NM i Bodybuilding og Fitness 2012

Fitness06.10.2012Rita Immerstein og Marika Lejon131

NM er over og vinnerne er kåret. Her kan du se full dekning og intervju i vår newsfeed lenger ned. Se også to sett med bilder både fra forbedømming og finale.

Overallchampion Joel Pascua vant velfortjent sin klasse (-100 kg) + overall på NM. Joel vant sist NM i 2006 og han forteller til Treningsforum at dette kom som et sjokk på han. Nå venter kanskje nordisk på denne komplette byggeren?

Overallchampion Joel Pascua

Bildegallerier

- 1509 Bilder fra finalen
- 1360 bilder fra forbedomming

En god del bilder fra både finale og forbedømming er lagt ut høyoppløst lenger ned.

Resultatliste

- Klikk her for å se sammenhengende resultatliste.

Videoopptak

- Se videoopptaket fra LIVE sendingen

 

Rapport fra forbedømmingen 

Siste del av forbedømming!, kl. 13:37

Mens Bodybuilding - 90 kg
Kun 3 utøvere - Eirik Kristensen, Matti M. Evensen, Steffan Larsen. En kjapp runde ut på scenen og dommerne har fått sett det de trenger å se for å vurdere den beste!

Mens Bodybuilding -100kg
7 utøvere stiller i denne klassen her i dag! Joel Pascua har en flott fysikk, men klassen er vanskelig å vurdere her fra salen. Det er ingen tvil om at klassen er sterk. Første sammenlikning bidrar til at 5 av utøverne må fram samtidig til sammenlikning. Det sier noe om hvor jevn klassen er!

Mens Bodybuilding +100 kg
Thomas S. Wolden, Leif Arne Hestad og Gunnar Holt er de beste i denne runden av de 5 utøverne! 

Forbedømmingen fortsetter - styrkemomentene i AF gjennomføres nå! kl 13:19

Forbedømming i Kroppsbygging, Juniorklassen er nettopp gjennomført og Athletic Fitness utøverne er i full gang i Glasshuset med chins, dips og roing. Svært mange publikummere velger å får med seg styrkemomentene. Stemningen i glasshuset er selvsagt størst blant delegatene og coachene, men stemningen blant publikum drar seg opp i takt med antallet chins og dips som utføres! Fordelen med å gjennomføre øvelsene på et annet sted er at publikum får langt mer nærhet til utøverne og øvelsene, mens bodybuilding-klassene får den ulempen at det blir langt færre til å følge dem.

Jentene tar færre chins, men til gjengjeld er jentens teknikk svært strikt. På dips går tallet opp mot rundt 50 dips blant noen av gutta, mens de beste jentene tar rundt 30-35 dips. Det pågår en kamp mellom Christer Poulsen og Sondre Krogh Bjerke. Fysikken til disse to utøverne er topp, de ligger jevnt på chins og dips, men hvem som trekker det lengste strået på roing gjenstår å se. Begge er uansett til finalen og kjemper om pallplass!

- 70 og -80 kgs klassen, kl. 13:16

Mens Bodybuilding - 70 kg
En lineup på 7 utøvere hvor Gonzalo Longe og Mohhammad Dalari er best i rekken!

Mens Bodybuilding -80 kg
Joakim Hetland, Geir Smaadal, Frode Rosvoll, Ove Martinussen entrer scenen - dette er en god -80 kilos klasse! Frode Rosvoll får de obligatoriske poseringene til å sitte, Joakim Hetland ser tørr og fin ut, mens Geir har de aller skarpeste kantene i muskulaturen - hvem som er best - det gjenstår å se!


(Klikk for å komme videre til galleriet)


(Klikk for å komme videre til galleriet)

Womens Bodyfitness +168 cm! kl 11:16

Womens Bodyfitness + 168 cm
Kristine Weber høster applaus. De høye klassene har ikke alltid vært de beste, men kvaliteten her i dag på den høye klassen viser en god utvikling og er verdt å se! For å unngå for mange relativt like sammenlikninger tar hoveddommer og går over alle forespørsler fra dommerne for å slå sammen enkelte sammenlikninger - det er tidsbesparende og skal ikke gå ut over utøverne!

Ny høydeklasse i NM! Bodyfitness -168 cm, kl 11:02

Womens Bodyfitness -168 cm
Denne klassen har ikke vært representert i NM tidligere. 13 kvinner kommer ut på scenen i denne klassen og trekker stemninga i salen opp et hakk i salen. I denne klassen er det mange gode utøvere, men det er ikke til å stikke under en stol at Solveig Wilhelms ser utrolig bra ut på scenen!

Womens Bodyfitness -163 cm
En sterk klasse med 14 utøvere. Formen til de som stilte i Trondheim forrige helg helg er spisset. Janne Krohn og Anniken Frøyslie stiller også i denne klassen! Lill Nikolaisen er relativt hard i formen, Vilde Dons trekkes fram til sammenlikninger og ser svært bra ut i kvartvendingene.

Kjøreplan videre er forbedømming for bodyfitness før både styrkemomenter og bodybuilding kjøres parallelt! 

Bodyfitness , kl. 10:31

Womens Bodyfitness Masters

9 kvinner stiller i klassen og her det mange voksne utøvere med upåklagelig form! Wiviann Gjerset og og Ann Kristine Karlsson ser flotte ut på scenen. Linda Kristin Jensen har funnet formen! Janne Krohn og Anniken Frøyslie er blant de beste! 

AF og Mens fitness, I dag, 10:18

Mange sammenlikninger foretas i AF +175 cm. Sondre Krogh-Bjerke og Christer Paulsen ligger i toppsjiktet! Mens Fitness Open Class med Eirik Waagelid som eneste utøver stiller også denne helgen - han står i line-up med publikums støtte i salen - han er klar for frioppvisning senere i konkurransen! 

Forbedømming AF, I dag, 10:06

Womens AF -163 CM
3 kvinner deltar i klassen. Linda Røymstad har best symmetri. For øvrig god form på alle tre.

Womens AF +163 cm
11 stiller i denne klassen. Lene Hansen , Emilie Møller Olsen og Marit Nilsen har fin symmetri. Styrkemomentene skal gjennomføres så ingenting er avgjort etter symmetrirunden! Lisbeth Karlsen og Miriam Andersen er utrolig blide på scenen - smilet viker ikke et sekund! Det foretas noen fortløpende sammenlikninger, større variasjon i form og muskelutvikling bidrar muligens til at dommerne trenger et mer detaljert sammenlikningsgrunnlag.

Mens AF -175 cm
Litt mer liv i salen når denne klassen kommer ut - 12 atleter stiller pg det er en del variasjon på muskeltuvikling blant utøverne - mulig at et par er på grensen i forhold til å vinne symmetrirunden!
Fredrik Sund har symmetri og relativt stort muskelvolum. Alexander F. Ladsten ser bra ut på scenen! 

NM 2012 i Oslo konserthus

Athletic Fitness, Bodyfitness, Classic Bodybuilding og Bodybuilding!

Lørdag morgen og kalenderen viser 6. oktober - det er klart for Norgesmesterskapet i Bodybuilding og Fitness. Salen er faktisk ganske godt fylt opp allerede fra morgenen av og forbedømmingen starter til tiden. Ove Bekkevold leder igjen, som så mange ganger før, gjennom denne dagen!

Mens AF +175 cm
Dagens største klasse med 20 atleter som fyller scenen til randen!
Det er 15 utøvere som går videre til finalen. Ingen sammenlikninger ble foretatt.
nr. 32, 42, 34, 35, 36, 38, 39, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, og 178 har gått videre fra eliminasjonsrunden - se link som er lagt ut for å se hvem deltakerne er! 

 


Intervjuer med atletene

Espen "BØS" Aune - Fra Norges sterkeste til bodybuilding

Espen Aune har vunnet Norges Sterkeste Mann. Nå er han på scenen og flekser muskler. Aune has entered Bodybuilding!

Hvordan var det å stille i Bodybuilding?
"Jeg ble sliten av symmetrirunden, så glemte jeg friposeringen. Det ble litt klumsete."

Hva synes du er best; kroppsbygging eller strongman?
"Det er vanskelig å svare på. Dette er veldig artig. Nå er jeg like glad som da jeg vant NSM. Jeg er i godt humør og er glad jeg er ferdig. Jeg har gått ned 42 kilo på 16 uker. Jeg klarte å nå det målet jeg satt meg. Det gjør at jeg er glad inni meg selv. Jeg er i psykisk veldig godt humør. Jeg har trent mindre og gjort meg selv svakere. Det er helt i mot sunn fornuft for en mann."

Hvilken plass får du?
"Mest sannsynlig en 6. plass. I -100 er de store, så jeg slår nok ikke de andre."
 
 

Joel Pascua vant overall

Joel Pascua vant overall i NM i kveld. 

Hvordan føles det?
"Det er stort."

Er det første gang du vinner overall?
"Nei, faktisk ikke. Sist var i 2006. Det er sjokk for meg nå."

Det er tydelig at Joel ikke vet hva han skal si. Han er stum av glede. Jeg sier "gratulerer" og Joel sier at vi snakkes. Vi håper å få ut et nærmere intervju med Joel i nær fremtid.

Vi ønsker Joel lykke til videre med karrieren som kroppsbygger! 


Marthe Sundby fikk to pokaler

Marthe Sundby vant begge klassene sine.

Hvordan føles det?
"Jeg er litt nummen akkurat nå og tørst."

Marthe ler.

"Jeg er veldig glad! Nå skal jeg drikke en kald Pepsi Max."

Hva blir din neste konkurranse?
"Nå håper jeg på å komme i kanonform til Nordisk, så da blir det bare å kjøre på videre. Det er om 14 dager."

Lykke til!

"Takk."
 
 


Solveig tok Overall i Bodyfitness

Solveig Wilhelms tok overall og står med tårer i øynene backstage. Hun blir møtt med klemmer og gratulasjoner fra alle hold.

"Jeg er så glad", sier Solveig med en rufsete stemme, som avslører hvor beveget hun er av seieren.

" Jeg har jobba så hardt! Dette er min andre overall-pokal. Den forrige fikk jeg i 2010. Jeg har gjort mitt beste hver eneste dag. Det er derfor jeg kjenner at jeg blir så emosjonell nå. Jeg har gitt alt hver eneste dag og ønsket dette så mye i år og det gikk helt opp. Nå gleder jeg meg kjempe mye til Arnold i Madrid og kjempe mye til Nordisk. Jeg er kjempe motivert videre. Det er helt utrolig. Det er alt jeg har ønsket."

Gratulerer!

"Tusen takk"
 
 

Overallmesterne i Athletic Fitness

 
Emilie har akkurat vunnet overall. Hun er debutant og stilte for første gang på Norway Open. Der fikk hun 2. plass. Nå vant hun alt!

"Det har ikke gått opp for meg enda. Jeg ble nesten mer glad da jeg fikk 2. plass i Trondheim. Dette her er helt sykt kult."

Hva skjer videre?


"Jeg vet ikke. Jeg er usikker på om det er Nordisk i Danmark, men jeg får blod på tann. Jeg vil nok gjøre dette her igjen."

Sondre vinner atter en gang NM i AF. Han står nå backstage med familien, pokalen og et bredt smil.

Har du ikke vunnet en del ganger nå?

"Jo, dette er mitt tredje NM-gull. Det føles bedre å vinne denne pokalen enn den første. Dette er bare moro."

Hva skjer resten av kvelden?
"Nå skal jeg drikke litt, slappe av og kanskje spise litt også. Ikke noe mer."

Blir det NM neste år også?
"Det får vi se på. Jeg vet ikke. Det får vi planlegge etterhvert."

GRATULERER TIL DEM BEGGE!
 

Weber tilbake etter 3 år 

Hvordan gikk forbedømmingen?

"Det gikk bra."

Nå er det tre år siden sist du stilte. Hva har du gjort på de årene?
"Ingenting! Neida, jeg har laget mye mat, spist mye og trent."

Hvorfor valgte du å stille nå?
"Litt forskjellige grunner egentlig. Jeg hadde egentlig tenkt å stille i 2010, men av diverse helsegrunner, så ble det ikke sånn. Jeg tror kroppen trengte noen år på å komme seg. Det var riktig tidspunkt nå."

Du har gjort det veldig bra og vant sist du konkurrerte i NM og i Nordisk. Hvordan tror du det går i dag?
"Jeg tror ikke jeg kommer til å vinne, men jeg er fornøyd, for nå er jeg i finalen. Nå får jeg gått T-walk. Det var det ikke da jeg stilte sist. Det var en av grunnene til at jeg fikk lyst til å stille igjen, slik at jeg kunne ta en liten runde på scenen. Nå får jeg hvertfall gjort det."



Jentene som er klare for finale

Forbedømmingen er ferdig. Nå er det klart backstage for finale. Lisbeth Karlsen er strålende fornøyd.

"Jeg har jubla så jeg falt på gulvet. Jeg hadde ingen forventninger, men nå er det finale. Det er fantastisk. Du aner ikke hvor glad jeg er."

Hvilke forventninger har du nå?
"Jeg har vært på pallen alle de andre gangene, men siden jeg har hatt mye motgang denne gangen, så hadde jeg ikke noen forventninger. Finaleplass er finaleplass og jeg er kjempefornøyd."

Marit Nilsen gikk også videre til finalen i AF.

Hvordan gikk det i dag?
"Det gikk bra det. Det gikk bedre enn forrige helg. Det ble nye personlige rekorder på øvelsene i dag."

I -163 møtte vi Hilde Block Jensen.

"I dag har det gått ganske bra. Jeg er ganske fornøyd."

Hvordan er forventningene?
"Det går som det går. Jeg har ingen forventninger og nyter dagen."

 

Stephanie Watson i fianlen

Siden klokken 09:00 har det stått atleter på scenen for å bli dømt av dommerne. Det er i disse timene det avgjøres om de får en plass videre i finalen klokken 16:00. En av dem som har fått en finaleplass er Stephanie Watson. 

Hvordan gikk forbedømmingen?
Jo, det gikk bra. Jeg må sette poseringene litt mer riktig, men ellers så gikk det greit. Jeg skjelver sånn, men det gikk jo bra. Jeg er i finalen.

Hvordan gikk det på Norway Open?
Da fikk jeg en tredje plass. Jeg er veldig fornøyd. Jeg ser på bildene nå og det er så sykt kult. Man smiler og man har det bra og det er det som teller.

Får du 3. plass denne gangen eller bedre?
Jeg vet ikke. Jeg kjører på og satser på en bedre plass i dag. Jeg må det. Jeg er fornøyd med det jeg gjør, men man har jo lyst til å bli bedre. Vi satser på det!

 

 

 

(LIVE er sponset av MyRevolution.no)

 

Bildegallerier

- 1509 Bilder fra finalen
- 1360 bilder fra forbedomming

En god del bilder fra både finale og forbedømming er lagt ut høyoppløst lenger ned.

Resultatliste

- Klikk her for å se sammenhengende resultatliste.

 

 

Video fra NM - backstage m.m.

 

 

Blder fra finalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra forbedømming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treningsforum er på plass

Vi sender LIVE fra Oslo Konserthus og har flere fotografer og reportere som vil gi deg intervjuer og rapport underveis i konkurransen samtidig som du kan følge med på LIVE videooverføring.


Kl. 9:00 FORBEDØMMING - KR 150,- + billettavgift
Kl. 16:00 FINALE - KR 250,- / 300,- + billettavgift


Billetter kan kjøpes i døren eller online på: www.billettservice.no eller www.okh.no

Klasser:
• Womens Fitness - open
• Mens Fitness - open
• Womens Athletic Fitness (-163/+163 cm)
• Mens Athletic Fitness (-175/+175 cm)
• Womens Bodyfitness (-163/-168/ +168 cm)
• Womens Bodyfitness Masters (+35 year)
• Womens Classic Bodybuilding (-163/+163 cm)
• Mens Classic Bodybuilding (-180/+180 cm)
• Mens Bodybuilding Junior
• Mens Bodybuilding Masters (+40 /+50 year)
• Womens Bodybuilding Masters (+35 year)
• Womens Bodybuilding (-55/+55kg)
• Mens Bodybuilding (-70 /-80 /-90 /-100 /+100 kg)

Hovedsponsor: Norwegian Fitness
Delsponsorer: Sports Nutrition & Gymgrossisten

Kjøpreplan

START 9:00 - FORBEDØMMING
(med forbehold om små endringer og pauser - sist oppdatert 03.10 - kl 01:55) 

SCENE: ELIMINASJONSRUNDE (KUN 15 GÅR VIDERE TIL RUNDE 1):

Athletic Fitness Herrer +175 cm
Bodyfitness Damer -168 cm

SCENE: SYMMETRI RUNDE 1 - FITNESS:

Athletic Fitness Damer - 163 cm
Atletic Fitness Damer +163 cm
Athletic Fitness Herrer -175 cm
Athletic Fitness Herrer +175 cm
Fitness Herrer - open klasse
Bodyfitness Damer Master +35 år - Runde 1 - sort bikini
Bodyfitness Damer -163 cm - Runde 1 - sort bikini
Bodyfitness Damer -168 cm - Runde 1 - sort bikini
Bodyfitness Damer +168 cm - Runde 1 - sort bikini

FOAJEE 2. etg ("GLASSHUSET" / Jazzkafe):
STYRKERUNDER - ATHLETIC FITNESS - CHINS, DIPS & ROING

Athletic Fitness Damer - 163 cm
Atletic Fitness Damer +163 cm
Athletic Fitness Herrer -175 cm
Athletic Fitness Herrer +175 cm

SCENE: SYMMETRI RUNDE 1 - BODYBUILDING:

Classic Bodybuilding Herrer -180 cm - Runde 1 - sort bukse
Classic Bodybuilding Damer +163 cm - Runde 1 - sort bikini
Classic Bodybuilding Herrer +180 cm - Runde 1 - sort bukse
Bodybuilding Damer Master +35 år - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer Master +40 år - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer Master +50 år - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer Junior - Runde 1 symmetri

Pause 15

Bodybuilding Damer -55 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Damer +55 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -70 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -80 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -90 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -100 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer +100 kg - Runde 1 symmetri
PS! KUN DE 6 BESTE FRA FORBEDØMMINGEN I HVER KLASSE GÅR VIDERE TIL FINALEN.
LISTE OVER DE SOM GÅR VIDERE TIL FINALEN BLIR HENGT OPP BAK SCENEN 

START 16:00 - FINALE

ÅPNINGSSERMONI - ALLE PÅ SCENEN!!

Fitness Herrer - Friprogram & symmetri
Premieutdeling Fitness Herrer
Athletic Fitness Damer -163 cm - Finale runde - symmetri
Athletic Fitness Damer +163 cm - Finale runde - symmetri
Premieutdeling Athletic Fitness Damer -163 cm
Premieutdeling Athletic Fitness Damer +165 cm
Overall Athletic Fitness Damer
Premieutdeling Athletic Fitness Damer Overall
Athletic Fitness Herrer -175 cm - Finale runde - symmetri
Athletic Fitness Herrer +175 cm - Finale runde - symmetri
Premieutdeling Athletic Fitness Herrer -175 cm
Premieutdeling Athletic Fitness Herrer +175 cm
Overall Athletic Fitness Herrer
Premieutdeling Athletic Fitness Herrer Overall
Bodyfitness Damer Master +35 år - Finale runde - valgfri bikini
Bodyfitness Damer -163 cm - Finale runde - valgfri bikini
Bodyfitness Damer -168 cm - Finale runde - valgfri bikini
Bodyfitness Damer +168 cm - Finale runde - valgfri bikini
Premieutdeling Bodyfitness Damer Master +35 år
Premieutdeling Bodyfitness Damer -163 cm
Premieutdeling Bodyfitness Damer -168 cm
Premieutdeling Bodyfitness Damer +168 cm
Overall Bodyfitness Damer
Premieutdeling Overall Bodyfitness Damer

20 MIN PAUSE

BODYBUILDING:
Runde 2 (symmetri) etterfulgt av posedown, deretter Runde 3 (friposering):

Classic Bodybuilding Damer +163 cm - Runde 2 & 3
Premieutdeling CBB Damer
Classic Bodybuilding Herrer -180 cm - Runde 2 & 3
Classic Bodybuilding Herrer +180 cm - Runde 2 & 3
Premieutdeling CBB Herrer -180 cm
Premieutdeling CBB Herrer +180 cm
Overall Classic Bodybuilding Herrer
Premieutdeling Overall CBB Herrer


Bodybuilding Damer Master +35 år - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer Master +40 år - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer Master +50 år - Runde 2 & 3
Premieutdeling Bodybuilding Damer Master +35 år
Premieutdeling Bodybuilding Herrer Master +40 år
Premieutdeling Bodybuilding Herrer Master +50 år

Bodybuilding Damer -55 kg - Runde 2 & 3
Premieutdeling Bodybuilding Damer -55 kg
Bodybuilding Damer +55 kg - Runde 2 & 3
Premieutdeling Bodybuilding Damer +55 kg
Bodybuilding Damer Overall
Premieutdeling Bodybuilding Damer Overall
Premieutdeling Beste Posør Damer
Bodybuilding Herrer Junior - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer -70 kg - Runde 2 & 3 (3 stk)
Premieutdeling Bodybuilding Herrer Junior
Premieutdeling BBH -70 kg

20 MIN PAUSE

Bodybuilding Herrer -80 kg - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer -90 kg - Runde 2 & 3
Premieutdeling BBH -80 kg
Premieutdeling BBH -90 kg
Bodybuilding Herrer -100 kg - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer +100 kg - Runde 2 & 3
Premieutdeling BBH -100 kg
Premieutdeling BBH +100 kg
Premieutdeling Beste Posør Herrer
Overall Bodybuilding Herrer (klassevinneren av hver BB klasse)
Premieutdeling Overall Bodybuilding Herrer

Påmeldte

Klikk her for påmeldte.


NM i Bodybuilding og Fitness 2011

Fitness08.10.2011130

Sjekk bilder, resultater og intervjuer. NÅ med bilder fra forbedømming.
Vinnerne er kåret!!! 3977 bilder, resultater, nyheter og video-intervjuer. Sist oppdatert: 07.10.08 kl. 10:00
Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.
Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.

NM i Bodybuilding og Fitness 2011

Fitness08.10.2011130

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!