Nyheter om Sandefjord Open 2014

Fitness22.01.2014Rita Immerstein238

I år er Sandefjord Open med Geir Hansen i spissen igjen den første av vårens konkurranser.

Det er knappe 3 måneder igjen og det arrangeres som vanlig i Hjertnes Kulturhus. Denne gangen går Sandefjord Open 2014 over 2 dager slik at flere atleter kan delta den 5. og 6. april.

Med i underkant 3 måneder igjen til stevnet håper Geir at flere allerede er i ferd med å slipe formen til vårens første konkurranse. Han er engasjert og i full gang med forberedelsene og Geir er strålende fornøyd med at Sandefjord Open, i motsetning til i 2013, er startskuddet på konkurransesesongen for fitness- og bodybulidingutøverne.

Det er så langt planlagt å foreta innregistrering den 4. april og kjøre konkurransene på lørdag og søndag. Dette blir en skikkelig langhelg og Sandefjord Open er kun arrangert over to dager kun et par ganger før. Det som er nytt fra i fjor er at klassen Mens Physique er representert og dessuten vil en ny gren bli prøvd ut og det er Crossfitness!

Crossfitness er en utvikling av grenen Fitness fysikk. I følge Geir kan utøverne vente seg masse spenning hele veien med det opplegget som Crossfitness er lagt opp etter. Hinderbanen tas inn som element igjen og roing står fortsatt som en av øvelsene. Tanken er at en endring både skal være mer inspirerende og utfordrende for utøverne og spennende og underholdende for publikum. Det er første gang Crossfitness presenteres i denne sammenheng og tanken er at denne form for fitness kan bidra til flere nyrekrutteringer.

Crossfitness vil bli gjennomført på følgende måte:
• Det vil være en debutant klasse og en åpen klasse i både dame- og herreklassen.
• Hvis påmeldingene overstiger 15 deltagere i klassene, vil vi først kjøre en eliminasjons runde med kvartvendinger hvor de 15 beste står igjen og går videre i runde 1.
• Runde 1 består av lineup / symmetri og kvartvendinger. Hvilken plassering man får i runde 1 vil være avgjørende for når man starter i runde 2. For å få lov til å delta i runde 2, må man ha plassert seg blant de 10 beste.
• Runde 2 er siste og avgjørende runde og består av en hinderbane med ro-maskin, tunnel, bildekk, klatrevegg, balanse-bom og vekter som flyttes.
• Den atleten som er plassert som nummer 10 i symmetri-runden, må starte først i runde 2. Atleten starter da med roing, men først etter at det har gått 9 straffesekunder. Atleten starter først når han/hun har fått klarsignal fra en dommer og slik fortsetter vi med nr 9 med 8 straffesekunder og så videre. Den som har vunnet runde 1 starter altså med 0 straffesekunder. Dette systemet kan likne det som finnes i alpint; også der starter de beste sist.
• Ro-distansen vil være på 500meter og alle starter med romaskinen som første element.
• Det er viktig å unngå tilleggsekunder, for eksempel ved hinderfeil - opplysninger om dette vil bli gitt til utøverne og publikum

På spørsmål om deltakelse fra medlemmer i den lokale klubben svarer Geir med et smil:
- Jeg er selvfølgelig spent på våre egne lokale utøvere og på hvordan de vil gjøre det opp mot eliten i landet. Det blir snart formsjekkmøte og da vet jeg mer om hvem som blir med herfra, men samtidig er det alltid spennende å sjekke påmeldinger både fra inn og utland når disse tikker inn avslutter den smilende og alltid så blide arrangøren av Sandefjord Open, sier Geir.

Sjekk opp hvilken klasse du ønsker å konkurrere i ved å gå inn på www.sandefjord-open.com
 
Det meste av informasjon som du trenger vil bli lagt ut her. NB! Husk å trykke på 2014 når du første er inne på nettsiden for å finne riktig informasjon!

Mer info om Crossfitness

Geir Hansen har mer info om denne grenen:
"Vi har gleden av å informere dere om vår endring av og videreutvikling av grenen fitness fysikk! Vi ønsker å ta tilbake hinderbanen i fitness fysikk men døper dette om til cross fitness som også er mer inn i tiden og nok vil være mer inspirerende og utfordrende for utøverne samt enda mer spennende å se på for publikum!

Vi vil med dette være først ute med dette i Norge og for alt jeg vet også kanskje først i verden i denne sammenheng! Det er bestemt av styret i NKF at dette ikke kommer inn under nkf sitt forbund, men at det er i orden, å arrangere det! uten at det kommer i konflikt med resten av arrangementet, utøvere som ønsker å være med i crossfitness behøver derfor ikke å være medlem av en klubb eller av forbundet ( nkf ), det betyr folkens at det ikke spiller noen rolle om man er medlem i nkf eller ikke er det , altså åpent for alle som ønsker å konkurrere!

Man må sende påmelding til arrangør på vanlig måte , navn, adresse, født, tlf og om man er medlem av en klubb eller lignende er det greit å få med den infoen også!
Påmelding sendes info@sandefjord-open.com eller sms til +4799298904
Registrering blir samtidig med resten av påmeldte til Sandefjord Open fredag 4 april fra 1500 til 1800 startavgift for alle deltagere er 300,- kr

Her kommer nye opplysninger for dere som ønsker å delta i denne grenen:
Det vil være en åpen dame klasse og en åpen herre klasse og en junior klasse under 20 år for herrer og en junior klasse for damer under 20 år i grenen Cross fitness.

Hvis påmeldingene overstiger 15 deltagere i klassene, vil vi først kjøre en kvalifikasjons runde, med kvartvendinger hvor de 15 beste står igjen og går videre i runde 1.
Runde 1: består av lineup / symmetri og kvartvendinger,og dømmes som i AF! hvilke plassering man får i runde en vil være avgjørende for når man starter i runde 2 ! for å få lov til å delta i runde 2, må man ha plassert seg blant de 10 beste!

Runde 2: som er siste og avgjørende runde består av en Hinderbane med ro-maskin, tunnel som er ca 4 meter lang, bildekk som står diagonalt og må forseres ved å løpe oppi hvert enkelt dekk ( en fot i hvert dekk ), klatrevegg som er 3 meter meter høy med klatreknaster, balanse-bom ca 3,5 meter lang og 10 cm bred, og 4 stk gummierte vektskiver a 10kg som flyttes!

Hvis vi får til å ha hinderbanen utendørs blir det også litt mer løping, som gjør at de med super kondisjon har en liten fordel . Hvis været eller andre omstendigheter gjør at vi må arrangere denne hinderbanen innendørs så har vi flotte muligheter for det.

Den plasseringen man fikk i runde 1, gjøres om til sekunder! Det betyr at hvis man har plassert seg som nr 10 i symmetri-runde, vil man starte! og man starter da å ro etter at det har gått 9 straffesekunder! man starter først når man har fått klarsignal fra en dommer slik fortsetter vi med nr 9 med 8 straffesekunder o.s.v , hvis man er så heldig å ha vunnet runde 1 starter man altså sist med 0 straffesekunder! Dette blir mye likt systemet man har i alpint, der starte de beste sist! så mine damer og herrer her vil det være spenning til siste slutt!

Ro-distansen vil være på 500meter, før man får klarsignal av dommer å løper videre i løypa! Man starter med ro-maskin. Som tidligere vil det være viktig å unngå ekstra tilleggs sekunder, om man forserer et hinder feil! opplysninger om dette vil bli gitt til utøvere og publikum.

Det vil nok være en fordel å være medlem av en klubb, til å få hjelp me kosthold og poseringstrening på lineup og kvartvendinger...andre som ikke har denne tilknytningen må jo på egen hånd trene på dette! Håper med dette at vi bidrar til at vi får fart i denne type fitness og at flere vil velge dette som gren! ss gikk ikke igjennom som en gren i NKF , dette til tross for at Fitness Fysikk har blitt arrangert i Sandefjord Open i nærmere 15 år vært under vingene til NKF hele denne tiden!

AF som jo også startet med hinderbane, var jo noe vi også satset på svært tidlig! her ble det innvistert i samme klatrevegg og tunnel som nkf hadde samt nogenlunde samme dekk som man løp i ! Crossfitness er en videreutvikling av fitness fysikk, derfor er jo dette litt snodig!
Crossfitness vil arrangeres utenfor nkf sitt domene, men nkf har gitt sitt samtykke til at det kan arrangeres,men slik at ikke andre deler av arrangementet blir heftet av dette...derfor blir det en pause mellom andre klasser før crossfitness begynner !

Den største forandringen med dette er jo at romaskinen er inne i selve hinderbanen samt at plasseringene gjøres om i sekunder, vi skal forsøke å linke en klokke opp mot en skjerm som publikum kan følger med på hver enkelt utøver, etter tilbakemeldingene jeg har fått tror jeg veldig mange gleder seg til dette."


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Årets første muskelshow!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Se LIVE, bilder, resultater m.m. fra Sandefjord Open 2017.

Sandefjord Open 2017

Fitness18.03.2017337

Se bilder, reportasje og resultater fra Sandefjord Open.

Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!