Vet du hva du spiser?
Kosthold13.02.2012Joachim Marhaug8
For noen av oss vil det kanskje by på overraskelser på hva de matvarene egentlig inneholder. Hestekjøtt, geitekjøtt og tarmer er noen av ingrediensene man finner i norske pålegg. Visste du for eksempel at wienerpølsene er blant annet laget av tarmer?
Spekemat
Du har kanskje spist hestekjøtt uten å være klar over det, opptil flere ganger, for i spekepølense som er mørke i fargen inneholder nemlig hestekjøtt. Ca 40gram hestkjøtt per 100gram spekepølse.
– Dette er en tradisjonell og vanlig ingrediens i sort spekepølse, sier Hilde Sorken i Grilstad til DinSide.
Dersom du ikke liker tanken på å spise hestekjøtt eller andre ymse ingredienser bør du ta en rask titt på ingredienslisten neste gang du handler mat. Tarmer eller ikke - det er uansett helt ufarlig å spise dette og pølser smaker jo meget godt også til tross for at tanken på at tarmer ikke høres så appetittlig ut.
Pølser er uansett ikke det man kvalifiserer som god "byggermat", men kan være godt av og til for kosens skyld eller på en spisedag for å få i seg ekstra kalorier.
Kilde: www.dinside.no
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700