Effekter av trening med strikker i styrkeløft

Styrkeløft27.10.2011Bjørnar Brende Smestad47

Norges idrettshøyskole skal se på effekten av strikktrening i styrkeløft.

Hookes lov sier at jo lengre et strikk blir tøyd, jo større kraft trengs detfor å tøye det. Dette er et prinsipp de mange styrkeløftere bruker i treningen for å styrke enkelte deler av både markløft, knebøy og benkpress. Strikkene festes i stanga og gir enten større motstand i toppen, eller hjelper på i bunn. Dette gjør at belastningen i øvelsen blir mest lik den man får ved bruk av styrkeløftutstyr.

Tidligere har en brukt kloss for å trene på de delene av løftet hvor draktene ikke gir like mye hjelp, for eksempel ved å legge klossen på brystet eller løfte markløft med stanga på kloss. Ved hjelp av strikk, som har blitt mer populært i det siste får en mye mer skånsom bevegelse for kroppen da en kan trene øvelsen i den naturlige bevegelsesbanen. Strikkene gir også en naturlig belastningsøkning hele veien opp til toppen.

Nå skal Alexander Kirketeig, Lars Samnøy og Truls Raastad tilknyttet Norges Idrettshøyskole (NIH) kjøre en studie på effekter av trening med strikker i styrkeløft.

I prosjektbeskrivelsen står det:
-Formålet med denne studien er å sammenligne effekten av treningsperioder med bruk av strikker med treningseffekter uten bruk av strikker på prestasjon i styrkeløft (knebøy og benkpress) og på muskulære tilpasninger knyttet til muskellengder og kraftutvikling ved ulike leddvinkler.

Studien skal bli gjennomført med utøvere på nasjonalt nivå i styrkeløft, og er planlagt å vare til Desember 2012. 

 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!