Cathrine Kråkøy skal delta i Bikinifitness

Intervju04.04.2013Joachim Marhaug152

Se intervju av Cathrine Kråkøy på 24 år fra Oslo.

Navn: Cathrine Kråkøy
Alder: 23
Bosted: Oslo
Høyde: 174
Vekt: rundt 64
Arbeid: Sykehjem
Sivilstatus: Singel
Klubb: TeamToppForm

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg er en jente opprinnelig fra Moss, flyttet først til Oslo 1.Januar og trives utrolig godt som byjente! Er en glad og positiv jente som virkelig har blitt bitt av denne fitness "basillen", føler livet mitt har forandret seg totalt etter jeg flyttet hit og startet med dette. Ellers jobber jeg jo på sykehjem, noe jeg har gjort en god stund. Trives svært godt men etter hvert er planen mer skole - bli mer stolt av meg selv. Er vel kanskje litt kjent for å være litt sta og vimsete (spesielt på diett), men vil si jeg er veldig godhjerta og tar vare på de rundt meg. Målbevisst og gir meg ikke !

Du skal debutere i Bikinifitness. Gleder du deg?

Ja, det gjør jeg så absolutt, samtidig som jeg er veldig spent! Jeg liker jo egentlig ikke å gjøre ting jeg ikke kan og det å stå på en scene er veldig utenfor komfortsonen min sånn egentlig. Men når det er sagt så er det jo aldri gøy å være helt ny i ting, men jeg har så godt av dette og jeg må jo si jeg er veldig stolt av hva jeg har klart å få til på så kort tid! Det er visst litt tæl i denne jenta likevel!

Hvorfor valgte du bikini fremfor athletic- og bodyfitness?

Føler at fysikken min er mer egnet til bikini enn athletic og/eller bodyfitness. Liker at man får vist seg fra den feminine siden på scenen pluss at jeg føler at kroppen min er rett og slett er mer bygd for bikini.

Hvor lenge har du trent målrettet for konkurransen?

Cathrine drar litt på svaret: - Jeg bestemte meg rett før jul at jeg ønsket å konkurrere også startet jeg uken etter nyttår med selve dietten og det nye treningsprogrammet! Har trent jevnlig i et års tid før dette da, men at jeg bestemte meg for å konkurrere var en ganske spontan avgjørelse i grunn som har vist seg å bli den beste avgjørelsen jeg noen gang har tatt!

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg er egentlig fornøyd med alle resultatene jeg har klart å oppnå til nå, men om jeg skal peke ut noe må det nesten bli ryggen og magen.

Hvordan har du trent frem mot konkurransen?

Startet med cardio både morgen og kveld hver dag, pluss styrke utover 6 dager. Holdt på slik en stund før jeg fikk meg en liten pause fra cardio. Nå er det på`n igjen, så det blir travle dager og lite tid til annet. En ting jeg skulle ønske det var nå om dagen var flere timer i døgnet. Søvn er vel det kroppen min skriker etter mest.

Er det noen spesielle endringer du har gjort mtp. treningen frem mot konkurranse?

Jeg har vel endret på absolutt alt, føler at livet mitt har snudd helt om - til det positive! Jeg fikk jo et splitter nytt treningsprogram som tok en del uker før jeg lærte meg helt. Tidligere trente jeg jo helt annerledes, da var jeg vel en typisk jente på treningssenteret som helst ikke ville bli sett og følte seg dum når hun trente vekter, ler Cathrine.

Nå trener jeg èn stor muskelgruppe hver dag. Har lært så mye om trening og kosthold på så kort tid at jeg blir flau av å tenke på hvordan jeg gjorde det tidligere.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?

Vanskelig spørsmål egentlig, for jeg har fokus på alle nå om dagen - fokuset er veldig bein, elsker å trene ben! Hvis ikke elsker jeg jo å trene mage, rygg og skuldre fordi det er der jeg har fått best resultater så langt.

Hvor mange kalorier spiser du i løpet av en dag?

Variert litt fra 1600 til 2000 kalorier pr dag, ligger ikke så lavt nå for å ikke bli helt flat, skummelt å justere for mye når det man gjør fungerer.

Hva består dietten av?

Dietten består av havregryn, kjøtt, fisk, ris og grønnsaker! Pluss riskaker etter trening som jeg pleier å dynke i protein - mmm! I starten syns jeg det var altfor mye mat, mens nå er jeg sulten hele tiden. Rart med det, smiler Cathrine.

Hvor lenge har du vært på diett?

Startet med dietten uken etter nyttår, dvs. 7. januar startet jeg.

Hvor mange kilo har du gått ned og hva med fettprosenten?

Gikk først ned fra 63 kg til 60 kg, også har jeg gått opp igjen til 64 kg ca. Gikk først ned i fettprosent og treningen har resultert i mer muskelmasse.

 

Varierer du måltidene? Har du blitt matlei?

Nei, ikke mye variasjon i måltidene mine. Noe jeg i grunn er veldig glad for. Nei, faktisk ikke matlei i det hele tatt, i starten kunne jeg ikke fordra verken havregryn eller torsk mens nå er jeg sjeleglad for hvert måltid jeg får og havregrynen har jo blitt høydepunktet iløpet av dagen.

Føler at dietten og treningen bare har blitt bedre og bedre for hver dag. Eneste er jo at jeg er konstant sulten da, men all mat smaker himmelsk.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?

Jeg har lært så utrolig mye på kort tid - om trening, kosthold og mest av alt meg selv. Jeg var egentlig en ganske sjenert jente med dårlig selvtillitt, men etter at jeg startet med dette føler jeg meg bare bedre for hver dag som går. Målet mitt er å gå med hodet hevet høyt på konkurransedagen å bevise for meg selv at jeg virkelig kan. Jeg ønsker bare å bli en bedre versjon av meg selv: "Fitness is not about being better than someone else, it's about being better than you used to be"

Er motiverende å se resultater så klart og jeg har funnet min livsstil/hobby - føler meg faktisk som et nytt menneske etter jeg flyttet. Livet smiler om dagen, sier en begeistret Cathrine.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Kim Torgersen, Marius "Metern" Graatrud og Kenneth Foss

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Dette er jo en livsstil jeg ønsker å ha fremover og jeg ønsker bare å forbedre meg innenfor bikini fitness. Jeg vil jo gå på diett igjen å prøve meg muligens igjen til høsten. Jeg vet jo ikke hva jeg går til på en måte denne gangen siden jeg debuterer, men jeg har en følelse av at jeg kommer til å få veldig mersmak av det - eller det vet jeg !

Hvor trener du?

Stamina Hot - Akersgata.

Hvordan er miljøet der?

Mine nære venninner trener der, så miljøet er veldig bra. Rent og pent - og det er ikke mye venting på apparater.

Noen du vil takke til slutt?

Det må jo først og fremst bli alle på Toppform som tok meg så varmt imot da jeg kom inn i teamet. Må jo takke min gode venn Marius "Metern" Graatrud også som er en stor hjelp og alltid er så støttende. Mine to beste venninner Beathe Kristin Nordby og Victoria-Leanica Hansen som holder ut med dietthodet mitt! Og så klart familie, andre venner og bekjente som kommer med så positive og gode kommentarer om dagen!

 


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!