De 5 beste øvelsene for RÅ beinstyrke!

Trening12.09.2011Fredrik Gyllensten548

Beinstyrke er viktig i de fleste idretter, ikke minst alle styrkeidrettene - vektløfting, styrkeløft, strongman, kroppsbygging og bodyfitness krever alle god beinutvikling, men hva er de aller beste øvesene for bygge sterke bein?

Her er mine valg:

Merk at dette ikke nødvendigvis er de beste øvelsene for alle idrettsutøvere, da det ofte krever mer fokus på eksplosivitet og et-beins styrke, men for maks rå styrke i beina er dette ypperlige valg.


#1: Knebøy (Styrkeløft-stil): Knebøy er kongen av beinøvelser. Korrekt utført vil knebøy styrke hele kroppen, og man trenger egentlig ingen flere øvelser enn knebøy for å bli uhyre sterk i beina. 

 


#2: Olympiske Knebøy (Vektløfting-stil): På en 2. plass plaserer jeg også knebøy, dog her den typen de fleste vektløftere benytter seg av. Med denne stilen plasseres stanga høyere opp på ryggen/trapezius, ryggen er strakere og man går dypere. Her kan man som regel ikke løfte like mye som i styrkeløft-stil knebøy, men det økte kravet til fleksibilitet, større bevegelsesområdet og bruk av strekk-refleksen i bunnposisjonen kan ha med seg en rekke fordeler. Å benytte seg av begge kan være lønnsomt, men er ikke nødvendig. 

   


3#: Markløft (klassisk eller sumo): Markløft er en fantastisk øvelse som i likhet med knebøy bygger hele kroppen, men setter størst krav til styrke i bein og korsrygg. Prøv gjerne både klassisk og sumo-stil og finn ut hvem du liker best. 

 

 


4#: Rumenske markløft ('strake' bein): Rumenske markløft er en variant av markløft hvor du starter på toppen også går nedover så og si alene gjennom å skyte hofta bakover. Knærne holdes nesten utstrakte, noe som fører til enorm aktivering av muskelaturen på baksiden av kroppen. Fantastisk øvelse for å bygge opp bakside lår og rumpe. 


5#: Frontbøy: Frontbøy er veldig like olympiske knebøy, men her plasseres stanga på framsiden av kroppen, på skuldrene og over kragebeinet. Frontbøy krever mer av framside lår og øvre rygg enn knebøy med stanga på ryggen.

 

Da er det bare å sette igang å trene beina!

 



Av Fredrik Gyllensten
Kostholds og Treningsveileder, http://fredarn.com
fredarn@fredarn.com 


Hvem har vel ikke godt av litt ekstra muskelmasse på beina?

Sjekk syklisten sine enorme lår

Trening15.09.201831

Robert Förstemann har like stor lår som en kroppsbygger.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!

Brutal tung beinøkt

Trening10.04.201874

Dette er skikkelig beintrening. Se program.

Sjekk syklisten sine enorme lår

Trening15.09.201831

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!