Kjøtt, muskler og forfall
Kosthold06.09.2004Jerry Brainum0
Den nyeste studien som sammenligner proteinkilder fulgte opp kosten hos 21 menn som var 65 år eller eldre. De ble delt inn i enten en kjøttspiser eller lakto-ovo vegetarianer gruppe. Alle deltakerne gikk på en lakto-ovo vegetar diet i 2 uker før studien startet. Begge gruppene spiste minst 0,6g protein pr kilo kroppsvekt, med et gjennomsnitt på ca 1,1g protein per kilo kroppsvekt per dag. De fulgte også et vekt treningsprogram, med 3 dager i uken i 12 uker.
Selv om den primære proteinkilden for lakto-ovo vegetar gruppen var soya, så hadde begge gruppene likverdige økninger i muskeløkning. Det mest interessante med studien var at alle de involverte viste et lavere nivå av muskelkreatin, selv gruppen som spiste kjøtt. Forfatterne bak studioen anførte at i andre studier som innvolverte eldre deltakere har meldt om lavere kreatin effekt også, og de mistenker at de kan forklares med at det kan bero på feil i kreatin transport mekanismen hos eldre. Så selv om eldre bruker kreatin tilskudd så er det ikke sikkert at det blir transportert ut i muskelen.
- Jerry Brainum
Slik gjør du grillmaten sunnere
Kosthold17.07.201717
Mager kalkunbacon og mange andre nye matvarer
Kosthold08.09.20165
Svinekjøtt - Bare noe svineri eller en god variasjonskilde i kostholdet?
Kosthold22.02.201637