10 års jubileum

Diverse13.11.2011Joachim Marhaug7

Treningsforum feirer 10 år. For nøyaktig 10 år siden startet vi Treningsforum på et enkelt, simpelt og gratis diskusjonsforum. Mye har skjedd siden den gang!

Det hele startet når jeg var 16 år gammel, gikk på videregående skole i Skien og begynte så smått å trene hjemme på gutterommet hvor en benkpress var innkjøpt. Jeg var datainteressert og søket etter treningsstoff på nettet var derfor stort. Broren min, Nicolai Gjærum (tidligere Pedersen og er nå økonomi- og driftansvarlig) var datamannen i familien og det skulle raskt vise seg at han var en hjelpende hånd i tid og utide når det var problemer med PCen og etterhvert serverne som måtte inn for å takle trafikken. Han er i dag deleier av Treningsforum DA.

Fra å starte alt på gutterommet har vi nå blitt en solid bedrift hvor vi har kontorlokaler og lager i Porsgrunn som er hovedbasen for redaksjonen i Treningsforum. Vi har et par håndfulle skribenter og fotografer i Norge og sammen utgjør vi et team som lager et profesjonelt treningsmagasin og nettside. Veien for å komme dit vi er i dag har vært lang, mange arbeidstimer på kvelder, netter og dager. Det som startet med trening var ikke så viktig lenger, og treninger ble skippet til fordel for å jobbe med Treningsforum. Og jeg ble fortere en mosjonist i steden for en kroppsbygger som den gangen var målet. Det var gøyere å jobbe med Treningsforum enn å trene. I årene som kom ble forumet større og større, stadig nye og sterkere servere ble kjøpt inn. Nettportal ble lansert og vi begynte med å publisere trenings- og kostholdsartikler samt intervjuer. Dette holdt vi på i mange år frem til 2009.

Nettside var ikke nok

I 2009 kom det første nummeret av Treningsforum ut. Det hadde vi da jobbet med i over 1 år. Vi var alle perfektsjonister og den første utgaven var kritisk til at folk skulle tegne abonnement eller ikke. Når vi i dag sammenligner det første nummeret og det siste så vet jeg ikke om jeg skal le og humre eller gråte gledestårer. Mye har skjedd på designdelen, bildene og innholdet. Veldig mye! Vi utvikler oss og lærer så lenge vi holder på.

Mange nye spennende ting og prosjekter er i gang hos Treningsforum. Vi har høye ambisjoner og vil utvikle oss videre. Den som følger oss videre på veien får se. Vi røper ingenting enda.

... Vi er fortsatt sultne!

 

Historikk

Treningsforum ble opprettet i 2001. Jeg savnet et forum som tok for seg kroppsbygging og kosthold og satte opp et gratis forum som kun tok 2 minutter å opprette. Adressen var http://treningsforum.cjb.net og jungeltelegrafen var i gang både på nett og i reallife. Det ble sendt inn en tråd på et annet lignende forum om at det hadde kommet et nytt forum.

Allerede dagen etter var det kommet et par innlegg fra brukere som ønsket veiledning fra andre. Forumet ble fort populært og hadde et par hundre klikk om dagen. Etterhvert bygde forumet seg opp og fikk flere faste brukere. Moderatorer ble også aktuelt. Vi fant raskt ut at vi var nødt til å foreta et forumbytte dersom forumet skulle bli en skikkelig suksess.

I desember 2002 bestilte vi et vanlig webhotell samtidig som  domenet www.treningsforum.no ble opprettet og vi byttet til et mer tradisjonelt og vanlig forum som teller antall poster og medlemmer samt at registrering av nick var påkrevd for å skrive innlegg. Alle de faste medlemmene på det gamle forumet registrerte seg fort på det nye forumet samtidig som nye medlemmer strømmet til Treningsforum som var en fin plass å få veiledning og tips innen kroppsbygging, fitness, styrketrening,kosthold og kosttilskudd. Det var tydeligvis mange som likte det nye forumet fordi medlemsantallet eksploderte samtidig som antall poster på forumet blomstret noe voldsomt vinteren og våren 2003. Vi fikk også inn annonsører hvor annonseinntektene i hovedsak gikk til å dekke server utgiftene. I mars 2003 lå vi daglig på 300-400 unike brukere og 5000-6000 sidevisninger og på slutten av året hadde vi økt til ca 10 000 sidevisninger per dag. Vi måtte stadig være på utkikk etter nye moderatorer som kunne hjelpe med å passe på forumet slik at alt gikk greit for seg i debattene. Det ble opprettet et CREW som var bestående av administrator og moderatorer noe det fortsatt er per i dag. Forumet ekspanderte voldsomt hele tiden ut
2003.

I januar 2004 ble forumet så stort at vi måtte gå fra et ordinært webhotell til en dedikert server. Systemressursene til den dedikerte servern er 100 Mbit tilkobling til NIX (nasjonal trafikk), 2,4 GHz P4 prosessor, 1024 MB minne(ram), 80 GB harddisk. Servern ligger plassert i Oslo på NIX. NIX er hovedknutepunktet for all internettrafikk i Norge. Med andre ord en vannvittig rask server (merk, dette var i 2004!). Dette resulterte jo i et utrolig raskt forum enn tidligere noe som også hevet antall sidevisninger med 5000-6000 per dag. Vi gikk raskt opp fra ca 15 000 sidevisninger per dag til 20 000-21 000 sidevisninger. De unike fordelte seg på rundt 800-900. Treningsforum har bevart ett og samme design helt fra desember 2002 til mai 2004. Dette er et design og utseendet som vi likte veldig godt. I mai 2004 hadde vi hatt det samme designet i ca 1,5 år, og vi synes det i utgangspunktet  var et veldig mørkt og trist design samtidig som det var veldig behagelig. Vi ønsket å sette et mer friskere preg på Treningsforum og lanserte i mai 2004 et nytt design med lyse og friske farger, samtidig som vi også startet opp en livsstilportal med vekt på artikler innen temaene kroppsbygging, fitness, styrkeløft, strongman, kampsport, helse & trim, kosthold, kosttilskudd og diett/deffing. Her vil du alltid finne interessante artikler, programmer, nyheter, resultater og bilder fra konkurranser o.l. Portalen vil som forumet hele tiden ekspandere men med nye artikler og oppdateringer. Som et resultat av portalen har sidevisningene igjene økt og i mai 2004 lå vi daglig på 30 000 sidevisninger. Utviklingen har eksplodert ut året 2004 og på slutten av året lå vi på 2500 unike besøk og 50 000 - 60 000 sidevisninger per dag.

Veien videre fra 2004 til 2007 gikk i samme trakter. Et forum fullt av liv og nye artikler og intervjuer ble publisert på forsiden. I 2007 tok vi igjen et ansiktsløft på Treningsforum med nye websider og ny logo. Vi hadde et forum som stadig ble større og krevde bedre server. I 2007 hadde vi cirka 5000 unike besøk. Forumet er blitt så populært at selv verdensmestere og norgesmestere innen kroppsbygging, strongman og styrkeløft er medlemmer. Vi har fra 2007 og til per dags dato (2011) kjørt det samme løpet med å hele tiden levere de beste artiklene og intervjuene på forsiden samtidig som vi har oppretthold forumet og holdt det i gang. I dag har vi over 13-14.000 unike besøk per dag og mellom 350.000-400.000 unike besøk per mnd.  For å takle den store trafikken har vi nå en solid server med dual Xeon 2.X GHz med 16 GB minne (ram).

For to år siden, 2009, lanserte vi Norges eneste treningsmagasin: Treningsforum. Som også fikk navnet "magasinet" for å skille klart fra web og magasin. Nå streber vi etter å kalle web for Treningsforum.no og magasinet for Treningsforum. Etter våre analyser var det et stort behov for et norsk magasin. Mange andre hadde prøvd tidligere uten å helt lykkes. Siste som prøvde seg var Ironman som kun var ute med 3 nummer og kom like raskt inn som ut igjen. Med et sterkt varemerke i ryggen satset vi alt og jobbet på spreng med et nytt magasin. Magasinet har vært på idèfasen siden 2008 og i 2009 fikk vi endelig vårt første nummer ut. Det ble godt mottatt og har i dag fått en solid etablering i markedet med et opplag på 7000 ex. Til å være en liten nisje er dette gode tall. Tallene er for øvrig økende og vi har ambisjoner om mer. I dag er vi Norges største innen kraftsport på nett og magasin. Dette gjør oss til "Møteplassen for deg som trener".


Forsidejakten 2014

Diverse07.10.20141038

Forsidejakten er i gang. Stem på din favoritt nå!

Fitnessruss Kristine på cover

Diverse19.07.201256

Kristine Solhaug (19) pryder cover på dagens utgave av Treningsforum. Les stort intervju!

Jørgen Corneliussen

Diverse27.06.201267

Nytt nummer. Se film fra fotoshooten med Jørgen.
Siste utgave finner du nå på Narvesen.

Forsidejakten 2014

Diverse07.10.20141038

Fitnessruss Kristine på cover

Diverse19.07.201256

Jørgen Corneliussen

Diverse27.06.201267

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!