Bikinijenta Julie Firing-Schou klar for VM

Intervju29.11.2012Joachim Marhaug130

Julie Firing-Schou fikk muligheten til å delta på VM i Biknifitness som går av stabelen i desember. Vi ble med på en treningsøkt!

Navn: Julie Firing- Schou (uttales Skau)
Høyde: 1.61 over bakken!
Kroppsvekt: 54kg
Sivilstatus: Young, free & singel!
Yrke: Utdannet helsefagarbeider, men etter 4år med turnus savnet jeg faste rutiner og fri i helgene! Så i sommer startet jeg hos GeoIngeniørene AS som assisterende landmåler! Jobber litt ekstra på Colorpluss og som treningsinstruktør
Sponsor: Jeg har virkelig vært heldig her og har/blitt kontaktet de beste av de beste! Og heldig som har fått ett langsiktig samarbeid med dem alle!
Beatrice Pro som sponser meg med bikinier, merket Bizzy B: www.bseductive.com - Baris som sponser meg med styling av hår: www.barisfrisorer.no - Bar K Chalmers som sponser meg med gratis photoshoots - vipper og negler! (halmers photography) Og www.v-a-fitness-gear.com som har sponset meg med sko!
Team Nordic-Muscle /Bodystore.dk som ut 2012 sponser meg med kosttilskudd og produkter!
Meritter: NorwayOpen 4.plass i BikiniFitness -163
Nordisk Mesterskap 2.plass i BikiniFitness -163

Fem kjappe: Glad - Imøtekommende - Målrettet - Ærlig - Energisk!!
Faovittøvelse: Aff - det er mange! Topp tre: Strake markløft, knebøy & liggende beinløft!
Faovrittdrikke: Vann og Solo super!
Favorittrett: Ingen favoritter da jeg er ei veldig mat glad jente! Så lenge jeg har noe kjøtt å sette tenna i er jeg mer enn fornøyd! Godt krydret mat og saus... herregud jeg savner saus!!
Favorittfilm: Her har jeg heller ingen favoritt - da jeg kan se på det meste, men sjangere skrekk, komedie og action er de som slår ann best!
Favoriittlåt: Kommer helt an på humøret gitt! Nesten alt likes.

Hvem er du Julie?

Julie er ei jente fra sommerbyen Tønsberg! Familie er stikkordet, tilbringer mye tid med dem! Ser på meg selv som ei livsglad jente, elsker fart og spenning! Oppvokst med at bensin er best og rock´roll. Veldig aktiv og må få brukt meg daglig - men beina kommer fort opp på bordet på kveldstid! Hund er og blir en del av meg! Bein i nesa og her kommer ting rett fra levra! Lattermild og gledespreder - elsker utfordringer og vet hva jeg vil her i livet.

Hvordan startet du med å trene vekter?

Jeg ville rett og slett opp i vekt, så jeg fant ett treningssenter som tilbydde både saltimer og styrkemomenter! Slik at jeg kunne variere og tilpasse ukene etter turnusen, men fant fort ut at det var styrketrening jeg ville satse på!

Hvor lenge har du trent nå?

Jeg startet rett etter nytt år 2012 - vært aktiv innen hestesporten siden 9års alderen, men tiden strakk ikke lengre til i sommer! Så da var det vekter for alle penga, smiler Julie.

Hva var det som fikk deg til å stille i Bikini Fitness?

Det var denne type kropp og fysikk som jeg hadde som mål i starten da jeg startet, men det var ToppForm som fikk meg til og komme inn på tanken ang konkurranse! Det var troen og støtten de hadde til meg og ga meg! Jeg har alltid vært glad i og konkurrere og gi meg selv utfordringer for og se hva jeg kan mestre! Så når jeg hadde muligheten til og satse var det bare en ting og kjøre - kjøre på, smiler Julie.

Hvordan liker du deg i dette miljøet?

Når jeg er i konkurransemodus og ikke minst backstage stooorkoser jeg meg! Mye å innta, samt MYE jeg blir både fascinert og imponert over! Dette er noe jeg kan holde på med i mange år for å si det mildt! Samtidig er det deilig at jeg er litt "utenfor" også, da det ikke er ett så stort miljø i Tønsberg - godt og ha det "normale" livet ved siden av slik at jeg fortsatt har tid til meg og mitt! Men helgene drar jeg alltid inn til mitt 2.hjem og dette har blitt en del av meg som jeg alltid vil ha med meg så lenge som jeg kan! Og det jeg må vel ærlig innrømme at Oslo kan bli mitt nye hjem i framtiden! Mye som fortsatt er rart, morsomt, lærerikt samtidig som litt skummelt! I LOVE IT!!

Hvorfor valgte du Bikini Fitness og ikke Athletic Fitness eller Bodyfitness?

Som sagt så var det denne type kropp og fysikk jeg var ute etter. Samtidig som jeg følte at jeg her kunne vise min feminine side med både vrikk og show! Jeg har også en modell side i meg som startet i 18års alderen og jeg merket allerede etter Trondheim at dette var noe som minnet meg litt innen det - scene showet, vel og merke! Og jeg elsket det!! Jeg må kunne showet og vise hvem jeg er - samtidig være trent, stram og fit! En fin måte å vise at ei jente kan kombinere begge deler!

Hvor lenge har du vært på diett før du stilte i Trondheim?

Jeg startet litt for meg selv i juni da jeg hadde klart og både spise og trene meg opp - men for og komme i konkurranse form startet jeg 4uker før Trondheim! Med god hjelp fra Solbjørg og Frode!

Hvordan ser dietten din ut?

Dietten min er tilpasset meg og mine behov - men det går nok i mye av det samme for oss fleste! Havregryn, kylling, brokkoli og laks! Meeeeen så er jeg såpass heldig at jeg har noen go biter som bær, mager cottagecheese og mager vanilje kesam, smiler Julie ivirg.

Er det hardt å være på diett?

De første ukene var jeg mye sulten, men jeg er viljesterk og målrettet når jeg går inn for noe - så jeg kombinerte sulten med og gjøre ting! Slik at jeg "glemte" det litt! Søtsuget hadde jeg kun den første uken, da jeg har vært flink i den forstand og forholde meg til dette i helgene tidligere! Når konkurransene nærmet seg var det (etter de første to ukene) den som tok over mat tankene og det gikk av seg selv, jeg kom fort i rutiner og merket at dette likte jeg godt! Jeg hadde kontroll på hva kroppen fikk i seg, samtidig som resultater kom fort ved siden av treningen! Jeg er kanskje rar, men jeg liker det faktisk! Nå er det en del av meg og jeg synes det går veldig bra! Jeg er heldig som har en som Frode på tlf, for jeg spør om mye og liker og holde han oppdatert da jeg synes det er greit at han/de har kontroll, siden jeg bor ett lite stykke unna Oslo!

Hvem er det som har hjulpet deg med dietten?

Solbjørg Engstrøm & Frode Rosvoll! Men Frode har laget både in og off diet til meg og gjort mye for at dette skal gå etter hva som passer meg best! Så all takk til han og det blir bare og fortsette etter Jul. Men jeg skal kooooose meg etter VM og i jule tiden, legger Julie til bestemt.

Hva liker du å gjøre når du ikke trener?

Jeg er veldig utadvent av meg, så om ikke venner har tid er det ikke lang tid før jeg sitter hos noen i familien! Jeg har en hund som er med meg overalt og hun får mye av tiden min! Jeg er svært aktiv av meg, så vi går lange turer både morgen og kveld! Så jobber jeg fulltid - mandag til fredag så det er ikke mye tid som ikke går til trening. Men det er sånn jeg liker det! Har jeg "dø" tid - går det fort til annen trening, men da med noen på sidelinjen så jeg kan kombinere både sosialisering og energibruk! Kaffe på Tønsberg brygge er også en favoritt - koble ut og snakke om ting mellom himmel og jord! I helgene går mye av tiden med og være inne i Oslo, besøke bekjente der og på Søndager bor jeg omtrent på Toppform. Når jeg har ferie sitter jeg som regel på første flytur til varmere strøk - elsker sol og varme! Så på sommeren er jeg mer på stranda enn hjemme og på vinteren elsker jeg hytte turer!!

Hvordan trener du?

Hard, intensivt og kontrollert! Fullt kjør og ingen pauser - om ikke kroppen sier i fra om at nå må jeg puste litt. 5 dager styrke og 2 dager rene cardio dager, her har jeg alt fra Zumba til Crossfit trening, gjerne flere ting på en og samme dag. Æekke ro i denne rævva" for å si det mildt, ler Julie.

Du er jo jente, men du trener som en gutt eller hva? Hardt og brutalt?

Selvfølgelig! Det skal svi og øya gå i kryss! Ellers er det vel ikke trening? Jeg liker kampsport også veldig godt, så jeg har boxehansker hjemme og i helgene kan det fort bli litt sekke trening også! Vært litt forsiktig nå under konkurranse med bryting og "leking" med gutta, da jeg mener at ei bikini jente tar seg bedre på scenen uten blåveis, skrøner Julie.

Fortell om din beste treningsøkt?

Jeg vil si at jeg har mine beste treningsøkter hver eneste gang jeg trener - da jeg er fokusert og gir alt hver gang! Vanskelig og skille ut en økt, da det kan skje at jeg har opp til flere på en dag! Men jeg kan vel heller si det sånn at det er i helgene jeg har mer piff i kroppen og kan gi det lille ekstra! da jeg ikke har vært 8 timer på jobb først og jeg kan selv velge tidspunkt på dagen da energien er på topp!

Hva er det som driver deg?

All respons jeg har fått og motivasjonen andre får av det jeg har oppnådd! Hver og en som løfter meg opp gir meg daglig en liten rosa sky og sveve på! Teamet mitt som stiller opp 150% uansett - resultater, mål som jeg oppnår - familien min, venner og nye bekjentskaper! Hele sulamitten rett og slett!! Litt det - se hva jeg får til - og snu det lille negative som man får til det positive og dra det utover vektene på gymmet. Motivasjonen jeg får av og se hva andre får til, hvor hardt de jobber for og tilfredsstille seg og sine behov og hva de vil oppnå gir meg mye! Ja.. jeg kunne ha fortsatt i lang tid med å ramse opp, for dette er så nytt og jeg inntar nye ting daglig enda som jeg er så takknemlig for!

Hvem vil du takke til slutt?

Team ToppForm & resten av gjengen som er der borte, som jeg ser på som min familie nr 2 - Martin og Solbjørg Engstrøm, Kim Torgersen og Kenneth Foss! Marthe Sundby, Linda Antonsen, Marius Gangmark, Christian Andre Sterk og Frode Rossvoll! Bikinijentene jeg har fått kontakt med - dere er alle spesielle for meg og tiden vi har sammen i Oslo og på øvinger er unike - vår alles mamma Yvonne Andrea! Venner, familie og arbeids kollegaer som virkelig er støttende og gir meg mye motivasjon til å fortsette, noen har forsvunnet men nye har kommet inn og de vet jeg er for og bli! Jeg er så evig takknemlig for dere alle sammen. Vil også takke mine herlige og produktive sponsorer som stiller opp og gir meg overraskelser på overraskelser! Dere fyller ofte øynene med tårer av takknemlighet alle sammen!

Også vil jeg takke dere i teamet - Treningsforum - som ga meg denne muligheten! Og hvor godt dere har tatt meg i mot! Vi ses nok igjen!


Vi takker Julie for intervjuet og ønsker henne lykke til på VM i desember.

Flere bilder av Julie sin treningsøkt

 

 


Fra Bikini Fitness til Bodyfitness

Intervju04.10.201367

Julie Firing-Schou prøver seg i Bodyfitness. Se treningsvideo.

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Anne Lene Klingberg klatrer opp og skal delta i Womens Physique.
Hun ser du igjen nå til søndag på Oslo Grand Prix.

Nina Gjengaar stiller i Bikini

Intervju26.03.2013212

Se videointervju,

Fra Bikini Fitness til Bodyfitness

Intervju04.10.201367

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!