Hvilken kroppstype har du?

Trening06.08.2010Espen Nese346

Det kan lønne seg å ta hensyn til sin egen kroppstype når man skal stilling til hvor stort fokus man skal ha på kardiovaskulær trening.

Mennesker kan ha følgende kroppstyper:

Endomorf
En endomorf er en person som har lett for å legge på seg fettmasse, men som strever med å øke i lean muskelmasse. Disse personene trenger som oftest å trene mer kardio for å forbedre kroppssammensetning og relativ styrke. I tillegg til styrketrening, bør en endomorf trene 3-4 økter i uken med kardiovaskulær trening. Dette kan være en kombinasjon mellom høyintensiv intervalltrening, rolig langkjøring og sirkeltrening.

Mesomorf
En mesomorf er en mer atletisk type. Personer med denne kroppstypen legger på seg muskelmasse relativt lett, samtidig som dem klarer å holde fettprosenten i sjakk med noen få kondisjonsøker per uke. Dersom en mesomorf har som hovedmål å øke i styrke og muskelmasse vil det ikke være nødvendig å utføre høyintensiv intervalltrening. Disse personene klarer seg lenge med 1-3 kardioøkter med lav intensitet. Lavintensive styrkesirkler med mange reps på hvert sett kan også gå inn som en del av kardioøktene for denne gruppen.

Ectomorf
Ectomorfer kan sies å være naturlig tynne personer med høy forbrenning. Disse personene har vanskelig for å legge på seg muskelmasse og bør derfor ikke overdrive bruken av kardiotrening. Ved siden av styrketrening vil to ukentlige kardioøkter være mer enn nok. Kardiotreningen for denne gruppen kan i hovedsak bestå av lavintensiv sirkeltrening.

Det skal sies at man nødvendigvis ikke passer perfekt inn i noen av disse kategoriene. Enkelte personer vil være en kombinasjon mellom flere kategorier. Det vil imidlertid fungere fint dersom man tar utgangspunkt i den kroppstypen man har flest fellestrekk med.

 

 

 


Hvilken kroppstype er du?

Trening18.05.200512

Vi mennesker har alle forskjellige kroppstyper og det er viktig å vite hvilken kroppstype vi hører til

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Hvilken kroppstype er du?

Trening18.05.200512

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!