Muscle-Up

Trening24.01.2011Espen Nese280

Muscle up er ikke en fengende tittel på et kroppsbyggerprogram, men navnet på en øvelse som er effektiv for å trene opp eksplosiv muskelstyrke.

Med mindre du har drevet med turn eller andre treningsformer som involverer mye kroppsvektbasert styrketrening, har du kanskje ikke hørt om denne øvelsen. Muscle-up er i bunn og grunn en kombinasjon mellom pull-ups og dips. Øvelsen kan deles inn i fire trinn:

1) Startposisjon
I startfasen henger du med strake armer på en pull-up-stang.

2) Pull-up
I fra startposisjonen trekker du deg opp som ved en vanlig pull-up.

3) Overgangsfase
Overgangsfasen mellom pull-up og dips er den vanskeligste delen av øvelsen. Her "ruller" man skuldrene over hendene med en eksplosiv bevegelse. Denne fasen krever en stor porsjon med eksplosiv pull-up-styrke.

4) Dips
Når man har rullet seg over til bunnposisjonen på en dips, er det bare til å presse seg opp til armene er strake. Dette er den letteste delen av øvelsen. Når man har presset seg opp på strake armer, er det bare til å returnere til startposisjonen og ta fatt på en ny repetisjon. Videoklippet i avsnittet under viser et eksempel på hvordan muscle-ups utføres.

http://www.youtube.com/watch?v=Sj1wLz5BJOM&feature=fvw

Øvelsen kan også utføres i turnringer. Det er vanlig å benytte et såkalt "false grip" når man utfører muscle-ups i ringer. Ved et false grip benyttes et grep der man legger trykk på ringene med bunnen av håndflatene. Dette grepet vil gjøre overgangen fra pull-up til dips lettere. Utførelsen for øvrig er nokså lik som ved muscle-ups fra stang, bortett fra at man får en friere bevegelse i ringer.

http://www.youtube.com/watch?v=0SSKgxdAoLM


Det kan ta litt tid med trening før man klarer å utføre sin første muscle-up. Når man trener seg opp til sin første muscle-up, bør man naturlig nok legge vekt på å bli sterkere i pull-ups og dips, samtidig som man bør ha fokus på eksplosiv styrketrening.

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Bygg muskler med intervalltrening

Trening23.11.2017312

Tren intervalltrening og bygg mer muskler.
Patrick Johansen er en 20 år gammel gutt fra Momoen i Aurskog-Høland som gikk ned 40 kg
Se hvordan det gikk med resten av landslaget.
Hun startet å trene da hun var 56 år gammel!

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.2017172

Styrkeløft-VM i Pilsen.