Cottage cheese med gigantisk prishopp

Kosthold27.04.2013Joachim Pedersen og Martin Norum211

Nå må du ut med nesten 40 kr for en boks Cottage Cheese mager.

Cottage cheese har som med Kesam fått ny produktemballasje og de har økt innholdet fra 300g til 420g og i den anledningen har de også økt prisene. Tidligere kostet en boks mager cottage cheese 300g ca 14 kr og nå koster den nye boksen med 420g hele 35 kroner på det dyreste. Kiwi har blant annet en pris på 30,35 kr. Prisene er varierende fra butikk til butikk, men prisøkningen er gigantisk og samsvarer ikke med økningen av innholdet.

Hvorfor har dere satt opp prisene Tine?
"Når det gjelder Cottage Cheese Original har vi nå gjort utvalget større. Når det gjelder prisen ut til deg som forbruker er det viktig å understreke at TINE verken kan bestemme eller påvirke prisen. TINE har konkurransedyktige priser til kjedene, og det er de som i siste instans setter prisen på produktet til deg som forbruker. Når det gjelder Cottage Cheese som produktområde, har det i en årrekke ligget svært lavt i pris hos handelen. Prisen vi ser på den nye forpakningen representerer derfor et mer naturlig bilde av produktets reelle verdi. Vi sender tilbakemeldingen din videre inn i TINE. Ha en fin lørdag Hilsen Lene, Forbrukersenteret"

Hva er egentlig forskjellen?

Det er dog ikke så store forskjellene på mager og original, men begge produktene har også økt i pris. Hvis vi ser litt nærmere på hva forskjellen er i de to produktene kan vi først se på innholdsfortegnelsen:

Cottage Cheese Originale
Næringsinnhold per 100g
energi 400 kJ (96 kcal)
protein 13 g
karbohydrat 1,5 g
-hvorav: sukkerarter 1,5 g
fett 4,3 g
-hvorav: mettede fettsyrer 2,6 g
kostfiber mindre enn 1,0 g
natrium 0,1 g

Mager Cottage Cheese
Næringsinnhold per 100g
energi 333 kJ (79 kcal)
protein 13 g
karbohydrat 2,1 g
-hvorav: sukkerarter 2,1 g
fett 2,0 g
-hvorav: mettede fettsyrer 1,3 g
kostfiber mindre enn 1,0 g
natrium 0,15 g

Hvorfor man skal lage et produkt enda mer magert enn originalen når originalen i utgangspunktet kun inneholder 4,3 % fett er for undertegnede vanskelig å skjønne. Det dreier seg som med alt annet om å selge. Og produkter uten fett selger. De 2,3 prosentene som nå er borte utgjør en marginal forskjell. Tanken med å ta bort kalorier er god, men når vi går det nye produktet nærmere i sømmene er ikke forandringene som helhet så imponerende.

Det nye, magrere produktet inneholder nemlig(i likhet med stort sett alle andre produkter som skal gjøres fett-fri) mer sukker enn originalen. Det inneholder også litt mer salt.

Spiser du en boks Mager Cottage Cheese får du i deg 237 kalorier fremfor, 288 i originalen. De 51 kaloriene du slipper å få i deg er kanskje en fin ting å ta med seg, men når det kommer til bedre metthetsfølelse(som tine reklamerer med) vil du sannsynligvis holde deg mettere med originalen fordi den inneholder litt mer fett.

Jeg synes ikke utvikingen av light-produktene vi har sett de siste årene er en positiv trend. Vi må for en gangs skyld slutte å være redde for fett og innse at fett er viktig. Hvis du enda ikke har fått det med deg: Fett gir metthetsfølelse, er viktig for produksjon av hormoner( for gutter blant annet testosteron), er viktig for at vitale organer og hjernen skal fungere optimalt. Du blir ikke feit av å spise fett.

Cottage cheese, kesam mager, og diverse andre magre meieriprodukter er et flott produkt i en jungel av dårlige produkter som kan hjelpe deg til å få i deg nok proteiner, holde blodsukkeret stabilt og samtidig holde kaloriinntaket nede. Bland en av de ovennevnte med bringebær, jordbær og blåbær og nyt en god og næringsrik rett.

 


Miniguide over meieriprodukter

Kosthold10.09.201828

Cottage cheese, kesam, rømme, créme fraiche, kvarg og skyr. Hva er forskjellen og hvilke av typene er sunnest?

6 enkle dipper til grønnsaker

Kosthold27.04.202068

Dette er snacksen du kan spise massevis av.
Vaniljekesam er et produkt som er supert å ha i kostholdet.

5 mettende mellommåltider

Kosthold08.03.2016106

Sunn og kjapp mat på farten.

Miniguide over meieriprodukter

Kosthold10.09.201828

6 enkle dipper til grønnsaker

Kosthold27.04.202068

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!