Line Marions sunne laksepai
Kosthold31.03.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen8
Derfor ville jeg eksperimentere med en egenkomponert laksepai!
Ingredienser (3-4 personer):
Fyll:
2 laksefileter (ca. 250 g)
5 egg
Skummetmelk (5 “slumper”)
1 stor løk
Lettost (Brukte Synnøve, men bruk den du liker best)
Litt salt og pepper (jeg foretrekker å salte maten etterpå, men man kan ha det i paien også)
Bunn:
1/2 boks skyr naturell el. mager kesam
2 ss plantemargarin
Sammalt spelt mel
Olje til smøring av form
Gjør slik:
Ha skyr og smør i en bolle og tilsett litt mel. Kna det sammen med hendene og tilsett mer mel litt og litt til du får en litt seig deig. Smør paiformen (en tradisjonell paiform d. 30cm e.l. passer fint) med litt olje. Dekk paibunnen og kantene med deigen. Dette er litt klissete, men bruk hendene og kna den utover til den dekker et tynt lag i hele formen. Hakk løk og laks i små terninger. Fordel jevnt på paibunnen. Bruk en shaker e.l. til å riste egg og melk sammen. Hell over løk og laks. Krydre med salt og pepper. Skjær tynne osteskiver og dekk fyllet med et tynt ostelokk. Sett i forvarmet ovn på 220 grader i ca. 25 minutter.
Bon appetit!
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700