Rami Le Rock stiller i Men's Physique

Intervju27.08.2013Rita Immerstein194

Han er 6 uker inn i dietten og debuterte første gang i Norway Open i 2012

Den gangen var det Athletic Fitness som gjaldt, mens Rami nå gleder seg til å stille i Men's Physique som introduseres i Norge for første gang i år. Han er en livsnyter, men kjører dietten strukturert og legger aldri fra seg en sunn livsstil selv om det er off-season!

Personalia:
Rami Le Rock er 24 år, bor i Sandnes og er samboer. Rami er 190 centimeter høy og veier 91 kilo onseason og 104 kilo offseason. Han har gått ergoterapi og planlegger å begynne på PT og ernæringskurs for å arbeide som personlig trener fordi det passer ham og hans livsstil.

Sponsor:
Ingen sponsorer

Klubb:
Stiller for Stavanger Fitnessteam / CityGym

Merittliste:
Var debutant på Norway Open 2012 i Athletic Fitness.

Kan du fortelle litt om deg selv Rami?

Rami smiler og svarer helt enkelt: Jeg lever aktivt og er en livsnyter. Jeg har flere interesser, blant annet å trene på treningssenteret mitt city 24/7, spiller basketball, og ferierer gjerne i sommerhuset i Cannes. Det er også viktig for meg å være sammen med gode venner, familie og kjæreste.

Hva er ditt livs- eller treningsmotto?

Menneske av naturen er født til fysisk aktivitet, trening er godt for både kropp og sjel! Jeg har lært meg selv å se på trening, ikke som diett eller en fase i livet men som en permanent livstil, svarer Rami engasjert og smilende.

Hvorfor stiller du i Men's Physique?

Jeg har hørt om den klassen før og ble veldig spent når IFBB bestemte seg å lansere den i Norge for først gang. Klassen skal representere sunnhet og den perfekte fysikk og tok derfor utfordringen med å stille.

Hva fikk deg til å begynne å begynne med forberedelser til konkurranse og hvor lenge har du trent?

Det som fikk meg til å begynne med forberedelser til konkurranse er motivasjonen jeg fikk fra familie, venner, kjæresten min og treneren min. Jeg begynte å trene kroppsbygning da jeg var 16 år gammel og har siden da hatt trening som en naturlig del av min livsstil.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Jeg har spilt basketball (Arendal Titans) og deltok blant annet i NM.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

En helt vanlig dag for meg starter med at jeg våkner tidlig. Da tar jeg en kardio tur så lager jeg en god og sunn frokost. Deretter drar jeg på jobb, kommer hjem og lager middag sammen med min kjæreste. Så går jeg på trening, finner på noe med venner, evt. å spille basketball om det er fint vær. På kveldingen, finner jeg på noe med min bedre halvdel, forteller en fortsatt smilende Rami!

Ramis fremgang!

Rami forteller at han har hatt stor fremgang de 3 siste årene, og han har spesielt jobbet har mye med sine svakheter og samtidig hatt fokus på kroppen som en helhet. For ham handler det om å «be proud, but never satisfied!»

Hvordan trener du for å hevde deg i Mens Physique?

For å hevde meg i Mens Physique starter jeg dagen kl 05.00, går en lang cardio tur før frokost, spiser frokosten som består av havregryn, proteinshake og udo's choice olje, deretter lager jeg diett maten min for hele dagen, som består av kylling, ris, biff og grønnsaker som sistemåltid. Jeg trener gjerne 2 ganger om dagen hvis jeg får tid til det! Rami legger til:

«There is no such thing as overtraining, only undereating and undersleeping!»

Offseason trener jeg 2 dager deretter har jeg en hviledag, men nå som jeg er på diett så trener jeg 6 dager i uka, på gymmet tar jeg imot tips og råd fra min trener Andre og gjerne fra andre som trener på gymmet . Deretter kommer jeg hjem, tar en kveldstur, slapper av og passer på å få nok søvn. Han kommenterer leende sin egen døgnrytme med et ord: Repeat!

 

Ramis beste løft!

Han forteller at han har 300 kg i markløft, 200 kilo i benkpress og 280 kilo i knebøy som sine beste løft i baseøvelser. Rami har alltid hatt fokus på baseøvelser, for i følge ham får han trent de store muskelgruppene, samt at kjernemuskulaturen i mage, rygg, skuldre, hofte og knær involveres dersom øvelsene utføres med riktig teknikk og motstand. Han legger entusiastisk til at det beste er at det eneste utstyret som trengs er et stativ, en benk og en stang med vekt skiver.

Hva er dine favorittøvelser på treningen?

Det må være markløft og knebøy. Liker også veldig godt å trene armer.

Hvor lenge har du gått på diett?

Til nå har jeg gått på diett i 5 uker.

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Andre Erik Thesen som setter opp diett og følger meg.

Hva spiser du når du er på diett?

Jeg holder meg i en ganske grei form på offseason, noe som gjør at jeg kan ligge høyt på kalori inntak på dietten og ligge flatt gjennom heile dietten (3700 kcal) med jevne oppkarbings dager. Jeg spiser kylling, biff, havregryn, grønnsaker, frukt, ris, riskaker etter trening i tillegg til kosttilskudd som Udo's Choice for det er en olje som er en viktig fettkilde under dietten, og proteinpulver etter trening.

Hvordan går poseringstreningen?

Poseringstreningen har gått veldig bra til nå, siden dette er en ny klasse så måtte dette undersøkes litt med blant annet hjelp fra Mari Haukland som er posering coach'n til Bikinijentene på gymmet. Rami smiler og legger til: Poseringstrening er en viktig søndags rutine på city 24/7.

Hvor trener du?

Rami ler og utbryter: Norges beste gym så klart! City 24/7 (Citygym Sandnes)

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Pure Whey Protein, Kre-Alkalyn, Glutamin, Olimp Vit/Min, Udo's Choice, ZMA og B6. Dette får du bestilt fra: www.nordicpower.no

Har du noen forbilder, spesielle utøvere som motiverer deg?

Arnold Schwarzenegger har jeg alltid sett opp til siden jeg var en liten gutt!

Hva er et enkelt, sunt og smakfullt måltid for deg?

Er oppvokst i den franske couisine så det å lage mat er en stor lidenskap for meg. Kjøttboller med couscous er et godt og sunt måltid.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg er aller mest fornøyd med lår og armer.

Noe du vil si til slutt?

Jeg ser frem til konkurransen, og vil takke alle som støtter meg igjennom diett og trening.

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!