Intervju: Samuel Helgesen

Trening16.06.2006Joachim Marhaug0

Jeg har alltid likt og trene,det er bare noe som ligger i meg. Mine første mål nå er og stille til høsten igjen. Da blir det 3 stevner,og mulig ett i Las Vegas.

Fortell litt om deg selv
Oslo,men kommer fra Bergen. Så er bergenser med STOR B;), alder
061076, så blir 30år dagen før NM., hva jeg jobber med? Jeg begynner på skole i august, ernæringsfysiolog studiet. Noe jeg gleder meg veldig til!, hvor jeg trener? Haraldsgym så klart;) veldig fin plass og trene. Har trent der i litt over 2år nå, og må skryte litt og si att vi har ett veldig godt miljø der. Der trener flere av gutta som stiller i samme klasse, men alle hjelper alle der! Er nok en av grunnene til at vi har flere gode utøvere der i fra!, hva jeg gjør på fritida fritid?hva fritid;) Nei mye går med på trening. Ellers er jeg glad i og gå ut og spise, være med gode venner. Har og en hund på 4år,så hun krever litt av pappa hun òg .Ellers er vel jeg som alle andre, glad i det gode liv. Mitt motto; man lever bare en gang!!

Hvor høy er du og hva veier du?
184 høy. Off 110 on 96. hvor lenge jeg har trent? Før jeg begynte å trene med vekter,så holdt jeg på med turn i 6år, men var ikke før jeg var en 23 år at jeg begynte og trene litt seriøst. I 2003 var jeg å så på NM stevnet, og da sa jeg til mine venner som var der att neste år skal jeg stå på scenen, og det gjorde jeg :. I klasse -100, fikk 4.plass da. Veide inn på 91,5kg og året etter var jeg 94,7kg, så jeg føler det går min vei, men alt tar tid! Når jeg ser tilbake,så ser jeg masse trening og masse mat. Men vil man,så klarer man det! Før jeg begynte vekter,så holdt jeg på med turn i 6år. Så går alt etter planen så får dere se litt av det på scenen til nm:. Turn er noe jeg kunne tenkt meg og drevet litt med nå òg. Man får veldig kroppskontrol!

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
ja hvordan ser en dag ut for meg,vel står opp ca 0800,da starter jeg alltid dagen med proteiner og havregryn. Det har blitt en vanesak igjennom mange år. Nå som jeg venter på å begynne på skole så har jeg fri fram til da. Men det blir opp kl 0800 hver dag selvom, så spiser jeg hver 3 time. Nå som det er sommer, liker jeg å trene tidlig. Trener gjerne i 11 tiden. I starten var det tungt, men nå går det veldig fint. Etter trening er det hjem og spise og gå tur med Bianca, så har jeg fri utover dagen. Men når skolen begynner blir det en annen sak: da er det skole tidlig, så da blir nok treningen på kvelden. Dagen slutter stort sett for meg ved midnatt. Prøver å komme meg i seng til en grei tid. Liker og ha rytme i kroppen,noe man trenger i denne sporten!! Får ikke kroppen nok hvile, ja så kommer man ikke noe vei.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Mine første mål nå er og stille til høsten igjen. Da blir det 3 stevner,og mulig ett i Las Vegas. Stilte i oslo nå i mai,men der var jeg i så dårlig form att..uff. Men stilte i sverige 2uker etter på, og da ble det bedre. Så har lært att det blir ikke noe haste diett igjen! Jeg stiller så pass strenge krav til meg selv, att i god form må jeg bli! Det, og å glede de som ser på og er veldig viktig for meg òg. Men mine lange mål og drømmer er at innen 3 til 4 år skal jeg være 110 på scenen, og da skal jeg stå på pallen i EM og VM,å være en av de 3!! For min del,så må jeg ha mål med treningen. Har vunnet ett nm, men skal ha gull i år òg: veldig viktig og sette høye mål. Vil jeg,så kan jeg ,og kan jeg så vinner jeg! Til alle dere der ute så er det bare og prøve.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Vel, har har alltid likt og trene,det er bare noe som ligger i meg. Kan huske når jeg gikk i barne hagen att jeg skulle bære sekkene til de andre, for jeg skulle bli stor og sterk, så hadde gjerne tre fire sekker på meg: he he Vekter startet jeg med på ungdomskolen,men da var vel det mer for og bli sterk i BENKEN. Er nok en gutte ting det. Da jeg var i millitæret i Trondheim, trente jeg på Leangen treningsenter. Husker en gang jeg var å trente, og der kom en STOR SATAN å stilte seg opp ved siden av meg. Da tenkte jeg bare; det er ingen vits og i å trene mer,jeg komme aldri til og bli slik!:( Men se hva jeg fikk til:, skal sies at dette 10år siden. Så ja, ting tar tid! Så til alle dere unge gutter og jenter der ute; trening tar tid, det er ingen av oss som har blitt slik over natten. Ikke tenk neste uke/ måned, eller til sommeren skal jeg bli stor. Det viktige er att du trener og spiser rett. Så vil du se fremgang etter vært. Og en dag så står du mulig på scenen du og!

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Vel kan si nei og ja her! Har vunnet ett nm,så et ja der, men skulle gjerne vært 10kg tyngre:. Man blir vel aldri helt fornøyd, for da er man ferdig. Men glad kan en være. Noe mer enn det jeg legger på meg i året nå,klarer jeg nok ikke. Så lenge jeg får musklene på rett plass nå, så skal jeg bli glad!

Hvordan trener du?
Jeg trener 4 dager i uken: bryst/biceps/legger, Skuldre/triceps, Forside lår /bakside lår, Rygg/legger. Men har ikke noe faste dager jeg trener på. Føler meg heller fram så jeg får de beste dagene. På diett blir det litt mer trening, men bare 4dager med styrke. Da blir det litt kardio på morgenen før frokost, og litt kardio etter trening. Liker veldig godt og gå ute,noe som er fint med tanke på at jeg har hund. Men jeg starter alltid dietten uten kardio, går noen uker bare på bra mat og ser att formen kommer litt og litt. Så ligger jeg inn kardio etter hvert. Off, så må jeg si att jeg er litt sløv med kardio,er ikke like gøy og sitte og sykle om vinteren. Så da er det lett for og bli litt tungpusten:

Hvilke øvelser er dine favoritt øvelser?
Jeg må si at jeg har ikke noe favoritt, da blir det lett og få feil fokus! Synes alt er like gøy og trene. Og vil heller tenke på det jeg ikke er full.t så bra i!. Da blir jeg best en dag! Kan si jeg liker godt å kjøre rygg og ben,føler jeg får et veldig bra trykk da. Men elsker å trene, har alltid likt og trene! Kunne aldri tenkt meg og bare sitte i ro, da hadde jeg blitt galen!

Hvordan spiser du?
På diett spiser jeg stort sett kylling,300gram til vært måltid. Starter dagen med proteinpulver og havregryn. Spiser en 5 måltider med kylling, ris og nøtter. Nøtter har jeg spist siden første dietten, og føler fettet derfra passer meg veldig godt! Siste måltidet før det blir sengen, er proteiner i form av pulver. Har sett att det er mer viktig og få i seg mer fett en karb. Altfor mange er redd fett, men spiser man rett fett kan man spise veldig masse. Jeg teller ikke kalorier og slikt, jeg vet hva jeg tåler og ikke tåler, så bruker heller bare speilet. Tror om man tenker kalori og vekt hele tiden så kan det gå gale! Det jeg mener med vekt er att jeg ikke veier meg så mye på dietten, kun litt i starten. For de siste ukene føler man seg slapp og sløv,og da kan det gå lett på syken. Vet at når jeg er slapp og sløv,og føler meg som en strek..ja da er jeg på rett vei: Off:spiser jeg i grunnen det samme som på diett, men bare mer. Liker og spise sunt,er vel blitt en vane. Ingen ting er bedre enn å føle seg pigg og frisk! Men klart blir det litt god mat i ny og ne. Det er viktig òg. Noe jeg og gjør under dietten,da har jeg spise dag hver lørdag. Da blir det pizza og noe godt. Glad i proteinsjokolader: men kutter spise dagene 4 til 3 uker før,kommer litt ann på hvordan formen er da. Men jeg er ikke noe fanatiker,vil jeg ha noe så spiser jeg det! Beste jeg vet,er nøtter med sjokoladefyll på,,,,,uff så godt! Det kan jeg spise til jeg blir dårlig! hehe

Bruker du kosttilskudd?
Ja, jeg bruker protein pulver/kreatin/L glutamine og vitaminer og mineraler. Ellers så tenker jeg att maten er det beste jeg får i meg!

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Ultimate nutrition. Som sagt, så trenger man proteinpulver/kreatin og l glutamine, da er man på god vei. Vil si at det er nr1 av ting man bør bruke av tilskudd!

Hva er dine beste løft med vekter?
Uff, lenge siden jeg har hatt slike løft. Men kan nevne ett par ting, trente ben press i vinter med 260kg på en fot. Og kjørte tiere på 165 i benk. Noe av det jeg kan huske. Ellers så er jeg veldig sterk i rygg og!

Har du noen forbilder?
Flex weeler og Dexter Jackson. Synes disse gutta har det av symmetri som skal være!

Hva motiverer deg?
Det å stå på scenen i bra form gir meg veldig mye, å kunne vise til de i salen noe bra noe. Og att man får veldig masse positiv tilbake meld,da har man lyst og gi mer og mer. Det og få masse skryt og hjelp av folk som kan dette,og vært i sporten i mange år, er jo noe som gjør at man gir mer og mer! Og da har vi fire dyktige på Haraldsgym,Harald selv/Geir Borgan Paulsen/Jostein Ødegård og Tommi Thorvildsen.En stor takk til disse! De er alltid veldig positive og har hjulpet mange opp igennom årene.

Hva gjør du for å komme i form?
Fire enkle regler: spiser sunt, trener hardt,tenker positivt og gir aldri opp!!

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Noe jeg elsker er panne kake. Ta en 8 eggehviter, en plomme, 30g protein pulver, 60g havregryn, litt rosiner/bakepulver/kanel. Når den er ferdig,har jeg lett blåbærsyltetøy oppå. Og er du i oslo området, bør du ta en tur innom Lillekalori, en restaurant du kan få masse god og sunn mat! Der kan man komponere sine egne måltider. Så er verdt og ta turen innom.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det må vel bli ryggen! Blir veldig hard i ryggen. men så klart,alt kan bli bedre: og det skal det bli. Kan no si hva jeg mener er dårligst òg da, bakside ben og legger. Men det blir å jobbe hardt med nå. Jeg har lange ben,så de må bli større for at det blir volum på de. Men alt tar sin tid! Nå blir det å stille ingen til høsten og gjøre det bra. Så ta en pause på ett år å bygge masse. Bør vel en dag gå i +100 klassen. Så vi får se: men først skal jeg komme i mitt livs form til høsten! Og ikke glem att jeg er 30år bare noen timer før jeg står på scenen i oslo 6 oktober,så jeg forventer litt jubel......

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
INGEN TING KOMMER OVER NATTEN!! Tenk langt fram, og se det i lange mål. Spis hver 2 til 3 time. Folk har det med og trene år etter år. Men de glemmer att de må spise mat for å vokse. Det hjelper ikke og ha en fet bil,om den ikke får olje og bensin!! Så en dag står du på scenen du og..... Og til sist vil jeg takke mine sponsorer: www.kost1.no

Som hjelper meg på denne vei!

Og send gjerne en mail til meg med litt ris og ros! samuelhelgesen@hotmail.com

Hilsen BIG BOY SAM!!!


Samuel Helgesen gjør comeback

Intervju05.04.2012103

Han skal stille på Loaded Cup til helgen. Se film.

Arnold Amateur

Diverse07.02.20080

De nordiske deltagerne begynner å komme i form til Arnold Amateur

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.

Samuel Helgesen gjør comeback

Intervju05.04.2012103

Arnold Amateur

Diverse07.02.20080

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!