Bikinijentene er klare for EM

Intervju30.04.2013Joachim Marhaug160

Se intervju og de ferske bildene av bikinijentene Nina Gjengaar og Jeanette Elstad.

Navn: Nina Gjengaar
Alder: 23år
Høyde: 170 cm
Vekt: 59 on-season, 64 off-season
Arbeid: Bartender/Student
Sivilstatus: Singel
Klubb: Haralds Gym
Sponsor: Nordic Power og Smartshake

Navn: Jeanette Elstad
Alder: 27 år
Høyde: 163 cm
Vekt: 60 kg
Arbeid: Jeg jobber nå ved en kortids- rahabiliterings avdeling, men er utdannet frisør og hudterapaut
Klubb: Haralds Gym
Sponsor: Jeg har ingen sponsor, så her går alt fra egen lomme.

Hvordan synes du konkurransene i år har vært?

Nina: - Jeg er veldig fornøyd med min egen prestasjon i de tre konkurransene jeg har deltatt på hittil i år, det har vært veldig tøft og jeg merker at det ikke hadde gått stort lengre enn nå. Hodet begynner å si ifra, og kroppen er utslitt men alt er verdt det til slutt.

Jeanette: - Jeg har bare stilt på Oslo Grand Prix hittil i år, og det gikk over all forventning med 1. plass i bikini fitness -163. Den plasseringen så jeg ikke komme selv om jeg har jobbet knallhardt, målrettet og intenst for å forbedre meg etter sist konkuranse. Under OGP var jeg veldig ufokusert på scenen i forbedømningen da jeg 3 min før scenen absolutt ikke var klar, skoene kom på 1 min før jeg nesten ble dytta på scenen og det uten noen oppvarming. Det at ting gikk så fort i første runde gjorde meg veldig usikker på om jeg kom til finalen, og da det kom opp at jeg var med videre ble jeg litt overasket selv faktisk. Jeg hadde ikke sett så mye av jentene jeg stilte mot, og da var det veldig vanskelig å se hvor sånn ca man lå i forhold til de andre. Til finalen var jeg godt forberedt før jeg kom innpå, jeg var helt i ekstase over finaleplasse og det føltes utrolig bra å få gå t-walk. Da 2.plassen ble ropt opp i premieutdelingen og det kun var meg igjen uten pokal så kjempet jeg virkelig med å holde igjen gledestårene, det var så deilig og endelig få 1.plass når jeg fra tidligere har 2.plass fra Norway Open 2012 og 3.plass fra Nordisk Mesterskap. Så årets første konkurranse var fantastisk uten noen tvil.

Dere skal representere Norge i EM. Har dere snoket opp bilder på konkurrentene? Hvordan tror dere det går?

Nina: - Oppdaget tilfeldig at en av mine konkurrenter fra Loaded skal stille, snakket en del med henne i Danmark så blir hyggelig å se henne igjen i hvert fall, hun er i kjempebra form! Tror det blir som på alle konkurranser; alle ser veldig ulike ut og man vet aldri hva slags smak dommerne har. Har ingen forventninger og håper bare på det beste og skal gi alt jeg har!

Jeanette: - Jeg har bare sett en jente som stiller i min klasse tilfeldig, og hun ser fantastisk ut men det spiller ingen rolle for meg. Jeg har erfart fra tidligere at å sitte og se på bilder av andre deltakere har bare negativ effekt. De ser fantastisk ut på bilder også psyker du deg selv ut og når de står der fremfor deg er du så blind på egen form at de ser 100 ganger bedre ut enn deg selv, og når du ser bildene senere fra scenen så kan du se at du uroet deg unødvendig. De jeg trodde ble mine største konkurrenter i Norway Open for eksempel fikk lavere plassering enn meg, noen kom ikke til finalen engang.

Hvilken plassering er du fornøyd med?

Nina: - Jeg var veldig fornøyd med 2. plass i +163cm og 2. plass overall i Loaded, men å vinne +168cm OG Overallen i Oslo Grand Prix var mitt aller stolteste øyeblikk, den følelsen kunne ikke beskrives. Hadde fysisk vondt etterpå av en eller annen grunn, kanskje pga all sjokoladen jeg trykte i meg!

Jeanette: - Jeg reiser ned med godt humør og ingen forventninger til plassering, det går som det går. Alle plasseringene mine har jeg vært stolte over, og uansett hvordan det går i EM så er jeg himla stolt over å ha fått delta. Dette blir en opplevelse for livet uansett. Men så klart det ville vært gøy å kunne få gå T-walk igjen, for det er liksom der jeg får vist min personlighet og der jeg kan sanke litt ekstra poeng.

Hvor og når går EM?

Santa Susanna, Spania 1-6. mai, utbryter Nina.

Hvilke ambisjoner har dere videre?

Nina: - Mitt mål er å bli IFBB PRO og konkurrere i Usa når jeg er god nok for det.

Jeanette: - Jeg skal nå skaffe meg en coache etter EM som vil hjelpe meg mot nye mål. Jeg ønsker å stille i NM og utvikle meg nok til å kunne få mulighet for å stille til VM. Jeg har ingen planer om å slutte nå med det første, dette synes jeg er kjempe gøy og elsker å utfordre meg selv. Jeg må lytte til kroppen også, så det er jo litt den som egentlig bestemmer videre.

 

Hvordan har du trent det siste året?

Nina: - Jeg har fokusert mye på bein og skuldre, samt alle andre muskelgrupper selvsagt. Lite/null kardio.

Jeanette: - Jeg har en kronisk sykdom jeg må ta hensyn til, så jeg lytter masse til kroppen ang. mat og trening. Det funker så langt veldig bra for meg å kjenne litt på hva kroppen og hodet sier, om jeg ikke er i form til å peise på med en tung økt så lar jeg heller være og kjører rolig økt. Jeg kjenner aldri at jeg MÅ gjøre ditt og datt, og da koser jeg meg mer med treningen. Men det vil absolutt ikke si at jeg ligger på latsiden, det kommer du ingen vei med uansett mål du har satt for deg selv. Jeg veksler mellom tunge økter hvor jeg ligger på ca 6-12 repetisjoner med høyere vekt, og lette økter hvor jeg ligger på ca 12-20 repetisjoner da med lettere vekter. Annenhver gang har jeg underkropp og overkropp, da med forskjellige fokus. 

For eksempel:
Dag 1 overkropp, fokus biceps og triceps
Dag 2 underkropp, fokus på bakside
Dag 3 fri økt + mage
Dag 4 overkropp, mye fokus på skuldre og rygg
Dag 5 underkropp, fokus forside

Jeg går oppvarming 5-10 min, tar styrkeøkt og etter økten min 10 min max 45 min på mølla, når jeg ikke går på diett så har jeg ikke mye fokus på cardio. Jeg har en rottweiler som krever turer, så da blir det automastisk flere turer om dagen.

Hva synes du om grenen bikini fitness?

Nina: - Det er den mest feminine fitnessgrenen, men tror mange tror at alle kan stille så lenge de hurtigslanker seg. Det er jeg helt uenig i, man skal ha muskler og se stram ut men ikke like deffet som i bodyfitness.

Jeanette: - Jeg begynte jo med dette pga at jeg hadde sett bikini fitness jentene i usa, og begynte å drømme litt om å ha en slik fantastisk fysikk. Så jeg synes dette er helt fantastisk motivasjon til å ta vare på kroppen min, få den kroppen jeg er stolt over å være bosatt i og spise det den krever. Jeg får daglig mail/meldinger fra jenter som vil komme i gang med trening for å kunne stille og/eller bli mer fornøyd med kroppen sin. Hvem vil ikke se bra ut naken? Det er helt klart at bikini fitness har fått jenter til å få opp øynene ang. å ta vare på kroppen sin, og det synes jeg er veldig positivt. Bikini fitness er jo en veldig feminin gren innen fitness, den er ikke så skremmende for den vanlige jenta i gata som ikke ønsker å utvikle mye muskler på for eksempel overkropp. Mange jenter tror at bare de løfter vekter så blir de automatisk stor og muskuløs, men det tar lang tid å bygge muskler for jenter. Jeg hører stadig at jenter sier at de utvikler fort muskler og derfor ikke vil trene tung styrke, men jenter ikke vær redd for å trene tungt det tar tid å bygge muskler. Det er viktig for meg at Bikini Fitness blir tatt seriøst innen fitness, og jeg vil bli tatt seriøs som fitnessutøver ikke minst så jeg håper den holder seg smakfull. Bikini skal være sexy og smakfull, ikke handle om hvem som rister mest på rumpa eller er mest utfordrende på scenen og så lenge det forblir slikt så har jeg bare positive ting å si om grenen. 

Hva skal til for å kunne stille i bikini fitness? Er det for hvem som helst?

Nina: - Det spørs veldig på hva slags utgangspunkt man har, enkelte har ikke fysikken genetisk som passer grenen. Og som i alle andre fitnessgrener må man ha en veldig sterk psyke. Man havner i kjelleren nå og da.

Jeanette: - Der har jeg kun ett ord: DISIPLIN... Men Jeanette fortsetter: - Det er langt fra enkelt å sitte og se andre hive innpå alt du ikke kan spise, eller reise på hyttetur hvor du er den eneste som ikke kan ta den helt ut på aferski og du møter stadig på alt mulig av utfordringer som krever disiplin. For meg er det nesten vanskelig å holde meg unna trening, men hører andre sliter med og i det hele tatt komme seg på trening. Men da er vi inne på disiplin igjen, og det i bøtter og spann. Har du ikke disiplin nok til å holde deg unna pølsa på Narvesen , snickersen i butikken og ofre bort andre ting for å dra på trening så er det bare å glemme å stille i fitness.

Hvordan ser dietten din ut?

Nina: - Ren og sunn norsk mat. Mengden varierer veldig utifra formen min og hvor lenge det er til konkurranse.

Jeanette: - Jeg har vært min egen coache i denne oppkjøringen, så her har jeg også lyttet til kroppen min. Jeg hadde tidligere faste spisedager lørdag med påfølgende lav karbo dag dagen etter, denne gangen har jeg kjørt spisedager når jeg har følt at jeg mistet fremgang og/eller trengte det psykisk. Dagen etter en spiselomme eller spisedag kjører jeg lav karbo, så får kroppen en boost i forbrenningen og hode/kroppen fungerer bedre. Jeg har lagt meg på ca 2200 kalorier fordelt over 7-8 måltider, nå mot slutten har jeg vært en del lavere og det kjennes fort at man spiser lite kalorier. Men jeg spiser jo fortsatt mye mat, bare lavere på fett og karbo innhold.

Hvordan ser den siste uken før konkurranse i forhold til kostregimet?

Nina: - Jeg ligger da helt nedpå 1100 kcal.

Jeanette: - Fisk, fisk og mer fisk. De siste 2 ukene av diett er jeg sparsom på fett, og siste uken er jeg det også på karbo for så å fylle opp med riktige karbohydrater dagen før konkurranse. Dette gjør jeg for å få futt i musklene til scene dagen og få av det siste fettet.

Hva liker du best med denne livsstilen?

Nina: - Jeg føler at jeg har funnet meg selv på en måte, veldig klisje kanskje men jeg tror jeg trengte denne livsstilen mer enn de fleste andre. Jeg elsker følelsen av å vinne eller få en bra plassering, gledestårene kommer fort og jeg blir veldig stolt av meg selv. Å føle at man hører til i et miljø er også en bonus.

Jeanette: - Helt klart å være fornøyd med seg selv, hvordan man ser ut og hvordan man fungerer. Det å få stå på scenen er helt klart bonus og en ekstremt gøy måte å avslutte måneder med forberedelse på. 

Hvor mye kardio trener du?

Nina: - Har trent så og si 0 kardio fram til etter Oslo GP.

Jeanette: - Jeg kjører ikke så mye cardio må jeg innrømme, men jeg prøver å gå værtfall 10 min før trening og minst 10 min etter når jeg ikke er på diett. Og når jeg er på diett forsøker jeg å gå 3 ganger i uken 45 min etter trening. Morgencardio på tom mage er ikke helt min greie dessverre, altfor glad i dyna mi og slumreknappen på klokka, smiler hun.

Hvor mange kilo har du gått ned før konkurransen?

Nina: - Jeg var 67 kg på mitt tyngste i januar, så gikk ned 8 kg til GP.

Jeanette: - Jeg har gått ned 5 kg.

 

Hvor henter dere motivasjonen fra til å drive med dette dag ut og dag inn?

Nina: - Har mange forbilder, og å se på bilder av forskjellige IFBB PRO utøvere hjelper masse. Bilder/videoer av meg selv på ulike stevner minner meg på hvordan følelse jeg hadde der og da. Men noen dager finner jeg ikke motivasjonen noe sted. Det går opp og ned

Jeanette: - Å se egne resultater er den beste motivasjoen for meg. En ny åre spretter opp på magen eller armen, du løfter tyngre og tyngre, du blir mer og mer rundere på de rette plassene osv. Det er egentlig ikke så vanskelig å holde motivasjon oppe når jeg har så mange bra folk som støtter meg, venner og familie, instagram følgere, de nede på Haralds gym, de som ser fremgangen min på SATS og selvfølgelig alle de gode meldingene jeg får via mail/facebook. Det å kunne inspirere andre til å ta tak i egen trening og kost er en utrolig god følelse for meg, for det var jo nøyaktig det samme jeg gjorde da jeg startet og nå gjør jeg det samme også for andre. Det gir helt klart en veldig god følelse å få tilbakemeldinger på å inspirere, det gir meg en kraftig boost når jeg selv kanskje har en liten knekk i motivasjon.

Hva er ditt beste diettmåltid?

Nina: - Havgregrynen til frokost er magisk.

Jeanette: - Indrefilet av svin/storfe med stekt sopp, ovnsbakt tomat og potetbåter. NAM, nå ble jeg sulten, utbryter Jeanette.

Hva driver dere med til daglig utenom trening og diett?

Nina: - Jobber, har en rottweiler, og prøver å være sosial.

Jeanette: - Jeg har vært kronisk syk i 20 år, så jeg fokuserer mye på egenutvikling på forskjellige områder og skole. Ellers så blir det jo litt sånn standard svar på dette spørsmålet som jobb, venner og familie. Jeg snuser litt på å starte med crossfit etter diett, det ser utrolig gøy ut og det er nok veldig gøy å utfordre seg selv med noe slikt. Rottweileren min krever jo også sitt, og da blir det gjerne en tur eller flere i østmarka.

Hva vil du si til slutt?

Nina: - Jeg vil veldig gjerne takke coachen min, Geir Borgan Paulsen. Hadde aldri klart denne sesongen uten han!

Jeanette: - Jeg benytter anledningen til å si til leserne at det er aldri for sent å ta tak i egen helse og velvære, man vil aldri angre på noe slikt uansett hvilket mål man har for det. Slutt og fantaser om å få drømmekroppen, gjør noe med det slik at du også kan få den. Så vil jeg gi en takk til alle mine venner og min familie som støtter meg på min vei. Gympartner, hvor line Marion Marion tok meg inn når jeg var debutant, hadde tro på meg og satte meg i gang mot mine mål. Haralds Gym som har tatt så godt vare på meg mot mine nye mål, de har vært en stor støttespiller når ting har vært tungt og vært til stor hjelp med alt fra motivasjon til scene forberedelser. Harald selv er en av de mest fantastiske personene i verden, jeg hadde nok ikke kommet meg på scenen i vår om det ikke hadde vært for hans gode ord og råd. Og alle der ute som gir meg konstruktiv feedback og pusher meg i riktig retning og selvfølgelig alle mine følgere fra fjernt og nært via instagram, facebook og blogg.


Vi ønsker de flotte bikinijentene lykke til på EM!

Bildene er tatt på Harald`s Gym i Oslo.


Nina Gjengaar stiller i Bikini

Intervju26.03.2013212

Se videointervju,
Ida Vanebo debuterte og fikk 1. plass i Sandefjord Open i Bikinifitness +169 cm.
Fjorårets verdensmester Karoline Kjærnes er klar igjen i år.
Sunniva Slåtten deltar i Bikinifitness og er snart sceneklar.

Nina Gjengaar stiller i Bikini

Intervju26.03.2013212

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!