Intervju: Kenneth Mandal

Intervju03.02.2005Joachim Marhaug0

Fortell litt om deg selv
Bor i Skien, 33 år ,jobber som Sivilingeniør ved ABB, Trener på Kjørbekk Sportsenter, fritiden går med til venner.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er 185 cm høy, veier vel for tiden 111 kg, har trent med vekter i ca17 år, Spilte fotball fra jeg var liten gutt til jeg var 19 år, så ødela jeg benet (korsbåndet røk), da ble det vekkttrening for fullt, har også hatt 2 sesonger med i usa med amerikansk fotball(college 2000-2002) som var veldig moro.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Står opp 7, lager meg frokost bestående av 100-150 gram havre gryn og en proteinshake. Drar på jobben min, der har jeg 2-3 lunsjer bestående av kylling i pitabrød, eller kylling med pasta pg proteindrikk. Normalt er jeg ferdig rundt 1700, drar på trening 1800, kjører som regel intensivt og trener under en time. Rett etter trening er det alltid en proteindrikk, pleier også å fylle på med noe raske karb som banan eller honning på riskaker. Innen en time etter det, spiser jeg et fullverdig måltid med kjøtt eller kylling og komplexe karb, som regel ris eller poteter. Siste måltidet før jeg legger meg består av nesten bare protein.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Mine mål innen kroppsbygging er vel å vinne de konkurransene jeg er med i:. Min første konkurranse jeg var med i var NM i 1995, der endte jeg på siste plass i - 90, der veide jeg inn på 80,5, et halvt år etter konkurrerte jeg i London for ANB og fikk en fjerde plass i +180 pund (ut av 10) og veide inn på 88,8 kg. Etter det ble det mye trening og jeg begynte å studere igjen, så i 2003 bestemte jeg meg for å prøve meg igjen, Jeg stilte opp i SM tungvekt og veide inn på 94,6 kilo. Der tok jeg førsteplassen. 2 uker etterpå var det NM og der veide jeg inn på 97,6. Det ble andreplass der, slått av Kai Kakenes som var i en helt annen liga. Nå vil jeg prøve meg på Nordisk i Finland, og kommer til å starte dietten mandag den 31 jan. Mitt mål er vel ikke å være tyngst og størst, men å komme i best form, jeg har lært at dommerene ser mere på om du har gjort hjemmeleksa på deffen, enn å dømme etter bare masse.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Det var vel et supplement til fotballen, jeg var veldig spinkel og tynn, måtte ha noe mere å kjempe med. Og etter jeg fikk skadet benet og måtte slutte med fotballen da jeg var 19 år, følte jeg at jeg måtte gjøre noe, så da bare fortsatte jeg med vekttrening.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Ja, kan jo si det, har jo ikke bare levd med trening hele livet heller, ikke fanatisk, så jeg er ganske fornøyd med de resultatene jeg har fått ja. Særlig etter SM og NM 2003, da følte jeg at jeg hadde gjort leksa mi og bevist noe ovenfor meg selv. Akkurat nå har jeg slitet med en liten skade i korsryggen, så jeg har ikke fått trent de tunge favoritt øvelsene mine som markløft og knebøy osv. Men uansett så kommer jeg til å prøve meg til Nordisk. Jeg håper på å komme på en vekt som ligner 99,9.kg.

Hvordan trener du?
Trener en 4 dagers splitt for tiden, på diett kjører jeg en 3 dagers splitt
4 dagers splitt består av:
dag1: Bryst, Biseps, mage
dag2: Ben
dag3: Skuldre, nakke, og triseps
dag4: Rygg, legger

3 dagers splitt består av:
dag1: bryst, rygg, mage
dag2: skuldre, nakke, armer
dag3: ben
Jeg liker å kjøre tungt på de første øvelsene som jeg trener, så da kan rep antallet ligge på alt fra 4-10. Jeg kjører 3 øvelser per muskel gruppe, sett kan variere fra 8-15 for de forskjellige muskelgruppene.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst: skråbenkpress
-Skuldre: hantelpress
-Triceps: skull chrushers
-Biceps: scott curl med hantel
-Rygg: roing med stang
-Forside lår: hacklift/knebøy
-Bakside lår: strake markløft
-Legger: vanlig leggmaskin
-Mage: crunch, kneløft

Hvordan spiser du?
Spiser 6-8 måltider om dagen under diett, når jeg ikke er på diett, ser jeg bare som viktigst å få i meg nok med proteiner. Jeg har laget et diettprogram i Exel som regner ut Prot, karb, fett og Kcal for hver dag. Det er bare å fylle inn antall gram du spiser av maten, så regner det ut hva du får i deg. Ganske greit å ha en oversikt over det synes jeg på dietten. Hvis noen er interessert så kan jeg legge det ut.

Bruker du kosttilskudd?
Ikke så mye, bruker protein pulver og multivitamin-mineral tilskudd.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Jeg vil jo anbefale proteinpulver, andre ting har ikke hatt noe særlig betydning for min fremgang, Jeg mener at kosten betyr nærmere 70% av all fremgang.

Hva er dine beste løft med vekter?
300 kg i markløft, 215 i benk, og 270 i knebøy.

Har du noen forbilder?
Ikke noen forbilder i den forstand, men jeg syns fysikken til Flex Wheeler var veldig bra, Arnold var en som hadde bra fysikk og bra vilje: Jeg må også legge til at jeg synes Jostein Ødegaarden er en utrolig fin fyr, jeg er veldig imponert over at han greier å kombinere Proff kroppsbygging med å være en familefar og ha en jobb. I tillegg er han et bra forbilde som vet hva han snakker om, og utrolig hyggelig person.

Hva motiverer deg?
Det som motiverer meg er vel at jeg har hatt en jevn fremgang selv om ting i livet har gått opp og ned. Å trene for meg er ikke lenger en hobby, men det blir en del av livet uten at man tenker på det hele tiden. Jeg vet også at ingenting kommer gratis, har vel prøvd de fleste dietter og treningsprogram som finnes, og har funnet ut at det enkleste er det beste, selv om det kan være tungt og kjedelig.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Ja, f.eks tunfisk i pitabrød med litt salat, lager man på 3 minutter, sunt, raskt og billig: ( kanskje ikke best på smak men)

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Ryggen er vel den jeg er mest fornøyd med, Chins og markløft var med fra starten av å bygge opp ett bra utgangspunkt der.

Hva er ditt beste treningstips til nybegynnere
Vær nysgjerrig, men ikke heng dere opp i fancy dietter eller treningsprinsipper. Det enkleste er noen ganger det beste. Jeg sier at de fleste greier å trene riktig hvis de får riktig veiledning, men de fleste greier ikke å spise riktig. Ikke overtren heller, ser mange gjør feil der, og trener feks en muskelgruppe 3 ganger i uken, muskelen rekker da ikke å bygge seg opp igjen før den blir revet ned.


Kenneth Mandal er også medlem i vårt forum.


Treningsøkt med Kenneth Mandal

Intervju24.10.20071

Vi filmet en treningsøkt når Kenneth trente skuldre og armer.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Treningsøkt med Kenneth Mandal

Intervju24.10.20071

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!