Gi dietten en boost med spisedag

Kosthold26.02.2013Mailen Karlsen627

Går du på streng diett, og prøver å komme i drømmeformen?.

Da kan det hjelpe med en dag i uka der du får i deg litt ekstra karbohydrater.

Spisedag, hva er det?

Spisedagen, eller oppkarbingsdagen som flere liker å kalle det, er én dag i uka, f.eks. lørdag, der du kan unne deg noe godt. Det er veldig mange der ute som har misforstått spisedagen helt, og stapper i seg alt de kommer over. Dette hjelper ikke særlig på dietten din. Du burde heller bytte ut par av måltidene på dietten med ønsket mat som du har lyst på. Det kan være veldig lurt å lage maten selv, for da vet du akkurat hva maten inneholder. Har du lyst på pizza, så lag en deilig hjemmelaget pizza der du bytter ut hvetemelet med litt grovere mel, bytter ut kjøttdeigen med karbonadedeig og velger sunnere alternativer til hva du ønsker å ha på pizzaen. Det samme gjelder sjokolade. Ja, sjokolade er godt og du går sikkert og sikler på sjokoladeplatene som ligger i hylla på butikken hver gang du går forbi, men det finnes et hav der ute med mange deilige proteinbarer og andre alternativer til sunn sjokolade og annet godteri. Har du en sunn vri på spisedagen kan du spise mye mer, og med god samvittighet!

Hvordan kan dette hjelpe på dietten?

Kroppen din har egentlig ikke lyst til å forandre seg. Den vil være som den er, og når du går på en streng diett og plutselig har en dag med 500-1000kcal+ mer enn vanlig, så vil kroppen din sette opp forbrenningen, og dagen etterpå når du er tilbake på diett, så vil du ha en høyere forbrenning enn vanlig. Det er derfor dietten din får en BOOST!

Hvis du har spisedagen din på en lørdag, så burde du kutte en liten mengde karbohydrater fra hvert måltid på søndagen, slik at du ligger lavt på kaloriene denne dagen. Det samme kan du også gjøre på onsdagen, slik at du har to lave dager i uken. Dette vil gi rask fremgang, og resultatene vil komme til syne.

Hva burde jeg holde meg unna?

Det er veldig fristende å kunne spise hva som helst når spisedagen kommer, men det lureste er å velge de sunnere alternativene og heller spise flere mengder som jeg nevnte over. Du burde styre unna mye sukker, hvitt mel, fritert mat og mettede fettsyrer.

Du kan jo tenke deg selv at du trener, går på diett og er flink hele uka, og du har klart å gå ned 0,5kg. Så kommer lørdagen du har ventet på hele uka, og du handler inn sjokolade, godteri og koser deg med en stor og god kebab. Gjør du det, så kan du ikke forvente at den halve kiloen du fikk vekk fremdeles er 0,5 kg. De neste dagene vil du dra en del vann på grunn av denne spisedagen - men som på sikt vil booste forbrenningen din.

Her er et eksempel av Stig i Norkost som er på diett og følger en diettplan bestående av:

400g kyllingfilet
200g karbonadedeig
2 egg
80g proteinpulver
225g ris
1 banan
100g blåbær
100g kokosmelk
Halv pose spinat

Og på spisedagen har han i tillegg spist:

1 Muscle Brownie (mens jeg lagde burgerene)
2 hjemmelaget burger
1 boks Ben&Jerry Chocolate fudge brownie
1 pose superchips
1 books Ben&Jerry Strawberry cheesecake
1 pose Ingefærnøtter
1 lasagne
1 boks KulinarIs Cookies & cream
1 pose fox
1 marsipangris

Og formen dagen etterpå er slik:

Poenget her at man ikke må la seg lure av at man ikke kan ta en sjokoladebit eller to på lørdagen når godteskålen kommer frem. Du ødelegger ikke formen av en sjokoladebit.

Vi er forskjellige og må spise forskjellig

Noen har en ganske høy forbrenning, og legger ikke på seg uansett hva de spiser, og da skader det ikke for utseende med overdrivelse på spisedagen med mindre du har en fitness- eller kroppsbyggerkonkurranse om halvannen måned. Har du en lav forbrenning, er overvektig, vil ha bort underhudsfettet eller er nær konkurranse, så burde du holde deg til de sunne alternativene.
Ønsker dere alle en riktig god spisedag!

 

 


Shaw er kjent for sine enorme cheat meals, men kampen mot 20.000 kcal med Taco Bell ble heavy.
Dr Serrano forklarer hvordan en spisedag kan få deg i bedre form.

Spisedag eller ikke spisedag?

Kosthold04.07.2011146

Har du også spisedager?

En perfekt spisedag

Kosthold20.09.20062

En perfekt spisedag skal gi deg tilfredsstillelse og en evne.

Spisedag eller ikke spisedag?

Kosthold04.07.2011146

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!