Kristine Solhaug er 18 år gammel

Intervju13.04.2012Marika Lejon214

Kristine Solahug er bare atten år og bestemte seg for at hun ville stille i Fitness høsten 2011. Siden da har hun vært på vei mot hennes først debut. Nå får vi se henne på scenen for første gang!

Les også: - Mitt eget ideal (Kristine om kroppsfokus og ideal)

Sivilstatus: Singel
Alder: 18 år, født 29. juni 1993.
Jobber/studier: Jeg er snart ferdig med tredje året allmenn på Notodden Videregående og jobber deltid på Nille.

Når begynte du å trene deg opp mot konkurranse?

Jeg har trent styrke i underkant av 1 år, men bestemte meg ikke for å stille før i oktober 2011.

Hvordan fant du ut at du ville dette?

Jeg ble så inspirert av alle de flinke og disiplinerte menneskene som har gjort dette tidligere, og siden jeg er født nysgjerrig ville jeg selv finne ut hva det innebar. Hadde nok regnet med å vente noen år, men i tillegg til å være nysgjerrig er jeg over gjennomsnittet utålmodig!

Hvordan har dietten og treningsopplegget vært?

Jeg synes det har gått helt fint! Det er akkurat som om det er en "vegg" mellom meg og den maten jeg ikke kan spise, så derfor er det heller ikke noe alternativ å spise den. Diettmaten er god, jeg skulle bare helst tredoblet porsjonsstørrelsene! Treningsopplegget er også bra, har en 5-splitt som jeg trives med, samt gåturer om morgenen. Skal ikke påstå at jeg gleder meg til enhver treningsøkt, men det er blitt en rutine som jeg gjennomfører uavhengig av lyst og dagsform. Skal også sies at det pakker seg til nå de siste ukene av dietten - humøret synker i takt med energinivået, og jeg gleder meg mer enn noe annet til å hive i meg ordentlig MAT, som igjen kan føre til noen ordentlig gode treningsøkter igjen!

Hva har vært tøffest?

For å være helt ærlig har det ikke vært så tøft som jeg hadde trodd det skulle bli. Jeg hadde psyket meg opp så til de grader i forkant, og det tror jeg har hjulpet meg mye.

Hvem hjelper deg?

Verdens flinkeste Tommi Thorvildsen på 24Fitness. Føler at jeg er i de tryggeste hender!

Du bor ikke i Oslo, men kom likevel i kontakt med fitness-miljøet. Hvordan skjedde det?

Jeg fikk plutselig ei svigerinne fra Oslo, Hanne Kanten, som heldigvis introduserte meg for andre treningsmetoder enn løping på tredemøllen dag ut og dag inn. Hun fortalte meg også at jeg måtte SPISE GRØTEN MIN. Som sagt, så gjort, og etter noen måneder med masse mat og tung styrketrening vokste også iveren etter å sjekke resultatene på scenen.

Hva synes familien din og vennene dine om dette?

I begynnelsen var de rimelig skeptiske, ettersom de trodde at fitness og bodybuilding var det samme. Etterhvert som tiden har gått har de innsett at jeg ikke blir så stor og skummel som de kanskje hadde trodd og at jeg stort sett er den samme jenta som jeg alltid har vært. Jeg får så mye støtte fra menneskene rundt meg at jeg blir rørt! Hadde regnet med å møte mye mer motgang, men jeg får stort sett bare positive tilbakemeldinger og folk virker nysgjerrige og interessert i hva slags sport dette er. Samtidig bor jeg fortsatt hjemme hos mamma og selv om hun støtter meg vet jeg at hun gleder seg utrolig mye til å kunne lage middag til oss begge igjen og til å slippe oppvasken av alle de tomme matboksene.

Hva er forskjellen på livet ditt det siste året og før?

Jeg har alltid vært opptatt av å holde meg i aktivitet og har også alltid spist normal sunn mat. Jeg kan derfor ikke si at livet er så veldig forskjellig fra tidligere år. Trening er noe jeg tar meg tid til og prioriteter uansett. I fjor var derimot forholdet til mat veldig komplisert og jeg var ikke langt unna å rote meg inn i en spiseforstyrrelse. Sånn sett er livet mye bedre nå, ettersom kropp og psyke samarbeider igjen og jeg er heller ikke redd for hvordan jeg vil takle dette etter dietten er over. Jeg er klar over at blodårer og mageruter forsvinner igjen, og jeg gleder meg til å la kroppen få hvile og til å la den gro seg sterkere.

Hva liker du med fitness?

For det første er det noe som ikke er så vanlig enda, det er nytt og spennede! Det er ikke alltid den vanlige mannen i gata vet hva det innebærer. Jeg liker også at det er fokus på sunnhet - sunn mat, trening som styrker kroppen og nok hvile. Det er kun rundt konkurranse at det er hardkjør på kroppen. I tillegg er jeg fascinert av hvordan kroppen er satt sammen og hvordan den responderer på ulike treningsmåter. Derfor er fitness så gøy, fordi det er så lett å se hvilke resultater det gir! Markerte muskler, lavere fettprosent og blodårene som titter frem! Det er også mye enklere å måle fremgang i vektskiver enn antall kilometer på tredemølla.

Hva håper du på i GP og hva er målet?

Jeg har ingen forventninger. Jeg er med for erfaringen sin del og for å få et bein innenfor. Naturligvis jobber jeg hardt for å bli den beste utgaven av meg selv, men resultatet tar jeg som det kommer. Er glad jeg ikke stresser med det. Å tenke for mye på plassering i tillegg, tror jeg hadde gjort at jeg hadde mistet noe av gleden!

Hva gruer du deg mest til?

Egentlig ingenting. Jeg prøver å ikke tenke på det på den måten. Kanskje til det hele er over? Jeg gleder meg bare til å komme igang, til å være en del av alt som skjer! Skal ikke påstå at jeg gleder meg til resten av dietten da, for nå begynner det å bli tungt. Men er litt spent på hvordan det går med roing, dipsing og posering. Blir spennede!

Hvem vil du takke?

Først og fremst coach Tommi Thorvildsen som har hjulpet meg i mitt livs form!

Også mamma som holder ut i samme hus som meg, og som i tillegg støtter og muntrer meg opp på tunge dager. Fra å være skeptisk selv, er hun nå den som forsvarer meg om noen er kritiske eller stiller spørsmål ved hva jeg holder på med - det setter jeg så utrolig stor pris på!

Hanne må jeg takke. Det er nok strengt tatt på grunn av henne at jeg valgte å sette igang med konkurransediett og som alltid har gode svar om det er noe jeg lurer på.

Venner og bekjente viser så utrolig mye forståelse og interesse, og jeg hadde aldri i livet trodd at jeg skulle få den støtten jeg faktisk har fått.
I tillegg er jeg så heldig å få masse positive tilbakemeldinger daglig gjennom bloggen min, www.kristinesolhaug.blogg.no , og jeg blir målløs over hvor mange som er interessert i å følge meg mot målet mitt og som legger igjen hyggelige kommentarer daglig.
Sist, men ikke minst må jeg takke mine kjære sponsorer, for uten dem hadde jeg nok ikke klart å finansiere dette. En stor takk til X-life som hjeper med supre kosttilskudd og treningsklær, Bliss Hårstudio for hårpleie og Fotograf Anne B. Slemmelid for bilder!

Blogg: www.kristinesolhaug.blogg.no

Vi ønsker Kristine LYKKE TIL!


Oslo Grand Prix 2012


Hun som debutant klatret pent og pyntlig øverst på pallen våren 2012.

Nå i salg på Narvesen

Diverse07.08.201213

Kristine Solhaug (19) pryder coveret i årets russedrakt. Se alle bildene!

Fitnessruss Kristine på cover

Diverse19.07.201257

Kristine Solhaug (19) pryder cover på dagens utgave av Treningsforum. Les stort intervju!

- Det jævla fokuset

Trening12.07.20123933

Har du feil fokus? Kristine Solhaug setter fingeren på fokuset og hva det kan føre med seg.

Nå i salg på Narvesen

Diverse07.08.201213

Fitnessruss Kristine på cover

Diverse19.07.201257

Disse kraftplantene og grønnsakene har mest proteiner i seg.
Dette er årets treningstrender.

Fra anoreksi til fitnessmodell

Intervju22.01.201796

Hun ble så tynn at hun til slutt begynte å miste håret. Nå er hun frisk og superfit!

Denne damen veide over 450 kg

Intervju21.01.201724

Nå er hun ikke til å kjenne igjen!
Hva påvirker de unges holdninger til prestasjonsfremmende midler?