare at dersom du virkelig forstaar alvoret og gjoer som foreskrevet er dette et meget godt hjelpemiddel for de aller fleste amatoerer og noen aktive utoevere.

Selvsagt finnes det jo saker som pnp, som kan fjerne 15kg reint fett paa 14 dager, men da snakker vi FARLIG dersom du ikke er 200% sikker paa hva du baler med  >:D



Det er noe som skurrer i den teorien din......... Jeg tror faktisk kroppen din har bedre av et noe mindre enormt matinntak. Det de medikamentene i beste fall gjør er å øke metabolismen noe og forhindre noe muskeldystrofi. Det siste er ikke noe problem uansett når du er på et energioverskudd (forutsatt at en får i seg de rette næringssstoffene seff).

DNP er jo et mer enn 100 år gammelt og LIVSFARLIG preparat uansett hvor god peiling en måtte tro at en innehar........ 15 kilo rent fett på 14 dager er nok uansett drøyt når preparatet kanskje kan gi deg en metabolismeøkning på omlag 20% avhengig av hvor langt inn i døden en ønsker å dra det....... og det er mange som har dødd av dette medikamentet!! De fleste trodde sikkert de hadde peiling......  ::huh2::


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: SilverFox15. oktober 2004, 12:35


Panikk? For hva da? Det er vel ikke dopingtesting i fitness?

Er like fullt ikke tillatt å dope seg der dah...... ikke i følge IFBB sine regler i allefall.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: The Gimp15. oktober 2004, 12:49
Er ikke nok med en legeattest i etterkant når testen først er gjort. Du må søke om dispensasjon i forkant. (Hvis du er underlagt NIF / Antidoping Norge)

Ta en titt her for mer informasjon http://www.antidoping.no/t2.asp?p=46941


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: JanB Diddl etc15. oktober 2004, 12:53

Jeg har vel skrevet dette tidligere, men skitt au.
Jeg har selv forsøkt eca-stacks (jepp jeg vet det står på dopinlista ....), så litt egenerfaring har jeg da, om enn begrenset.
Virkningen er forøvrig særdeles moderat. Jeg har lest mer eller mindre seriøse artikler som tilsier en økt metabolisme på 2-4% over basalnivå. Mest pga noe økt kroppstemeperatur.
 
For Clenbuterol (et annet astma-medikament) var effekten rundt 7%, men da forutsatte det at en utsatte seg for relativt stive bivirkninger i form av "migrenelignende" skallebank....

Effekten er med andre ord relativt beskjeden og langt under for eksempel det en times fottur daglig hadde gitt...... Går en i tillegg på diett så er det jo kaloriunderskuddet som gjør hovedjobben uansett.

Det eneste "positive" en kan si at eca-stacken gjør på en diett er at den reduserer apetitten. Det mest negative er at mange nærmest blir avhengige av å bruke den fordi den utvilsomt pigger en opp dersom en føler seg slapp og sliten.... Dessuten kødder det til forbrenninga di slik at effekten blir det motsatte av hensiket ved veiens ende.....

Skrekkhistorier har jo begrenset verdi, men jeg vil uansett fortelle om en kompis av meg som syntes at eca var storfine greier. Han var styrkeløfter, og syntes at det ga en fin piff på treninga, og mente å greie å presse opp noen ekstra kilo fordi han følte seg litt mer i støtet med eca'en i kroppen. Etter noen måneder kjente han ingen effekt lenger så han skaffet seg like godt noen rene effedrinpiller. Da var det enklere og billigere å øke dosene og effekten var tilsvarende.... Etter noen måneder med det så svant effekten med mindre han inntok et stort antall mg... (kroppen venner seg raskt til medikamentet). De fleste ville nok sluttet her, men min venn tenkte at litt "pepper" hadde vært tingen og skaffet et par.... Han likte den effekten veeeeldig godt. Problemet var bare at etter noen veldig få uker med dette så begynte han å komme sjeldnere og sjeldnere på treninga for til slutt å bli helt borte..... Det var faktisk først på dette tidspunktet vi andre fattet misstanke om at noe var alvorlig galt.
Jeg kan forsikkre at det ikke var noe lett år den karen gikk igjennom, men omsider tok han til vettet og greide å slutte med missbruket av amfetamin og cocain. Det som reddet ham var først og fremst en fantastisk samboer og noen få veldig gode venner.
I dag - fire år etter er dette historie, men nevn ordet eca eller effedrin for den karen og det lyser avsky ut av øynene hans.

Skrekkhistorier har som sagt begrenset effekt, men uansett..... Ligg unna de sakene der! De har tilnærmet ingen effekt og de potensielle negative "følge-effektene" er såpass stygge at de bør være grunn god nok til å la det være.

Jeg er enig med Tric i at dette er det best å holde seg unna. Etter som tiden har gått så har jeg funnet ut at det er best å unnga alt som kan gi en midlertidig "boost", uavhengig om det er lovlig eller ikke. Det er altfor lett å bli psykisk avhengig av det, og jeg liker ikke følelsen av noe som er "midlertidig". Når jeg gikk på skole i USA så var efedrin lovlig, og jeg brukte i perioder dymetadrine 25, koffein og aspirin (dette var helt på begynnelsen av 90 tallet når Bill Phillips akkurat hadde startet Natural Supplement Association (Før Muscle Media tiden) og solgte Met-Rx, Dymetadrine etc). Som Tric sier så kan det være skummelt hvis man føler man får effekt pga "hyper" følelsen man kan få. Ei jente jeg kjenner ble helt hyper av en tablett, og vasket og ryddet i huset som en gal. I følge forskningen jeg har lest så opprettholder man den økte forbrenningen uten å øke dosene, men det krever stadig høyere doser for å opprettholde "hyper" effekten. Det er veldig variabelt hvor mye man tåler. Jeg var helt oppe i 10 dymetadrine i slengen (250 mg), og da var det slik en sitring i kroppen at det føltes ut som om håret stod rett opp, noe som det forøvrig allerede gjorde pga Rocky 4/Ivan Drago sveisen jeg hadde på den tiden. En svær kar på 120 kg som jeg kjenner prøvde 2 tabletter, og ble helt grønn i trynet, stod og heiv etter pusten i dusjen og sa han aldri hadde følt seg så dårlig. Andre jeg vet om brukte over 50 (!) dymetadrin pr kveld i russetida sammen med alkohol. De tolererte tydeligvis dette, mens andre sikkert kunne ha fått hjertestans av disse dosene.

Forøvrig så sies det at efedrin skal ha en viss antikatabol effekt, men kan også føre til økt insulinresistanse, noe som ikke er positivt.

Nei, kast skiten sier jeg. Hold dere til Ashtanga Yoga og økologiske grønnsaker slik som meg!  :iloveyou:


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: JanB Diddl etc15. oktober 2004, 12:55

Er like fullt ikke tillatt å dope seg der dah...... ikke i følge IFBB sine regler i allefall.

Det er et godt poeng! Men hvis man ikke blir testet, så er det jo av moralske og samvittighetsgrunner man holder seg unna ting som står på dopinglista, og det er liten grunn til å få panikk.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: jens-mulla15. oktober 2004, 13:04
om man absolutt trenger en boost før trening er ting som f.eks tyrosin bedre egnet etter min mening.

Effedrin er forbeholdt helgene, da sammen med sprit og cialis :)


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: The Gimp15. oktober 2004, 13:06
om man absolutt trenger en boost før trening er ting som f.eks tyrosin bedre egnet etter min mening.

Effedrin er forbeholdt helgene, da sammen med sprit og cialis :)

Høres ut som en "frisk" kombo  ::biggrin::


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: jens-mulla15. oktober 2004, 13:13

dette regner jeg med var en gedigen fleip...

øhh... nei? Hvorfor skulle det være det?

sprit, effedrin, koffein og cialis er vanlig kost for meg i helgen, vel å merke de helgene jeg drikker. Alltid ute, men drikker bare ca annehver helg.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: JanB Diddl etc15. oktober 2004, 13:19

nå er jo dopinglista klar. men jeg har brukt disse medisinene siden jeg var lita.. og ingen fare der , gitt.
En annen ting er jo at en del utøvere "plutselig" oppdager at de har astma etc i forkant av konkurranser som f.eks skisporten... ( ironisk ja, men desverre lest om en del tilfeller) .
når det gjelder testing i fitness, så tror jeg ikke det har vært gjort før her til lands, men det kommer vel etterhvert. På en annen  side vil jeg tro at det lille jeg får i meg pga medisinene mine, vil gi annet utslag på testene , verdier , enn noen som bruker andre typer medikamenter kun for å forbrenne etc.. vet ikke hvordan dette fungerer..

jeg håper virkelig ikke folk som IKKE har astma bruker medikamentene , for det er ikke bra... kan faktiks FÅ elendig lungekapasitet av å bruke det uten å trenge  det

Så du har brukt midler som er på dopinglista helt siden du var lita? Tsk tsk!!! Jeg synes jeg ser overskriftene i VG: "Fitness utøver dopet seg fra 3 års alder! Myndighetene krever forbud mot denne sinnsyke sporten"

Det er klart at det er mange som bruker astma medikamenter som ikke har astma. Jeg leste en artikkel en gang hvor de hevdet at ca 80% av toppen i langrenn hadde legeattest på at de hadde astma og måtte bruke astmamedisiner. Riktignok så skal visstnok ekstrem utholdenhetstrening i kaldt vær føre til at man blir mere disponert for å få astma, men 80%??? Hvis man hadde gjort tilsvarende undersøkelser i bygging på høyt nivå så hadde vel 80% vært diabetikere kanskje?




Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: JanB Diddl etc15. oktober 2004, 13:59


alltid hørt at astma er medfødt. folk som får astma i voksen alder får som regel kjemisk astma, og det er pga ekstrem eksponering av kjemiske stoffer som maling, olje, parafin og giftgasser . Mange malere og oljearbeidere som får dette, samt frisører.. og jeg tror ikke de langrennsløperne får kjemisk astma av kulde. Det jeg derimot vil PÅSTÅ ( min ening her da) , er at ekstrem kulde har gitt pusteproblemer som legene har behandlet med astmamedikamenter og SÅ utviklet avhngighet av disse preparatene, som igjen er blitt astma.
Effedrinen i salbuvent, som ofte gis til barn/babyer med forkjølelses-bronkitt kan faktisk utløse astma . Og jeg er veldig skeptisk til at folk skal bruke medikamenter uten at "sykdommen" er påvist. Var selv bare babyen da jeg første gang slet med pusten, og min kjære mor fikk høre at det var falk krupp... vel, astma og matallergi har vært et rent helvete i alle år..

men jeg syns jeg ser overskrifta ja; "fitnessutøver begynte doping i 3 årsalderen"...

På "Universitetskurs i idrettsmedisin for leger ? trinn 1" så har de ett tema som heter
"Anstrengelsesutløst astma og kuldeastma ? forekomst, diagnostikk og behandling med vekt på spesielle forhold hos idrettsutøvere.". Så dette er tydeligvis noe de mener eksisterer ihvertfall...

I siste nummer av bladet "Mat og helse" har de en interessant artikkel om behandling av astma. I artikkelen skriver de om en gutt som visstnok ble helt kurert for sin alvorlige astma v.h.a. lysakupunktur. Jeg er generelt noe skeptisk til alle slike artikler, spesielt etter at jeg så hvordan Allers og andre ukeblader kjøper artikler av forfattere som står på lønningslistene til firmaene som selger produktene. Likevel håper og tror jeg at Mat og helse har større integritet enn Allers etc...



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Eskimo15. oktober 2004, 14:01
Nei, kast skiten sier jeg. Hold dere til Ashtanga Yoga og økologiske grønnsaker slik som meg!

  ;D ::2thumbsup::


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: SilverFox15. oktober 2004, 14:14
om man absolutt trenger en boost før trening er ting som f.eks tyrosin bedre egnet etter min mening.

Effedrin er forbeholdt helgene, da sammen med sprit og cialis :)

He he he .... Beklager, men det innlegget var for villt til å la være å le av..... 

Som lillegull sier - det høres ut som en frisk combo.... Først effedrin som gjør at blodtrykket øker og pikken krymper og i tillegg  cilais som øker blodtrykket ytterlige men som gjør pikken noe mindre "krympet"......... Lykke til med skallebanken!!


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: JanB Diddl etc15. oktober 2004, 15:13


He he he .... Beklager, men det innlegget var for villt til å la være å le av..... 

Som lillegull sier - det høres ut som en frisk combo.... Først effedrin som gjør at blodtrykket øker og pikken krymper og i tillegg  cilais som øker blodtrykket ytterlige men som gjør pikken noe mindre "krympet"......... Lykke til med skallebanken!!

Ref efedrin og "shrinkage" / "limp dick" effekten dette har. Noen kamerater at meg var på byen, og en av de sjekket opp ei dame. Når han var iferd med å dra hjem sammen med dama så ga en av kompisene ham en haug med efedrin tabletter, og sa at dette var saker som gjorde at han kunne stå på som faen i senga. Han var passe pissed på kompisene dagen derpå. Utstyret hans hadde omtrent forsvunnet inn i kroppen, og han hadde ikke klart å få den opp i det hele tatt. Tipper dama var fornøyd...
 


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming15. oktober 2004, 17:08

Jeg har vel skrevet dette tidligere, men skitt au.
Jeg har selv forsøkt eca-stacks (jepp jeg vet det står på dopinlista ....), så litt egenerfaring har jeg da, om enn begrenset.
Virkningen er forøvrig særdeles moderat. Jeg har lest mer eller mindre seriøse artikler som tilsier en økt metabolisme på 2-4% over basalnivå. Mest pga noe økt kroppstemeperatur.
 
For Clenbuterol (et annet astma-medikament) var effekten rundt 7%, men da forutsatte det at en utsatte seg for relativt stive bivirkninger i form av "migrenelignende" skallebank....

Effekten er med andre ord relativt beskjeden og langt under for eksempel det en times fottur daglig hadde gitt...... Går en i tillegg på diett så er det jo kaloriunderskuddet som gjør hovedjobben uansett.

Det eneste "positive" en kan si at eca-stacken gjør på en diett er at den reduserer apetitten. Det mest negative er at mange nærmest blir avhengige av å bruke den fordi den utvilsomt pigger en opp dersom en føler seg slapp og sliten.... Dessuten kødder det til forbrenninga di slik at effekten blir det motsatte av hensiket ved veiens ende.....

Skrekkhistorier har jo begrenset verdi, men jeg vil uansett fortelle om en kompis av meg som syntes at eca var storfine greier. Han var styrkeløfter, og syntes at det ga en fin piff på treninga, og mente å greie å presse opp noen ekstra kilo fordi han følte seg litt mer i støtet med eca'en i kroppen. Etter noen måneder kjente han ingen effekt lenger så han skaffet seg like godt noen rene effedrinpiller. Da var det enklere og billigere å øke dosene og effekten var tilsvarende.... Etter noen måneder med det så svant effekten med mindre han inntok et stort antall mg... (kroppen venner seg raskt til medikamentet). De fleste ville nok sluttet her, men min venn tenkte at litt "pepper" hadde vært tingen og skaffet et par.... Han likte den effekten veeeeldig godt. Problemet var bare at etter noen veldig få uker med dette så begynte han å komme sjeldnere og sjeldnere på treninga for til slutt å bli helt borte..... Det var faktisk først på dette tidspunktet vi andre fattet misstanke om at noe var alvorlig galt.
Jeg kan forsikkre at det ikke var noe lett år den karen gikk igjennom, men omsider tok han til vettet og greide å slutte med missbruket av amfetamin og cocain. Det som reddet ham var først og fremst en fantastisk samboer og noen få veldig gode venner.
I dag - fire år etter er dette historie, men nevn ordet eca eller effedrin for den karen og det lyser avsky ut av øynene hans.

Skrekkhistorier har som sagt begrenset effekt, men uansett..... Ligg unna de sakene der! De har tilnærmet ingen effekt og de potensielle negative "følge-effektene" er såpass stygge at de bør være grunn god nok til å la det være.


Skremmende historie veldig klart. Men jeg må si at når jeg leser slikt, så syntes jeg ikke det er så rart at foreldre blir skremt når de ser poden sin dytter nedpå proteindrikker og kreatin. Tross alt, man får et kick av kreatin og. Det hjelper. Så vil man ha noe som kicker litt mer, og litt mer og og og....

Tror det desverre er mange foreldre som tenker slikt, spesielt når de hører slike historier. Sammenligningen er jo helt klart til stede for den som ikke kjenner til noe av dette.


Bare min tanke rundt det....


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Pigg_Power16. oktober 2004, 23:48
Fettern min er bokser, han bruker disse, dem setter vist opp hjertefrekvensen på et eller annet hvis,  han sier den er helt syke >:D


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Satyricon17. oktober 2004, 11:26
Alkohol i kombo med effedrin/koffein/asperin kan vaere ganske skummelt. Ettesom du faar oekt puls, alkohol gir deg utvidet blodaarer, som igjen foerer til blodtrykksfall, som igjen foerer til oekt puls for aa kompensere og resultatet blir da hyperpuls, noe som kan gi hjerteflimmer, og atrofi. Angina smerter kan ogsaa forekomme...

Har selv gått på en smell der, mye sprit mens jeg hadde tatt stoerre doser hydroxycut, var skikkelig syk i 2 dager, store brystsmerter, kunne knapt bevege meg, osv... meget skummelt....

Derfor... anbefale effedrin sammen med alkohol, er svaert alvorlig...  mange leser dette forumet for aa laere saker og ting.. viktig aa skjønne at noen faktisk kan velge aa forsøke saker de leser her inne... urovekkende!



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: thotor18. oktober 2004, 13:54
Nå synes jeg flere går over doping-streken her..  :deal:


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk19. oktober 2004, 12:04
Nå synes jeg flere går over doping-streken her..  :deal:
Er det ikke bedre å diskutere og få kunnskap om ting enn å bare avvise det? Visste det ikke var lenge før en paragrafrytter kom og skriker "doping!!!"


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming19. oktober 2004, 12:11

Er det ikke bedre å diskutere og få kunnskap om ting enn å bare avvise det? Visste det ikke var lenge før en paragrafrytter kom og skriker "doping!!!"

For ordens skyld skal doping IKKE diskuteres her i henhold til reglene !!

Jeg for min del har ikke vurdert at streken har vært brutt i denne tråden, enda. Selv om vi kanskje er nærme. Forløpig lar i hvert fall jeg ting så slik de er :).


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: vebjørn19. oktober 2004, 14:36
PurpleBurn er UTEN effedrin. Produkter som Stack2 diskuteres ikke på dette forumet !
Efedrin er vel ulovlig i Norge, er det ikke ?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: UpAndComming19. oktober 2004, 14:37
Det er ulovlig ja !!!


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Satyricon19. oktober 2004, 15:28
Det er også ulovlig å kjøre i 62km/t i en 60 sone, det er ulovlig å gå over veien på rødt lys selv om klokka er 0350 om morgenen og ikke en bil i sikte... mye som er ulovlig.. men vurdering er jo også en fin sak da!



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: jens-mulla19. oktober 2004, 23:00


He he he .... Beklager, men det innlegget var for villt til å la være å le av..... 

Som lillegull sier - det høres ut som en frisk combo.... Først effedrin som gjør at blodtrykket øker og pikken krymper og i tillegg  cilais som øker blodtrykket ytterlige men som gjør pikken noe mindre "krympet"......... Lykke til med skallebanken!!

pikken krymper på effedrin? har aldri merket noe til det, men kanskje er forklaringen at jeg tar det sammen med cialis? Bruker heller ikke mye effedrin, får "buzzen" av svært lav dose.
Skal prøve med bare cialis og koffein neste gang, kanskje effedrinen har "stjålet" litt av effekten?

Skallebank har jeg heller ikke merket. Kanskje blodtrykket senkes når pikken heves :)


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: jens-mulla19. oktober 2004, 23:05
Det er også ulovlig å kjøre i 62km/t i en 60 sone, det er ulovlig å gå over veien på rødt lys selv om klokka er 0350 om morgenen og ikke en bil i sikte... mye som er ulovlig.. men vurdering er jo også en fin sak da!



veldig enig. Om noe er lov betyr det ikke at det er riktig. Er noe ulovlig er det ikke nødvendigvis galt.



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk19. oktober 2004, 23:29
yess. Stoffer som effedrin er bare ulovlige fordi de faktisk virker.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Bad-2-da-b108. mars 2005, 08:45
Når blodpumpa øker takten så blir det vel i tillegg vanskeligere å få sove..

Hørte om en som hadde kjøpt disse purple burn, gikk ned 10 kg på en måned. Sier seg selv at det ikke er bra for helsa!!

Jeg har gått ned 8 kg på 2 uker tildigere... uten piller! Husk at mye av dette er vann ;)


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Ostreicher08. mars 2005, 08:46
Jeg har gått ned 8 kg på 2 uker tildigere... uten piller! Husk at mye av dette er vann ;)

Det var slett ikke dårlig! ;)


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Bad-2-da-b108. mars 2005, 08:52


Det var slett ikke dårlig! ;)

Jo takk... dette var å forbindelse med deffen for 1 år siden. Tok av 19 kg på 4mnd ;) Samme mål i år, men med lavere startvekt :)


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Ostreicher08. mars 2005, 08:55
Jo takk... dette var å forbindelse med deffen for 1 år siden. Tok av 19 kg på 4mnd ;) Samme mål i år, men med lavere startvekt :)

Det var imponerende tall! :bow:
Hva er startvekta på nå da? og du skal ned 19 kg. nå også?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Bad-2-da-b108. mars 2005, 08:59


Det var imponerende tall! :bow:
Hva er startvekta på nå da? og du skal ned 19 kg. nå også?

Startvekt 103kg... Skal ned i 85kg før juni tenkte jeg, altså 18 kg. Nede i 101kg nå etter 1 uke. Følg gjerne fremgangen min på "MIN DEFF", ligger link på signaturen min.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Ostreicher08. mars 2005, 09:00
Ok. Du får ha lykke til. Tenkte selv på å gå ned 8-9 kg, fra der jeg er nå. :)


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: /Panzer/08. mars 2005, 12:16
Må bare kommentere noen av Skrekk historiene som blir postet ang div. produkter...

Bli litt pinlig berørt når man hører om en venn av en kammerat som spiste 8 fett forbrennings piller og kreperte med lilla skum i munnvikene(ja litt satt på spissen)

poenget er at å bruke eksempler hvor folk bevisst har brukt større dosering enn det som er anbefalt på pakken er utrolig dårlig.......det å anbefale folk å ikke bruke diverse produkter fordi man har en venn som tok en overdose og fikk problemer i etter tid er rimelig å trynet...

Om ikke man kan bevise at det å bruke anvist dose av feks fettforbrennings produkter som purple burn er farlig så bør man vel heller holde kjeft? 

Det er en grunn til at det står: ikke overskrid 1 kapsell om dagen..om du da tar 5 har du tatt overdose....

Jeg jobber på et sykehus...hadde vært morsomt om legene hadde oppført seg som noen av dette forumets medlemmer......:

Søster!!!!! vi må slutte å gi pasientene våre Paralginforte.....en av pasientene våre tok 25 stk og døde...de er farlige disse pillene........ :nono:





Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Platon08. mars 2005, 12:25
Har selv prøvd purple burn som booster før trening og det ga en viss effekt de første gangene.
Blir litt mer våken og holder ut litt lengre, men for meg så ga denne effekten seg fort. Vet ikke om man opparbeider seg en toleranse for det rett og slett. Drikker jo en del kaffe ellers å da.
For skikkelig fettforbrenning må man nok opp på mer ulovlige saker som er ganske så skumle og eksperimentere med.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Baahh08. mars 2005, 14:46
Jeg jobber på et sykehus...hadde vært morsomt om legene hadde oppført seg som noen av dette forumets medlemmer......:

Søster!!!!! vi må slutte å gi pasientene våre Paralginforte.....en av pasientene våre tok 25 stk og døde...de er farlige disse pillene........ :nono:

 ::biggrin::


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Ostreicher08. mars 2005, 15:09
Honnør for de siste setningene der ja! ::2thumbsup::


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening08. mars 2005, 15:57
Må bare kommentere noen av Skrekk historiene som blir postet ang div. produkter...

Bli litt pinlig berørt når man hører om en venn av en kammerat som spiste 8 fett forbrennings piller og kreperte med lilla skum i munnvikene(ja litt satt på spissen)

poenget er at å bruke eksempler hvor folk bevisst har brukt større dosering enn det som er anbefalt på pakken er utrolig dårlig.......det å anbefale folk å ikke bruke diverse produkter fordi man har en venn som tok en overdose og fikk problemer i etter tid er rimelig å trynet...

Om ikke man kan bevise at det å bruke anvist dose av feks fettforbrennings produkter som purple burn er farlig så bør man vel heller holde kjeft?

Det er en grunn til at det står: ikke overskrid 1 kapsell om dagen..om du da tar 5 har du tatt overdose....

Jeg jobber på et sykehus...hadde vært morsomt om legene hadde oppført seg som noen av dette forumets medlemmer......:


Jo, men poenget var at det er veldig store forskjeller i individuell toleranse hva gjelder endel fettforbrennende kjemikalier. Noen får faktisk meget rask puls, høyt blodtrykk, søvnløshet, skjelving etc selv ved små doser. Det er derfor vi råder folk til å være litt forsiktige her.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Looper08. mars 2005, 21:50
Jeg gidder ikke å lage et nytt emne, så jeg bare spør her. Hva er det beste forbrennings-tilskuddet du kan få tak i her i Norge, som faktisk er lovlig?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening08. mars 2005, 21:53
Jeg gidder ikke å lage et nytt emne, så jeg bare spør her. Hva er det beste forbrennings-tilskuddet du kan få tak i her i Norge, som faktisk er lovlig?

Grønn te, det finnes flere typer, en på Nordic Power, en på Norkost. Grønn te har vitenskaplig dokumentert effekt. Av de jeg har prøvd er Vertelin GT hos Norkost den beste, og rimelig, snaue 200 spenn for en boks.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Baahh08. mars 2005, 21:57
Ja, GT sammen med et kalsiumtilskudd er en grei stack.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Caepp08. mars 2005, 21:59
Ja, GT sammen med et kalsiumtilskudd er en grei stack.

Hva om jeg drikker 2-3 liter melk om dagen?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Baahh08. mars 2005, 22:02


Hva om jeg drikker 2-3 liter melk om dagen?

Tja, da trenger man kanskje ikke noe særlig ekstra. Nå husker jeg ikke helt hva melken inneholder, men det er sikkert greit nok.

HITman (eller andre): Er det mulig å overdosere kalsium?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Looper08. mars 2005, 22:16


Grønn te, det finnes flere typer, en på Nordic Power, en på Norkost. Grønn te har vitenskaplig dokumentert effekt. Av de jeg har prøvd er Vertelin GT hos Norkost den beste, og rimelig, snaue 200 spenn for en boks.

Okey, men hva med Met-Rx BetaPhos fra Power Nutrition? Det skal visstnok øke temperaturen i kroppen og dermed gi bedre forbrenning.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: /Panzer/09. mars 2005, 07:42


Jo, men poenget var at det er veldig store forskjeller i individuell toleranse hva gjelder endel fettforbrennende kjemikalier. Noen får faktisk meget rask puls, høyt blodtrykk, søvnløshet, skjelving etc selv ved små doser. Det er derfor vi råder folk til å være litt forsiktige her.

Hehehehe ja det var vel det som også var hele poenget mitt ...om folk hadde holdt seg til å poste om ERFARINGER de har gjort ved bruk av anbefalt dose ville det jo ikke vært noe problem...

om jeg lurer på noe om feks Fettforbrennings middler vil jeg høre:

-Erfaringer fra folk som HAR prøvd det, BÅDE positive og negative erfaringer...(ingen vil jo kjøpe noe som er bortkasta penger)
-Tips til bruk..hvilke kosthold/trenings opplegg kjørte du i kombinasjon av  bruken av fettforbrennings middelet

Det jeg IKKE vil høre om jeg har et spørsmål om fettforbrennere:

-Skrekkhistorier som går ut på bruk av overdosering
-Meningen til mennesker som aldri har prøvd produktet jeg ønsker info om...hvorfor ville jeg det?om ikke du har prøvd produktet er du jo TOTALT uviten om hvordan det fungerer...


Det er nå min mening.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Ostreicher09. mars 2005, 07:46
Tja, da trenger man kanskje ikke noe særlig ekstra. Nå husker jeg ikke helt hva melken inneholder, men det er sikkert greit nok.

Ekstra lettmelk og lettmelk inneholder per 100 gr. 115 mg kalsium. De andre melketypene er jeg ikke sikker på.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening09. mars 2005, 11:56


Hehehehe ja det var vel det som også var hele poenget mitt ...om folk hadde holdt seg til å poste om ERFARINGER de har gjort ved bruk av anbefalt dose ville det jo ikke vært noe problem...

om jeg lurer på noe om feks Fettforbrennings middler vil jeg høre:

-Erfaringer fra folk som HAR prøvd det, BÅDE positive og negative erfaringer...(ingen vil jo kjøpe noe som er bortkasta penger)
-Tips til bruk..hvilke kosthold/trenings opplegg kjørte du i kombinasjon av bruken av fettforbrennings middelet

Det jeg IKKE vil høre om jeg har et spørsmål om fettforbrennere:

-Skrekkhistorier som går ut på bruk av overdosering
-Meningen til mennesker som aldri har prøvd produktet jeg ønsker info om...hvorfor ville jeg det?om ikke du har prøvd produktet er du jo TOTALT uviten om hvordan det fungerer...


Det er nå min mening.

Innenfor forumreglene er det litt begrenset. Jeg har både under "studier og forskning" og i min egen dagbok her på forumet sagt mye om de positive erfaringene og den vitenskaplige dokumentasjonen for grønn te ekstrakter, beinpressmannen har også postet mye om dette. brukt over litt tid og med masse trening og diett, vil jeg si GT er svært bra, med få bivirkninger-kun et spørsmål om å drikke nok vann.

Når det gjelder purple burn (som jeg brukte i en 14 dagers periode for ett år siden) gir det meg økt hvilepuls, søvnproblemer og høyere blodtrykk, dette er grunn nok for meg til å la være å bruke det, selvom disse bivirkningene er mye mindre uttalte etter noen dagers bruk-siden kroppen da har vent seg til tilskuddet. Jeg svetter voldsomt ved bruk av PB. Da jeg har hatt sykdom som gjør alt som forhøyer blodtrykk svært uheldig for meg, avstår jeg fra å bruke det. Det er altså min erfaring, og intet annet.



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: /Panzer/09. mars 2005, 13:26
flott svar. :bow:



Har lest mange bra GT poster her bla dine og bestemt meg for å prøve det.



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening17. mars 2005, 13:31
Ja..som nevnt i en annen tråd under tilskudd i dag-jeg vil si dette er ganske oppsiktsvekkende, og kanskje grunnen til at endel har opplevd disse produktene som sterkere enn forventet (NB-Thermo X som omtales her er IKKE det samme produktet som selges på en av de norske webshoppene. Ingen av de omtalte preparatene selges av noen av de kjente norske webshoppene, eller av noen av annonsørene her på forumet.)

 
Slår kosttilskudd-alarm
Eksperter: - Inneholder legemidler

Vanlige kosttilskudd som selges i helsekostbutikker og over Internett, inneholder så store mengder legemidler at de har samme virkning på kroppen som registrerte medisiner.

Dette er ikke opplyst på innholdsfortegnelsen.

- Det kan få alvorlige konsekvenser for brukerne, og i verste fall være livsfarlig, sier avdelingsoverlege Helge Refsum ved Psykofarmakologisk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus.

Legemidlene i kosttilskuddene kan ha innvirkning på andre nødvendige medisiner. I verste fall kan pasienten dø hvis de kombinerer kosttilskuddet med andre medisiner. Dødsfall har da også skjedd i utlandet.

Kosttilskuddene kan gjøre utslag på dopingtester i konkurranseidrett, og de kan være farlige i trafikken, skriver Refsum og medarbeidere i en artikkel i Tidsskrift for Den norske lægeforening, som kommer ut i dag.

Tilfeldig

Ved en ren tilfeldighet oppdaget de at kosttilskuddet Thermo X 650 inneholder de samme virkestoffene som Valium og Rivotril, i tillegg til efedrin. Kosttilskuddet Purple Burn inneholdt både efedrin og et efedrinlignende stoff.
- Det er rimelig å tro at mange flere kosttilskudd inneholder slike stoffer. Efedrin er avdekket i kosttilskudd flere ganger tidligere, sier han.

Hva Thermo X virkelig inneholder, kom for dagen takket være en kvinnelig pasient i 40-årene som gikk til behandling for depresjon hos psykiater.

Kvinnen var i et behandlingsprogram for rusmisbruk, derfor avga hun jevnlig urinprøve for kontroll.

Det hadde ikke vært spor av rusmidler i urinen hennes på et år, men i februar 2004 ga urinprøven positivt utslag på amfetamin og benzodiazepiner. Ny analyse bekreftet innholdsstoffet i Valium (diazepam), Rivotril (klonazepam) og Efedrin. Pasienten hadde nylig begynt å ta slankekapslene Thermo X, som hun hadde kjøpt i en helsekostbutikk.

Flere legemidler

I tillegg til den tekniske analysen, ble kosttilskuddene Thermo X og Purple Burn testet i tre dager av seks friske personer som avla blod- og urinprøver før, under og etter forsøket.

Forsøkene viste at alle testpersonene fikk utslag av flere legemidler i blodet og urinen.

- Det var ikke uventet å finne efedrin i slankemidler. Efedrin frigjør adrenalin, noe som gir en vektreduserende effekt, forklarer Refsum.

- Det er mer oppsiktsvekkende at vi fant benzodiazepiner. Dette er syntetiske stoffer som muligens er tilsatt for å dempe uønskede effekter av efedrin og øke følelsen av velvære. Eventuelt er de tilsatt for å øke avhengigheten av produktet, sier han
 

(VG 17.03.05 kl. 06:49) 


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: LurePer17. mars 2005, 14:07
Refsum tar feil, efedrin frigjør noradrenalin, ikke adrenalin.

Uansett, svært oppsiktsvekkende at diazepam ble funnet, ikke minst med tanke på at disse "fat-burnerne" som regel skal være oppkvikkende.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening17. mars 2005, 14:27
Det er god grunn til å ta dette med 40-åringen med en god klype salt. Det jeg synes er mest oppsiktsvekkende er at de virkelig finner effe og benzodiazepiner i Purple Burn. Om jeg ikke husker feil står det ingenting på etiketten om noen av delene (men noe om Proprietary blend). Og dette produktet ser jo ut til å ha vært en storselger. Ser på enkelte slankeforum på nettet at enkelte begeistret har fortalt om sine gode erfaringer med litt rundhåndet dosering av Purple Burn.

Nå kommer uten tvil nye direktiver om tilskudd fra myndighetene.  ???


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Baahh17. mars 2005, 14:28
Er det sporstoffer som er funnet, eller er det skikkelige doser?


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Benpressmannen17. mars 2005, 14:37
Enda en grunn til å holde seg unna slike produkter og heller bruke grønn te og alcar (K-)(R-) ALA og evt cla i sammens med styrketrening/kardio og redusert matinntak for vektreduksjon..

:)


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: LurePer17. mars 2005, 14:39
ALCAR og ALA har jeg minimal tro på til det formålet. Veldig bra tilskudd for generell helse, men til fettforbrenning/muskelbygging er det dessverre min oppfatning at de så å si er ubrukelige.


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening17. mars 2005, 18:53
Er det sporstoffer som er funnet, eller er det skikkelige doser?

Veit ikke, tror artikkelen publiseres i dag eller morgen i tidsskriftet. Regner med at HITman har tilgang på det, så kan jo be om en kommentar. Jeg vil ikke utelukke at det var en dose med reell virkning, for PB sparker visst litt, har jeg hørt...Ironien i dette er jo at halve Skandinavia har proppet seg fulle med dette. Bestemødre fra Halden i sør til Meråker i nord har jo hamstret dette i Sverige før hver badesesong, og skrytt av hvordan de har kjørt 3-dobbel dose -det er juksemakere det!


Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: 25årstrening23. mars 2005, 13:56
Da er artikkelen publisert i Tidsskrift for den norske lægeforening ( finnes på http://www.tidsskriftet.no/pls/lts/PA_LT.VisSeksjon?vp_SEKS_ID=1165104).

Det ser faktisk ut til at den anbefalte døgndosen av Purple Burn virkelig inneholder effedrin tilsvarende mer enn 25mgr effedrin. Dette er vel ikke noen høy dose i forhold til det som blir brukt av enkelte fitness-utøvere/kroppsbyggere under "deff", men mer oppsiktsvekkende er som sagt innholdet av benzodiazepiner. Jeg sakser fra artikkelen-


"Det ble dessuten påvist efedrin hos de personene som tok kosttilskudd. Etter inntak av to kapsler Thermo X 650 ble den påviste efedrinkonsentrasjonen i serum beregnet til å tilsvare inntak av ca. 25 mg efedrin (3). Dette er en forholdsvis lav dose sammenliknet med efedrindoseringen ved godkjente indikasjoner. Efedrinkonsentrasjonen i serum var høyere hos forsøkspersonene etter inntak av Purple Burn enn etter inntak av Thermo X 650. I kosttilskuddet Purple Burn ble det i tillegg til efedrin påvist fenylpropanolamin.
Diskusjon

Kosttilskuddene Thermo X 650 og Purple Burn inneholder legemidler - og dette er ikke deklarert. Ifølge forskrift om legemiddelklassifisering er alle stoffer/substanser som er oppført i legemiddellisten klassifisert som legemidler. Dette gjelder diazepam, klonazepam, efedrin og fenylpropanolamin. Dessuten er diazepam og klonazepam klassifisert i reseptgruppe B.

Å finne efedrin i et kosttilskudd er ikke helt uventet. Søk etter kosttilskudd og slankepiller på Internett gav mange treff på ulike preparater som inneholder «ma huang». Dette er det kinesiske navnet på Ephedra sinica. Efedrin kan utvinnes fra denne planten, men blir i dag vanligvis fremstilt syntetisk (4). Et søk i RELIS' database viste at det tidligere er blitt stilt spørsmål om innholdsstoffene i Thermo X 650 og eventuelt innhold av sentralstimulerende stoffer (5). Bakgrunnen for å tilsette efedrin i slankepreparater er at stoffet potenserer frisettingen av adrenalin og noradrenalin. Dette påvirker metabolismen av karbohydrater, proteiner og lipider og gir en appetittreduserende effekt. Vår pasient og hennes bekjente rapporterte om vektreduksjon etter bruk av kosttilskuddet. Studier har vist at indirekte sympatomimetika kan være effektive ved vektreduksjon, særlig i kombinasjon med metylxantiner, som finnes i koffein (guarana) (6 - 8). Kombinasjonen efedrin og koffein frarådes imidlertid i akademisk medisin på grunn av tilfeller med alvorlige kardiovaskulære hendelser (9).

Benzodiazepiner i kosttilskudd er mer oppsiktsvekkende. Dette er syntetiske stoffer som muligens er blitt tilsatt for å dempe uønskede effekter av efedrin og øke følelsen av velvære - eventuelt for å øke avhengigheten av produktet. Vår pasient følte seg mer tilfreds, i tillegg var hun fornøyd med vektreduksjonen. Diazepamkonsentrasjonen som oppnås etter gjentatt dosering er avhengig av pasientens evne til å absorbere, distribuere, metabolisere og eliminere legemidlet. Den påviste serumkonsentrasjonen hos forsøkspersonene etter tre dager med inntak av to kapsler Thermo X 650 daglig tilsvarer erfaringsmessig en døgndose på tilnærmet 0,5 mg diazepam. Klonazepamkonsentrasjonen var høyere etter inntak av to kapsler kosttilskudd enn ved inntak av en klinisk dose på 0,5 mg klonazepam! Anslagsvis inneholder en kapsel av kosttilskuddet bortimot 0,5 mg klonazepam. Bruk av benzodiazepiner er farlig i trafikken (10), mange er bevisst på at man ikke skal kjøre bil etter inntak. Kosttilskudd får trolig ikke varsellampene til å blinke.

Ukjente substanser i kosttilskudd kan også medføre fare for interaksjoner med legemidler og med alkohol.
Inntak av efedrin ved samtidig bruk av adrenergika eller teofyllinderivater vil for eksempel kunne føre til økt effekt av efedrin. Alkohol potenserer effekten av benzodiazepiner. Benzodiazepiner potenserer effekten av antipsykotika, anxiolytika, analgetika og antidepressiver. Hvilke stoffer kosttilskudd og naturpreparater inneholder, er vanskelig eller umulig å vite for den enkelte lege. Dette understreker viktigheten av å få informasjon om pasientene bruker slike preparater. Dermed er det mulig ta i betraktning at disse kan inneholde stoffer som kan påvirke pasienten og/eller interagere med legemidler pasienten tar. Vår undersøkelse viser hvor viktig det er å bekrefte positive resultater fra en immunologisk screeninganalyse med en mer spesifikk undersøkelse før tiltak settes i verk. Til bekreftelsesanalyser benyttes kromatografiske metoder hvor det er mulig å skille hovedsubstans, metabolitter og beslektede stoffer.

Ifølge informasjonen på pilleglasset har Thermo X 650 farmasøytisk kvalitet og er den mest potente, naturlige fettforbrenneren med energigivende effekt som finnes. Dette er påstander produsenten markedsfører sitt produkt med. Vi savner obligatorisk registrering av alle naturmidler - et åpent register som beskriver virkestoffer, renhetsgrad og hvilke påstander som er knyttet til produktet, i tillegg til dokumentasjon om kvalitet og effekt. Legeforeningen har støttet forslaget fra utvalget som har vurdert hvilke påstander knyttet til legemiddelliknende produkter som kan eller vil føre til at produktet blir et legemiddel (11).

Konklusjon
De som bruker kosttilskudd og naturmidler, må få best mulig produktinformasjon for å sikre forsvarlig og trygg bruk. Det trengs opprydning og oppfølging av en bransje i kraftig vekst. Det er behov for et effektivt overvåkings- og kontrollsystem som er uavhengig av kommersielle interesser. Ikke-deklarerte innholdsstoffer kan medføre alvorlige konsekvenser".


 


Litteratur
  1.  www.legemiddelverket.no/bivirk/prepfok/phuchee.html (22.11.2004).
 
2.  Parker D, Martinez C, Stanley C et al. The analysis of methyl salicylate and salicylic acid from Chinese herbal medicine ingestion. J Anal Toxicol 2004; 28: 214 - 6.
 
3.  Haller CA, Jacob P, Benowitz NL. Pharmacology of ephedra alkaloids and caffeine after single-dose dietary supplement use. Clin Pharmacol Ther 2002; 6: 421 - 32.
 
4.  Samuelsson G. Drugs of natural origin. Stockholm: Apotekarsocieteten, 1999.
 
5.  www.arnett.no/relisweb/Utredning_Ekstern.ASP?Relis=5&S=601 (22.11.2004).
 
6.  Astrup A, Toubro S, Cannon S et al. Caffeine: a double-blind, placebo-controlled study of its thermogenic, metabolic and cardiovascular effects in healty volunteers. Am J Clin Nutr 1990; 51: 759 - 67.
 
7.  Tendera D. Effects of ephedrine and theophylline on weight loss, resting energy expenditure and lipoprotein lipase activity in obese and overfed rats. Int J Obes 1993; 17: 343 - 7.
 
8.  Colker CM, Kalman DS, Torina GC et al. Effects of Citrus aurantium extract, caffeine and St. John's wort on body fat loss, lipid levels, and mood states in overweight healthy adults. Curr Ther Res Clin Exp 1999; 60: 145 - 53.
 
9.  Haller CA, Jacob P, Benowitz NL. Enhanced stimulant and metabolic effects of combined ephedrine and caffeine. Clin Pharmacol Ther 2004; 75: 259 - 73.
 
10.  Mørland J. Driving under the influence of non-alcohol drugs. Forensic Sci Rev 2000; 20: 79 - 105.
 
11.  Johannessen LB. Påstander om effekt må være dokumentert Tidsskr Nor Lægeforen 2004; 9: 124.
 
 



Tittel: SV: Lilla piller i sverige?
Skrevet av: Benpressmannen23. mars 2005, 16:26
Dette høres helt kalart ut som grunnlag for såkaldt class act saksøking av produsentene..

Dvs at alle som har brukt produktene går sammen og saksøker produsentene på grunnlag av overnevnte informasjon..
Dette er vanlig at det blir gjort i USA om produkter inneholder stoffer som det ikke skal eller ikke inneholder stoffer som står nevnt...