Sommermeny #3 - Fiskegryte
Kosthold09.07.2013Rita Immerstein31
Hvit eller rød fiskegryte
En ferdig tilberedt fiskegryte passer godt på sommerlate dager hvor grillen ikke står øverst på ønskelisten. Vi bruker mye pølser, rødt og hvitt kjøtt på grillen, så en skikkelig fiskegryte over kokeplatene kan være et vel så fristende alternativ. Gryta er enkel å lage og kan tilberedes med både/eller hvit og rød fisk. Bruk din favorittfisk og lag en enkel og velsmakende fiskerett.
Ingredienser:
600 g seifilet eller laksefilet i biter
2 purre
1 løk
2 ss dill
1 sitron
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
3 dl lettmelk
2 dl vann
2 fiskebuljongterning
4 dl Yoghurt Naturell
½ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du:
Skyll og rens purre og skjær den i tynne skiver. Skjær også løken i tynne skiver. Vask og finhakk dill. Skjær fisken i biter på ca 3-4 cm. Skjær den ene halvparten av sitronen i tynne skiver. Press saften ut av den andre halvdelen. Ha olje i en gryte på middels sterk varme og stek løk og purre i noen minutter til det er blankt og mykt. Ha i vann, lettmelk og buljongterningene. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter. Bland inn yoghurt og dill og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett sitronskivene og fisken. La det trekke i ca 5-7 minutter til fisken er gjennomvarm. Ønsker du en litt fyldigere og tykkere konsistens på suppen kan en spiseskje Maizenna tilsettes.
Sommermeny #2 - Kyllingsalat
Kosthold04.07.201314
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820