Bake proteinbar selv
Kosthold25.09.2012Joachim Marhaug650
Sjokoladebars
1) 350g peanøtter dreneres for salt og stavmikses/blendes/whatever til det blir en relativt klebig konsistens og fettet har skilt seg ut litt (det er fordelaktig å varme peanuttene i ovnen først, 150g i 10 minutter cirka).
2) Tilsett en skvett melk, 4 scoops sjokoladeprotein, 30g havregryn, 30g rosiner og eventuelt andre ting du måtte ønske i peanuttmassen.
3) Fordel massen utover et bakepapir. Det blir da seendes slik ut:
4) Smelt kokesjokoladen. Jeg valgte lys, fordi det smaker best. Sørg for at overflaten på massen er så jevn som mulig, slik at sjokoladelaget blir så jevnt som mulig. Jeg brukte 80g.
5) Sett massen i fryseren i cirka 30 minutter.
6) Resultatet:
Konklusjon: Veldig god. Litt klebig, men personlig liker jeg det. Fine råvarer og veldig lite sjokolade på hver bar. Ble vel cirka 30 stk tenker jeg. Bør prøves.
Næringsinnhold:
Ingredienser:
350g peanøtter uten salt
120g protein
30g havregryn
30g rosiner
80g sjokolade
Totalt 350g
Kcal: 3146
Protein: 195g
Karbohydrat: 139g
Fett: 227g
Per 100g
Kcal: 593
Protein: 36,7g
Karbohydrat: 26,2g
Fett 42,8g
Takk til EmyR på forumet for denne oppskriften. Har du spørsmål eller lurer på noe kan du spørre EmyR i forumet om oppskriften.
NB: Man kan bytte ut en del av peanøttene med mandler eller valnøtter og redusere/erstatte sjokoladen med f.eks. mørk sjokolade med 80-90% sjokolade for å få mindre fett og et sunnere næringsinnhold.
Hjemmelaget proteinbar med peanøttsmør og sjokolade
Kosthold15.02.201923
Tips til hjemmelaget proteinbar
Kosthold06.08.20141228
Hva slags proteinbar skal du velge?
Kosthold25.11.201359