Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: Zoria på 30. januar 2003, 17:14



Tittel: Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Zoria30. januar 2003, 17:14
Er nysgjerrig på blodtypedietten. Prøver å finne ut om den på nett, men alt jeg finner er sider som forteller om den, ikke som viser hva man skal spise/ikke spise. Må jeg virkelig kjøpe boka for å få all informasjon? Det gidder jeg ikke. Noen som vet om noen bra internett-sider?


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: MrMuscle30. januar 2003, 18:12
Kjøp boken, den koster 200kr. Ikke akkurat en forume. og da kan du slå opp alt du lurer på.


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Zoria30. januar 2003, 18:22
ok, virker som det er eneste alternativ. Kom forresten plutselig på nå at bibliotek er en fin ting  ;D


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: MrMuscle30. januar 2003, 18:30
Det finnes også en del kokebøker til de diverse blodtypene, verdt å lese de og.


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Megaman31. januar 2003, 13:47
Artikler med en faglig gjennomgang av blodtypedietten finner du hvis du søker på nettsiden til tidsskriftet for den norske legeforening.

http://www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_ltsol.sokmnu

mvh Megaman


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Gangaren04. februar 2003, 10:21
Blodtypedietten er helt kanonbra.
Jeg spiser som en hest, men spiser i henhold til min blodtype. Jeg har fått enorme mengder med energi og har gått ned 18 kg rent fett på 7 måneder.

Du finner flere bøker på norsk om blodtypedietten, den eneste du skal bry deg om å kjøpe heter: Blodtypediettens filosofi, de andre er til dels utdaterte.

Prøv også websidene deres www.dadamo.com
 

 ;D


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: HITman04. februar 2003, 11:20
"Blodtypediettens filosofi", OK. Men kan noen med innsikt her sette meg litt inn i blodtypediettens FYSIOLOGI? Hvordan kan noen tilfeldige overflatemarkører på de røde blodcellenes overflate ha så stor innvirkning på metabolismen? Og hvorfor i AB0-systemet, og ikke f.eks. Rhesus og Kell?

Og kan noen fortelle meg hvorfor jeg som har blodtype AB ikke bør spise kylling? Jeg elsker kylling, jeg føler meg så vel når jeg inntar kylling, ja, kylling har virkelig satt fart på framgangen min...

Mvh HITman


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Megaman04. februar 2003, 11:38
Ta en titt på lenken til legeforeningen over. Mange gode og kritiske artikler som år igjennom nettop D'adamos til tider tvilsomme påstander. På bakgrunn av av det jeg har lest vil mitt råd være å holde seg unna denne dietten.

mvh Megaman  


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Gangaren04. februar 2003, 13:09
Overflatemarkørene på blodcellene er ikke tilfeldig. Det er de som bestemmer blodtype. Molekylstrukturen gjør at de vil ha meget lett eller vanskelig for å binde seg opp til andre molekyler. Dette gjør at ulike matvarer, når de er blitt splittet opp i fordøyelsessystemet f.eks kan binde seg til blodmolekylene og gjennom dette skape bra eller dårlige resultater i kroppen.

På den annen side er BTD mye mer en det vi snakker om her.

Mye av den gode, nøytrale eller dårlige påvirkningen mat og drikke har, skjer allerede i fordøyelsessystemet med direkte påvirkning av andre kroppsdeler og prosesser.

For å ta det enda enklere. Vi aksepterer at kosttilskudd og medisiner kan ha en ønskelig effekt på kroppen vår. Med andre ord, at ting vi putter inn i kroppen vår via fordøyelsessystemet kan ha ulike virkninger. Det blir da for naivt å avvise at mat ikke kan ha en tilsvarende effekt.

Når det gjelder Den norske Lægeforening så er deres konklusjon bla. "Vi skal derfor være forsiktige med å kaste barnet ut med badevannet og uten videre forkaste outsidere." Med andre ord avviser de ikke teorien. De sier videre: "Til gjengjeld bør nye teorier kunne dokumenteres gjennom forsøk med akseptert vitenskapelig metodikk". Et søk på Medline om vitenskapelige utførte undersøkelser som ser på koblingen mellom blodtype-sykdommer-mat viser over 1.600 treff. Lægeforeningen er erkekonservativ. La meg minne om at legene på 1800 tallet lo av påstanden om at det var viktig å vaske hendene når man gikk fra å ha jobbet med døde mennesker og så gikk inn på barselavdelingen. Verden går videre.

HITmann hvordan kan du påstå at kylling har satt fart i fremgangen din? Lever du utelukkende på kylling og dermed kan utelukke at andre kostholdelementer har en innvirkning?

Det vi skal huske på er at de fleste ikke lar BTD styre matvalget og disse menneskene presterer jo i dag. Det jeg, og mange med meg, erfarer er at BTD bedrer mange interne prosesser i kroppen, gir bedre helse og vesentlig høyere yteevne.

Igjen vil jeg be skeptikerne lese Blodtypediettens filosofi. Prøv konseptet og jeg lover deg at du vil merke store forskjeller allerede etter 2 uker.


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: HITman04. februar 2003, 14:32
AB0-overflatemarkørene er tilfeldige i den forstand at de bare er et av flere systemer for å avgjøre blodtypen din. Andre slike systemer er f.eks. Rhesus-systemet og Kell-systemet. Disse er viktige i blodoverførings-sammenheng, idet kroppens immunfosvar kan oppfatte slike markører som "fremmede" og sette i gang en immunreaksjon. Noen annen klart definert funksjon har de så vidt meg bekjent ikke.

* Hva mener du med at næringsstoffene "binder" seg til de røde blodcellene? Hvilke næringsstoffer, og i hvor stor grad?
* På hvilken måte kan i så fall denne bindingen/mangelen på binding "skape bra eller dårlige resultater i kroppen"?
* Hvilke forsøk ligger til grunn for inndelingen av ulike matvarer som "ja-" eller "nei-mat" for mennesker med ulike AB0-blodtyper?
* Nøyaktig HVORFOR bør ikke en person med blodtype AB spise kylling?


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Nocturne04. februar 2003, 14:37
Skal si dere gutter vet å føre en sakelig diskusjon med masse fakta til å backe opp argumentene altså  ;D

Personlig synes jeg denne dietten virker ganske logisk, siden du har at de og de kroppstypene skal trene slik og slik, med så og så mange reps, for å bygge bedre (dere skjønner, trener etter hvilken kroppstype du har) så hvorfor skulle ikke da kroppen ta noen form for mat bedre opp / bruke den bedre enn annen type mat?

- bare et innlegg i diskusjonen, fortsett den på samme måte!  :)

mvh.

-Nocturne-


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Zoria04. februar 2003, 15:22
Må lese mer om dietten før jeg eventuellt velger å følge den el ikke, men er nysgjerrig. Hørt mye positivt fra de som har prøvd den.


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Gangaren04. februar 2003, 16:26
Til HITman

Du har subtyper som Lewis, Rhesus etc.. Lewis og utskillerstatus har en betydning. Rhesus har marginale betydninger. Kell må jeg innrømme jeg ikke har hørt om. Uansett vil det ikke forundre meg om fremtidig forskning vil vise at subtypene har større ebtydning en det vi ser i dag.

Prosessen som gjør at du ikke bør spise kylling kalles agglutinering og skyldes bla. lectiner i maten. Les mer her: http://www.dadamo.com/lect5.htm.
Her er noe av forskningen som er gjort på lectiner: http://www.dadamo.com/lect3.htm

Antropoligisk bakgrunn for BTD: http://www.dadamo.com/theory3.htm.

Jeg forstår skepsisen din. Når min kone kom med boken ble hun utsatt for intens mobbing om jalla-diett, humbug, nok en Helseguru som skal bli rik på å selge bøker basert på synsing og løse teorier. Helt til jeg en kveld tilfeldigvis ble sittende å bla i boken. Jeg ble sittende hele natten å lese, totalt lamslått av påstandene. Påfølgende dager brukte jeg til å lete på nett for å finne pros and cons. Jeg ble overbevist. Etter å ha levd etter BTD i 7 måneder VET jeg at det er riktig, basert på egne erfaringer.

Et spørsmål til deg HITman, har du lest boken jeg refererer til? Hvis ikke anbefaler jeg deg å gjøre det. Gjør deg opp din egen mening basert på det du leser der. Prøv BTD i to uker. Hva har du å tape? Bortsett fra at det er matvarer du liker veldig godt å spise som du nå må finne erstatninger til og det kan være utfordrende å motivere seg til.


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: ::PRO::05. februar 2003, 21:30
Til Gangaren!
Hvilken blodtype har du? Har lest selve boken, grei nok, men de diett forslagene der ville ikke holdt datteren min i live en gang ;D Hadde hvert interessant å sett hva du spiser i løpet av en dag. Selv er jeg AB, sto ikke noe om at jeg kunne drive på med bygging, må vel kutte ut da ;D Seriøst! Jeg mener det er verdt å prøve det som anbefales der før man kritiserer!

Har forøvrig bestilt boken du anbefalte ;)


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Gangaren05. februar 2003, 23:10
Hei Pro
Jeg har blodtype O Rh-, utskiller. Mine primære proteinkilder er kjøtt og fisk. Jeg spiser ca 500 gr. kjøtt/fisk pr. dag og søker å fordele det på klokkeslett 06.00, 11.00, 14.00, 18.00 med følgende prosentandel: 30%, 30%, 20%, 20%. I tillegg spiser jeg gjerne 5-6 frukter i løpet av dagen, helst mellom måltidene for å holde jevnest mulig blodsukkernivå gjennom dagen. Til måltidene spiser jeg mega-store porsjoner med salater av ulike grønnsaker. Holder meg helt borte fra kornprodukter (et helvete i begynnelsen, jeg var sjefs hvete junkie tidligere). I tillegg drikker jeg 1-2 liter grønn te søtet med honning hver dag og drikker minst dobbelt så mye vann. Total inntar jeg ca 3.000 kalorier om dagen.

I boken skrives det en del om hvilke type aktiviteter som passer best for de ulike blodtypene. Akkurat her tror jeg forfatteren tar den litt for langt ut, jeg ville ikke tenkt på det hadde jeg vært deg. Med fokus, intelligent tilnærming og viljestyrke vil du nå dine mål.

Det er helt greit at folk kritiserer, og jeg kan i bunn og grunn forstå skepsisen, jeg har jo selv vært der. Men jeg, min familie og etterhvert en del av mine venner har opplevd radikale forbedringer ved å følge BTD og det holder for meg.
La meg gi deg et eksempel, på siden av dette med trening, men dog: En kompis av meg i førtiårene ble innlagt på sykehus med vanvittig høyt blodtrykk. Etter måneder med omfattende utredning, klarte ikke legene å finne en årsak til det høye blodtrykket. Han ble satt på blodtrykksdempende medisin, uten at det hjalp. Gjennom 4 måneder prøvde han det som var av blodtrykksdempende medisin, med marginale resultater. Han fant ut at han vill prøve BTD. 3 uker etter at han startet var han inne til kontroll og blodtrykket hadde blitt redusert med 35% og har i dag, etter 3 måneder normalisert seg. Uten medisin.

Du sier din datter ikke ville overlevd på BTD. En voksen kvinne med blodtype AB kan bla. spise ca 1,7 kilo kjøtt og fisk pr. uke. Det er 250 gr. pr dag. I tillegg kommer melk, egg, ost, brød (heldiggrisen), etc. etc.. Nå vet jeg ikke hvor gammel din datter er, men jeg kan ikke se hva som skulle skape problemer for henne, så gjerne spesifiser nærmere hva du mener.


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: ::PRO::06. februar 2003, 09:37
Takk for svar Gangaren. Det jeg tenkte på var diett forslagene i boken, men de er jo basert på de som vil ned i vekt da.

Jeg skal i første rekke prøve å unngå det som er "giftig" for meg, bla
Appelsin,banan,kylling,mais++

Fant forøvrig grei og enkel info om Blodtype dietten her for de som vil vite mer http://www.iform.no/kosthold/blodtype.shtml


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Gangaren06. februar 2003, 10:16
PRO

Bra!!!


Å holde seg vekke fra Unngå matvarene gjør en stor forskjell.

Holde oss oppdatert på hvordan det går.



Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: MrMuscle07. februar 2003, 09:29
Jeg har brukt denne dietten en stund og føler veldig bra resutlater.
Det eneste jeg kunne tenkt meg, var en bok, basert på blodtypedietten, for kroppsbyggere. Vet ikke om noe slikt finnes?


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Nocturne07. februar 2003, 12:26
Det virker uhyre innteresant dette her med Blodtype Dietten, men er enig med Mr.M - finnes det ikke noen bøker for "kroppsbyggere" som baserer seg på denne dietten? Er den i hovedsak for å gå ned i vekt? uansett, spiser man "rett" for sin blodtype, så har det vel også en viss muskeloppbyggende effekt også? Du har vel merket det du Mr.M, siden du har prøvd dette? Tror jeg skal ta meg en tur på bokhandelen å se om de har den boka...

-Noc-


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Gangaren07. februar 2003, 14:17
BTD er IKKE en diett for å gå ned i vekt. Hensikten er å gi kroppen de den trenger og unngå det den ikke bør ha. Konsekvensen er at veldig mange "skjevheter" i din helse bedres, deriblant overvekt. Andre forhold som BTD korrigerer er ting som immunsystemet, metabolismen, energinivået, etc. etc., med andre ord veldig mange av de underliggende prosessene som må være optimalisert for å underbygge maksimal muskelvekst.

Den siste boken, som ikke er å få i Norge enda, heter EatRight4YourType Encyclopedia. Her finner du enormt med bla. vitenskapelig underlag, men ikke minst en hel masse info om hvordan du spsifikt kan forbedre ulike prosesser som også har relevans for kroppsbyggere. Du kan kjøpe den fra England http://websell.pipex.com/beta-cgi/rightforeu/4-education.html.

Som tidligere nevnt har jeg kvittet meg med 18 kilo rent fett på 7 måneder, samtidig har jeg økt muskelmassen med 7 kilo. Kombinasjonen BTD og HIT trening er kanonbra.


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Nocturne07. februar 2003, 21:36
18 kg RENT FETT? Fy f... det er bra altså!
Hmm... det er jo flere bøker på den siden. Er det EatRight4YourType Encyclopedia jeg bør skaffe meg da?
Kommer den til Norge i det hele tatt?  ::)


Tittel: Re:Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Gangaren07. februar 2003, 23:06
Ja det er flere bøker der. Alle unntatt Encyclopedia er utkommet på norsk og du finner de i helsekostbutikker og antageligvis i velassorterte bokhandler. De fleste er utdaterte så den eneste av de norske jeg anbefaler er: Blodtypediettens filosofi (blå bok).
Encyclopedia kommer på norsk en eller annen gang vil jeg tro, men er du noenlunde oppegående på engelsk går det greit å kjøpe den engelske versjonen.

Nocturne, en tilleggskommentar til ditt nest siste innlegg:
Karbohydrater og ikke minst proteiner er viktige for oss kroppsbyggere. BTD viser f.eks. at om du spiser protein fra feil råstoffkilde i forhold til blodtypen din, blir proteinopptaket minimalt av hva det blir om du spiser riktig.
Og hva skjer om du ikke får i deg nok protein..............


Tittel: SV: Blodtypedietten på nett?
Skrevet av: Lasse Christoffersen25. april 2004, 18:35
Leita fram denne for dere som lurte på blodtypediett på deffeforumet.

Av det jeg har lest rundt omkring så er alle som har prøvd dietten veldig fornøyd, mens alle andre er veldig skeptiske naturlig nok