Fitnessgutten Sigvar

Intervju26.04.2012Joachim Marhaug24

Sigvar Garfors debuterte i Athletic Fitness nå denne våren og deltok på tre konkurranser med henholdsvis 4. og 5. plass å vise til. Han elsker å trene. Vi tok en prat med Sigvar.

Navn: Sigvar Garfors
Alder: 22 (1990)
Bosted: Oslo
Arbeid: Studerer osteopati ved Norges Helsehøyskole (Campus Kristiania)
Høyde: 188cm
Vekt: Off-season: ca. 93-94
On-season ca. 85-86
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Har et forholdsvis stort prosjekt på gang og leter etter en hovedsponsor i disse dager!
Klubb: Team Toppform
Merittliste
Oslo Grand Prix 4. plass
Sandefjord Open 4. plass
Fredrikstad Open 5. plass

Fortell litt om deg selv

Jeg er en utadvendt og sosial kar som liker å holde meg i form. Det siste året har interessen for trening bare blitt større og større, og nå endte det altså med deltagelse i vårens konkurranser. Jeg stiller for Team Toppform og trener på Toppform på Helsfyr i Oslo. Utenom treningen blir det mye skole og sosialt. Ingenting er som å "nerde" osteopati utover ettermiddagen med tidenes stab og klassemiljø på Ullevål, eller henge med mange av de utrolig gode vennene jeg har!

Favorittøvelse: Markløft
Favorittkosttilskudd: Koffeinpiller
Favorittdrikke: Sjokomelk (Q)
Favorittmat: Sushi og Henrik Evensen's sjokoladekake!

Hva synes du om Treningsforum.no?

Oppdatert og bra side som dekker overraskende mye av konkurranser og happenings i treningsnorge! Har selv hatt logg på forumet i nesten ett år nå - det anbefales!
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=110041.msg1804869;topicseen#new

Hva fikk deg til å begynne å begynne med fitness og hvor lenge har du trent?

Jeg har et konkurranseinstinkt fra en annen verden, så jeg må ha noe å jobbe mot. Etter jeg la fotballen på hylla ballet det bare på seg med mer og mer styrketrening. Jeg lå forholdsvis bra an i roing og dips, så da var det bare å kjøre på! Var innom Toppform i september 2011, og etter en liten prat med coach Kenneth Foss og Christian Sterk bestemte jeg meg for å stille!

Har du vært aktiv i andre idretter?

Har spilt fotball (keeper) hele livet, og flyttet til Oslo for å spille for den daværende førstedivisjonsklubben Skeid. Jeg var ikke akkurat Iker Casillas, fotballen tok veldig mye tid og jeg måtte en eller annen gang velge mellom fotballen og studier. La skoene på hylla i 2010.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

08:00 Dusje og komme seg på skolen.
09:00-15:00 Skole. Spiser rundt 11:30.
16:00-18:00 Trening.
18:00 og utover: Lesing, mat, venner, sosialt, artikler, logger, blogger osv.
00:00 Natta

Hva er dine mål og ambisjoner?

Har før sagt at 1. plass i AF og verdensrekord i roing på concept2 hadde vært noe. Etter en dobbel prolaps i oktober ser det kanskje litt mørkt ut mtp. roinga, føler jeg må la ryggen få ordentlig tid til å hente seg inn igjen nå. Men jeg vant jeg jo roinga både i Sandefjord og på Grand Prix med bare litt over en måneds trening, så kanskje en gang et stykke fram i tid! Jeg må forresten bare si at Håvard Landsem ene og alene er grunnen til at jeg har rodd såpass bra i år, en stor takk til denne mannen!

Hva er fordelene og ulempene med fitness?

Fordelene er utvilsomt at det er så mange fantastiske og godhjerta mennesker i denne sporten. Folk ser ofte på bodybuildere og fitnessutøvere som en gjeng litt "skumle" folk, men etter å ha vært med på noen konkurranser er ikke jeg i tvil hvertfall. Mer positive, behjelpende og motiverende folk skal man lete LENGE etter, hører du?...LENGE!
Når det gjelder ulemper må det vel bli at det er en såpass ego sport, spesielt siste tiden på diett. Man har liksom nok med seg og sitt, og det er nok ganske kjedelig for de rundt, sorry!

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Må vel få lov til å si at jeg er helt sinnsykt fornøyd. Å ha såpass bra framgang, reint, hadde jeg aldri i livet forventet. De som har sett første bildet i loggen min skjønner nok hva jeg mener. Det som er oppløftende er at det ikke skal så forferdelig mye til, så lenge du har nok av motivasjon!

Hvordan trener du som er fitnessutøver?

Jeg har gjort en del klassiske feil. Da jeg løftet på meg en dobbel prolaps i oktober gikk det dog opp et par lys. Det er gøy å løfte tungt, men det er ikke like gøy å ikke kunne gå, jobbe, skifte sine egne sokker og måtte trene diverse rehab-øvelser i lang tid. Nå fokuserer jeg mye mindre på vekt og passer heller på å få skikkelig kontakt med musklene jeg jobber med. Det er ikke veldig motiverende å gå ned på vektene, men jeg skal love deg at det er verdt det når du står der med både sommerkroppen og helsa i behold!Følger en 3-splitt delt opp i rygg/biceps, bryst/triceps og bein som jeg kjører gjennom to ganger i uka. Tre tunge økter med få reps og tre litt lettere med mer hypertrofisk trening.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst
Benkpress
-Skuldre
Sidehev
-Triceps
Dips
-Biceps
Chins
-Rygg
Markløft
-Forside lår
Frontbøy
-Bakside lår
Nordic hamstrings
-Legger
Øvelse for tibialis anterior med kabel
-Mage
Har så å si aldri trent mage, men må jeg si noe blir det vel pallof press.

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

2-3 måneder

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Har satt opp det meste selv, men med godkjenning fra Kenneth Foss, Martin Engstrøm og Kim Torgersen. Har gått første året på ernæring ved Atlantis Medisinske høyskole og er utdannet Treningsveilder (snart PT) ved NIH, så begynner å bli klokere hvertfall!

Hvordan ser din fitness diett ut?

Ca. 3000 kcal fordelt på 50 % protein, 30 % karbohydrater og 20 % fett. Kylling, karbonadedeig, tunfisk, torsk, biff, ris, pasta, riskaker, grønnsaker, tran, mager kesam, peanutsmør og litt frukt er matvarer som går igjen og igjen. Følger stort sett også biorytme (fett tidlig, karbohydrater seint).

Blir det mye poseringstrening før konkurranse?

Definitivt. Er dessverre for mange som ikke prioriterer dette nok.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Jeg er ikke noe "tilskuddsfreak" lenger, mye er dessverre bare tull. Jeg bruker stort sett et basic proteinpulver, tran, kreatin monohydrat og noen koffeinpiller/jack3d når jeg skal trene bein eller har en ekstra tung dag.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

På slutten av dietten kunne det definitivt gått bedre. Det er da man virkelig merker at dette er en ego-sport. Jeg skulle gjerne fortsatt vært med på "alt", men det blir en del dager hvor man bare ligger langflat hjemme i senga, dessverre.

Har du noen forbilder?

Har alltid sett opp til Ako Rahim som nå plasserte tre plasser foran meg og vant Oslo Grand Prix. Han er en levende maskin (men jeg tok han på roinga, haha). Ellers må mamma nevnes, er vel der jeg har "stå på-viljen" fra!

Hva motiverer deg?

Alle de fantastiske menneskene som har gitt meg ris og ros bl.a. i loggen min her på treningsforum og på fitnessbloggen! Ellers finnes det ingen bedre følelse enn å nå målene sine!

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Nada. Null. Niks.

Hva synes du er din beste prestasjon?

4. plass på Oslo Grand Prix, uten tvil! Jeg plasserte bedre enn Joachim Fresvik som sto som nummer én på pallen bare seks dager før i Sandefjord, da 3 plasser foran meg på 4. plass. Synes han hadde fortjent å stå foran meg på GP også, men jeg skal innrømme at det var deilig å slå verdensmester/svensk mester, dansk mester og resten av gjengen på roinga! I det heatet der var det selvfølgelig heller ikke å forakte å bli beste nordmann!

Har du som fitnessutøver forslag til enkle og sunne måltider?

Birgitte Wendelbo reddet meg midt i hardeste diettåka med cottage cheese, eple og kanel - thank you! Det er faktisk superdigg! Ellers spiser jeg mye mager kesam med fun light.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg må nok si ryggen og armene. Litt utenom det vanlige, men bakside skulder, rumpa og leggene er muskelgrupper jeg også er forholdsvis fornøyd med. Har definitivt lagt mest arbeid ned i ryggen, men den har dessverre tapt seg litt etter disse prolapsene.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Løft smart (skaff deg gjerne en PT), vær disiplinert og det viktigste av alt: ha stålkontroll på kosten!

Noe du vil si til slutt?

Jeg må jo først og fremst takke coachen min, Kenneth Foss! Her har vi kar som stiller opp på poseringstreninger, maler meg brun før konkurranse og passer på at trening, diett og forberedelser går riktig for seg. Takk til Martin Engstrøm og Kim Torgersen for gode kost- og treningstips samt oppfølging på konkurranse. Christian Sterk er en fyr som alltid får meg til å smile, passer på meg og skjemmer meg litt bort, ønsker han lykke til på NM i classic til høsten! Hele Team Toppform er en fantastisk gjeng, dette hadde aldri gått uten dere! Håvard Landsem er noe av det sykeste jeg har sett på romaskina, men han er heller ikke redd for å lære bort det han kan, tusen hjertelig takk, Håvard! Strongman Jørgen Skaug Aukland har vært pådriver og motivator hele veien! Sisteårs osteopatistudent Camilla Seem sikret at en sliten og ødelagt kropp var klar for Oslo Grand Prix bare 6 dager etter Sandefjord Open, evig takknemlig for at du droppa treningsøkta for meg den dagen! Hele Helsehøyskolen ved CK skal ha en stor takk for å ha motivert og holdt ut med meg!
Ellers må jeg takke alle andre venner og bekjente som har ønsket meg lykke til, kommentert i loggen min og fulgt meg fram mot konkurranse! Motivasjonsboost nr. 1!

Til slutt må jeg få takke mamma! Hun er der alltid for meg!

 


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!