Fredrik Hansen

Intervju17.04.2012Marika Lejon68

Fredrik er 25 år fra Moss. Han er utdannet PT og ordensvakt. Han begynte nylig å jobbe som fengselsbetjent. Nå er det scenen som venter og du så han allerede på Sandefjord Open. Nå skal han på Oslo Grand Prix til helgen.

Når startet du med å trene?

Jeg startet å trene sånn smått for fem år siden. Da veide jeg rett under 50 kg!! Jeg har vel trent seriøst mot GP i ca. et år nå. Jeg har drevet med friidrett og basket tidligere, men drev faktisk med Cheerleading (Oslo Viqueens - One and only) før jeg bestemte meg for å gå mot fitness og bodybuilding.

Hvor trener du?

Jeg trener på Lasse´s Gym og på Family Sports Club i Moss. Miljøet på begge steder er helt topp. Det er kjempe mange bra og hyggelige mennesker som trener der. Jeg trives meget, meget bra på disse stedene.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Jeg får veldig mye inspirasjon fra treningsvideoer og slikt selvfølgelig, men også av de andre som trener på gymmet som kommer med positive kommentarer og hyggelige tilbakemeldinger. Vibeke Hermansen var den personen som virkelig satte meg igang og forberedet meg til å stille i GP. Hun hjalp meg en god periode før dietten og på min første uke på diett. Jeg tror ikke jeg hadde stått på scenen før til NM, hadde det ikke vært for Vibeke! Tusen takk Vibeke!

Lasse Edvardsen (Lasse´s Gym) hjelper meg med dietten og treningen. Jeg er meget fornøyd med alt han gjør. Han er en stor motivator og støttespiller for meg! Jeg trener en del med Lina Wickman og Christer Frøland. De er også to viktige støttespillere for meg. Begge gir meg masse motivasjon med alt de sier og kommenterer. Begge skal stille i GP også, så det er ekstra moro å se at de er i knallform. Det føles veldig, veldig bra! Jeg er selvfølgelig ikke vant til denne situasjonen og sitter med mye inntrykk. Jeg er nervøs siden dette er første gang. Likevel føles det helt riktig og dietten går kjempebra. Det er også flere på gymmet som skal debutere i GP som bl.a. Morten Windhoel og Lina Wickman, som nå er i toppform! Det føles veldig bra å ha flere som er i samme båt fremover, så man har noen å snakke med og som vet akkurat hvordan det er nå.

Hva har denne idretten gitt deg som du ikke hadde før?

Den har gitt meg en helt annen mentalitet. Ikke bare når det gjelder trening, men også resten av hverdagen. Det er så mye positive mennesker i denne sporten og dette smitter over til hverdagen hjemme og jobb. Man blir vant til å jobbe hardt for å få gode resultater og dette er noe som man tar med seg videre i alt annet man gjør utenfor treningen også.

Hva er din sterkeste side som kroppsbygger?

Jeg er veldig målrettet. Har jeg et mål i siktet, så blir jeg veldig innelukket og fokuserer kun på det målet jeg har satt meg. Men det er litt vanskelig å svare på når dette er første gang jeg stiller, men merker man lærer veldig mye om seg selv i denne perioden og mentaliteten blir satt på prøve.

Hva gruer du deg mest til med å konkurrere og hva gleder du deg til?

Er veldig "redd" for å ikke bli bra nok og for liten i forhold til de andre i klassen. Men de andre sin form får jeg ikke gjort noe med uansett, så jeg fokusere veldig på det jeg har og hvordan det skal bli best mulig. Så får det gå som det går. Jeg gleder meg ubeskrivelig mye til å faktisk stå på den scenen i forhåpentligvis knallform og da kjenne at alt slitet og det harde arbeidet fram til denne konkurransen er verdt det.

Hva er den største ofringen du har gjort for å oppnå konkurranseform?

Det jeg kanskje merker det mest på er at jeg har trukket meg litt tilbake og vil være i fred og ro og litt for meg selv. Det og at jeg spiser så og si slavisk etter klokka. Men syns ikke jeg har måtte ofre så mye i grunnen. Annet enn sjokolade da. Elsker sjokolade!

Hvordan var livet før du begynte med dette?

Trente jo bra og hadde mye fokus på trening og kost før jeg bestemte meg for å stille, men livet nå har blitt noe mer ensformig. Jeg liker perioden jeg er inne i nå og må si jeg koser meg på dietten.

Hvem mener du er Norges beste kroppsbygger?

Jeg synes Samuel Helgesen er veldig bra. En helt nydelig fysikk og kommer i knallform! Jeg ønsker ham lykke til i årets konkurranser!

Kan du fortelle litt om dietten din og hvordan du trener?

Jeg spiser fem ordentlige måltider i løpet av dagen som da er alt fra havregryn, biff, svin, kalkun, fisk, grønnsaker, ris og noe nøtter pluss to protein-shaker. Jeg ligger fortsatt rimelig høyt på karben enda også, så har ikke startet å kutte så mye. Jeg har ikke så mye som skal av nå, så syns det er deilig at jeg fortsatt kan spise bra og greie mengder. Treningen er litt forrandret. Nå trener jeg kroppen to ganger i uka fordelt på 4 dager. Så en vanlig treningsuke for meg er trening mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Har bare to kardiodager også. Startet med tre, men gikk ned til to kardiodager, så det er jeg heller ikke lei meg for.

Hvem vil du takke til slutt?

Mine flotte sponsorer: Lasse´s Gym, Proteinshopen Strømstad, Family Sports Club og Frisør - Moss, Obsessed, Siggy1.
- Lasse Edvadsen for all støtte og bra oppfølging.
- Ketil Lunde på Family Sports Cub Moss.
- Lina Wickman som er en kjempe treningspartner og veldig motiverende å være rundt. Ønsker henne all verdens lykke til under GP .
- Christer Frøland som alltid kommer med motiverende ord og som hjelper meg på trening! Denne karen blir farlig i GP 2012.
- Morten Windhoel som debuterer i AF. Lykke til!
- Merete Breivik som har støttet meg hele veien og vært veldig motiverende for meg.
- Linn Kristiansen, som skulle debutert i BF på GP, men som desverre ikke får gjort dette. Ønsker henne all lykke mot NM .


Ellers må jeg jo takke alle mine kjære venner som kommer med oppløftende og motiverende kommentarer, både privat og på Facebook. Utrolig hyggelig med positive tilbakemeldinger! Også en stor takk til alle de flotte menneskene som trener på Lasse´s Gym og på Family Sports Club. Kjempemoro hver eneste dag jeg skal trene. Dere er super hyggelige!


Vi takker Fredrik for et hyggelig intervju og ønsker ham LYKKE TIL!

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.