Intervju: Bjørgulf Hansen

Intervju21.06.2006Joachim Marhaug1

Navn: Bjørgulf Hansen
Født: 17.10.76.
Bosted: Oslo
Arbeid: Studerer til idrettsmassør.
Trener på: Karljohan Fitness
Klubb: Team Treningsforum
Interesse: Kort forklart "Nyte det livet har å by på".
Sivilstatus: Samboer med Tea Havstein Eriksen

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Høyde: 177cm.
Vekt: On 83kg / Off 90kg.
Treningsbakgrunn:
Helt fra jeg kunne gå og fram til dags dato har jeg vel vært det mann kaller helt "duracell" . Jeg var/er høyt og lavt på samme tid. Fram til ungdomskolen var trening bare en lek. Men så våknet konkurranse instinktet, og fra da av hatet jeg å tape. Fotball var den store lidenskapen, og det var den frem til jeg ble 23 år. Etter x antall kamper og klubber var jeg blitt det mann kaller på godt norsk " Dritt lei ". Organisert idrett var ikke noe for meg, Jeg måtte finne meg en idrett hvor jeg var "sjefen". Hva passet bedre en kroppsbygging… Nå kunne jeg bestemme når tid jeg skulle trene, hvor lenge, hvor hardt og hvor ofte. En ekte egotripp. Perfekt!

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
En helt vanelig dag for meg kan se slik ut: Står opp og spiser frokost, drar på skolen, er der til ca 15, drar til gymet og jobber fra 15:00 til 22:00. Jeg trener innimellom den tiden. Drar hjem og slapper av, og legger meg til slutt..

Hva er dine mål og ambisjoner?
Målet er hele tiden å forbedre fysikken, den kan mann aldri bli 100 % fornøyd med. Tar en pause fra konkurranser i 1 til 2 år for bygge mer muskler. Når jeg stiller neste gang skal jeg være knall hard oppunder -90kg. Stiller skyhøye krav til meg selv, og faren ved det er at fallhøyden blir enorm hvis jeg misslykkes. Men desto bedre lykkes mann.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Trening har vært helt naturlig for meg hele livet. Kan ikke se for meg et liv uten det. Jeg er nok en trenings - narkoman, det er blitt en slags livsstil.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Må si meg fornøyd med framgangen, men er laaangt ifra fornøyd med fysikken min. Tror man lett kan stagnere hvis mann er "for" fornøyd med fysikken sin. Kroppsbygging er en konkurranse man har med seg selv. Plasseringen er faktisk ikke så viktige, men det som virkelig teller for meg er at jeg har forbedret meg fra gang til gang jeg står på scenen.(Jeg lyver litt nå, å bli nr.2 betyr egentlig at du er vinneren av alle taperne) Jeg begynte å trene vekter så sent som våren 2002. Begrenset hvor mye kvalitets muskulatur mann kan bygge på så kort tid. Men føler jeg har oppnådd ganske mye på så kort tid.


Mine meritter:
2007. 2 plass. Loaded Cup Classic bodybuilding herre -178cm.
2007. 2 plass. Overall Loaded Cup Classic bodybuilding herre -178cm.
2007. 3 plass. Oslo Grand Prix Classic bodybuilding herre -178cm.
2006. 15plass. VM Ostrava Classic bodybuilding herre -178cm.
2006. 1 plass. Oslo Grand Prix Classic bodybuilding herre -178cm.
2006. 2 plass. Overall Oslo Grand Prix Classic bodybuilding herre -178cm.
2006. 6 plass. Loaded Cup Danmark -80.
2004. 2 plass. B & K Sandefjord Grand Prix -75.
2004. 1 plass. IPG Classics Larvik -75.
2004. 2 plass. Nordisk Mesterskap Oslo -75.
2003. 6 plass. SM Fitness Athletic -180cm.
2003. 7 plass. NM Fitness Athletic -180cm.

Hvordan trener du?
Mandag: Forside & bakside ben.
Tirsdag: Bryst & Triceps.
Onsdag: Skuldre & Triceps.
Torsdag: Rygg & Legger.
Fredag: Triceps & Biceps.
Lørdag/ Søndag Fri.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper:
-Bryst Skråbenk med hantler eller stang
-Skuldre Sittende hantelpress.
-Triceps Dips med 2x20kg skiver i belte.
-Biceps Hammer-curl
-Rygg Chins
-Forside lår Knebøy
-Bakside lår Dype utfall.
-Legger Sittende tåhev
-Mage Trener ALDRI magen.

Hvordan spiser du?
Jeg er av den "rasen" som ikke tenker på hva jeg dytter i meg av mat. Legger aldri på meg mer en 6 -7kg fra on season til off season. Så jeg er heldig sånn sett =) Jeg mener det finnes ikke noe poeng i å trene som en "galning", og bare være i form 2-3 uker i løpet av året. Resten av året har du kanskje lagt på deg 30- 45kg, og ser ut som en levende reklame for slankekrigen. Ingen vil tro at du er en toppidretts utøver med mindre du forteller dem det. Og er det behagelig å gå som en pingvin med armene gipset... Kan ikke svare på det, men synes ikke det ser bra ut. 99 % av jentene mann spør tror jeg er enig *ler* Og svarer dem noe annet er det fordi dem er sammen med en.

Bruker du kosttilskudd?
Jeg bruker: Olimp Super Whey Gainer 4000. Micro Whey Time night. L-Glutamin. Amino Fuel Twinlab. Cell Tech Muscletech. Optium ZMA, & Amino 2222 tab. BCAA+ Protein fabrikken.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Olimp vil jeg anbefale fordi det er utrolig bra på smak, og for meg er det en viktig faktor for valget av kosttilskudd. Spesielt så lenge jeg skal bruke det hver dag.

Hva er dine beste løft med vekter?
Dips 8 stk dype, med 50kg i vektbelte Viktig å nevne her at jeg hadde konstant vondt i skuldrene eller albuene da jeg gjorde disse løftene. Bedre å løfte kontrollert og lettere vekter. Da unngår du skader, og får kontakt i den rette muskelgruppen.

Har du noen forbilder?
Jeg har ingen forbilder innen kroppsbygging pga en idrettsprestasjon. Men derimot har jeg forbilder innen vennekrets og familie. Dem som har hatt mest betydning for meg med tanke på treningen er Tea Eriksen, som alltid er der for meg uansett hva/når tid det måtte være. Martin Engstrøm som besitter så mye kunnskap om trening og kosthold, at det er fasinerende hvor mye han har plass til i hode *smiler*. Og til slutt Marthe Sundby som er et levende eksempel på at alt er mulig, bare du ønsker og vil det hardt nok.

Hva motiverer deg?
Sjekk ut denne adressen så ser du hva som motiverer meg. Jeg blir også utrolig motivert når jeg går på gata, stranda eller på byen, og folk slenger kommentarer så høyt at det er meningen at jeg skal høre dem "se på han klysa, tror han er noe" "anabole steroider, jeg kan også bli sånn" Slike fine slengbemerkninger betyr for meg at jeg har oppnådd det jeg vil, at jeg er så bra trent at folk legger merke til meg. Da gleder jeg meg til å komme på gymet å kjøre på.

Hva gjør du for å komme i form?
Jeg endrer kostholdet litt, og prøver å ikke spise melkeprodukter eller bakevarer. Det bruker å gi meg raskt resultat.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Spis jevnt "ren" mat hele året, men ikke bli fanatisk. Du skal ikke slutte å leve fordi om du driver med denne sporten. Du må unne deg usunn mat innimellom, eller så tror jeg forbrenninga vil justere seg ned og bli permanent lavere. Bedre å få i seg et "dårlig" måltid en å hoppe over et (i moderate menger selvfølgelig).

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg er mest fornøyd med tricepsene, skuldrene og den tynne midjen min (er 29 i bukse størrelse, i livet)

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?
Jevn og god trening over tid gir ALLTID resultater. Få en som har vært med i dette "sirkuset" lenge til å sette opp et treningsprogram for deg. I denne idretten er de aller fleste verdensmestere på å vite hva som er best for deg. Og spør du dem hvorfor du skal gjøre det de anbefaler, vet de som regel ikke hvorfor, men bare at det er "fryktelig bra". Den aller viktigste du skal rådføre deg med er deg selv, det er kun deg selv som kjenner best hvordan treningen virker på kroppen din.

 

Bjørgulf er også medlem i vårt forum hvor han kaller seg Akilles.

 


Se videointervjuene av Daniel, Amir, Ali, Rita, og treningsparet Tea og Bjørgulf.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!