Når det er muskler som gjelder

Intervju28.03.2014Joachim Marhaug180

Glenn Helge Kvilhaugsvik (21) bygger kropp. Mye kropp!

Glenn Helge Kvilhaugsvik er en mann på 21 år som er født og oppvokst på Karmøy. Han bor for øyeblikket på Åkrehamn sammen med kjæresten sin. Han er utdannet grafisk designer og driver for øyeblikket et eget reklamebyrå.

- Jeg har alltid hatt stor lidenskap både for yrket mitt og styrketrening generelt. Om jeg skal beskrive meg selv er jeg normalt sett energisk, smilende, morsom og direkte. Setter alltid store krav til meg selv og gir meg aldri, sier Glenn Helge.

Navn: Glenn Helge Kvilhaugsvik
Alder: 21 år
Bosted: Åkrehamn
Høyde: 172 cm
Vekt: 85 kg
Arbeid: Eier og Art Director av RH Multimedia AS
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Uno Gym & Nutrition
Klubb: Team Uno
Meritter: Debutant

Glenn Helge har trent vekter siden han var 14 år gammel. Det har i enkelte perioder vært litt av og på da han også har vært innom fotball i lenger tid samt kickboksing. Nå skal delta han i kroppsbygging minus 80 kg som debutant på Sandefjord Open og Oslo Grand Prix.

- I og med at dette er min første gang på scenen har jeg litt blandede forventninger. Jeg vil selvfølgelig gjøre det best mulig og gir derfor alt nå for å komme i best mulig form! Så får vi ta plasseringene som de kommer. Viktigst av alt forventer jeg å få mye erfaring ut av hele prosessen, sier Glenn Helge.

- Jeg ble veldig inspirert når min kompis Gonzalo Longe stilte for første gang i 2012. Da så jeg hvor bra form han kom i. Det var vel det som trigget meg til å ha lyst til å gjøre det samme. Og jeg har siden den gang hatt fokus på å bygge en fin bodybuilding fysikk. Det var vel i mai i fjor at da jeg var på Sandefjord Open 2013 og bestemte meg for at her skal jeg delta også til neste år, forklarer Glenn Helge.

Streng rutine på dietten

Dietten hans er en typisk kroppsbyggerdiett med mye eggehviter, havregryn, kylling m.m. Han er usikker på kaloriinntaket per dags dato da han akkurat har trappet ned på karbohydratene samt at han også har noen dager hvor han ligger høyt på karbohydrater i forhold til resten av dagene.
- Dietten består av proteinshake eller eggehviter og havregryn til frokost, etterfulgt av 3 stk. måltider med kylling, ris og brokkoli. Protein shake, banan og riskaker etter trening, etterfulgt av enda et måltid med kylling eller indrefilet, ris og brokkoli. Kaseinprotein til kvelds. Jeg spiser hver 2,5 - 3 time så det blir 6-7 måltider per dag. Jeg har selvfølgelig en del kosttilskudd og vitaminer også som ligger i dietten her, sier Glenn Helge.

Hvor lenge har du vært på diett da?
- Jeg startet på diett rundt 25. november 2013. Det er da ca 16 uker nå.

Glenn Helge koser seg med all maten på dietten sin og synes det smaker fantastisk. Han er ikke matlei og gleder seg til hvert måltid selv om han spiser kylling og ris 4 ganger daglig. Det han gleder seg mest til er havregrynsgrøten om morgen med et hav av kanel på. Da er Glenn Helge i himmelen!

- Men etter dietten gleder jeg meg aller mest til kjærestens hjemmelaget pizza og en sjokolade milkshake uten tvil, smiler Glenn Helge.

De viktigste kosttilskuddene

Kosttilskudd er ikke et nødvendig gode, men mange foretrekker kosttilskudd for å forenkle hverdagen noe. Glenn Helge er klar i sin sak. Kosttilskudd brukes det mye av.
- Proteiner er det viktigste kroppen trenger for å bygge og reparere muskler. For meg er det desidert viktigst å bruke wheyprotein. Da kan man innta mye proteiner raskt og enkelt. I andre rekken vil jeg også anbefale aminosyrer som BCAA og glutamin som også er veldig viktig. For meg er det et kosttilskudd jeg ikke kan trene uten og det er pre-workout. Dette er must for og få opp energien og passe på at du alltid får en optimal og intensiv treningsøkt! Det sørger for at resultatene kommer, forklarer Glenn Helge.

Satt familielivet litt på hold

Normalt er det en del av hverdagen til Glenn Helge, men nå som han kjører et slikt opplegg som å komme i sceneform er det ganske tøft innrømmer Glenn Helge.
- Ting går i et bankene kjør fra morgen til kveld med totalt 2,5-3 timer trening, jobb og familieliv. Blir lite tid eller energi til noe annet da.

Hva med forbilder da? Hvem ser du opp til her i verden?
- Jeg er en stor fan av hele sporten og ser egentlig opp til alle som gjør det bra på hver sin måte. Men om jeg skal relatere meg selv med èn må det være Flex Lewis som står øverst på listen av forbilder, sier Glenn Helge.

Trener kardio 7,5 timer per uke

Glenn Helge sparer ikke på kruttet. Han trener 5-6 dager i uken med vekter og ligger nå på 7,5 timer med kardio per uke. Det er mye trening som må til for å kunne komme i den formen han ønsker.
- Jeg trener alltid med 8-12 reps x 3-4 sett alt etter som hvilken øvelse det er og hvordan formen er. Øvelser og rekkefølge varierer fra økt til økt. Jeg har også alltid 2 muskelgrupper jeg trener 2 ganger per uke etter hva jeg ønsker og forbedre, forklarer Glenn Helge.

I kroppsbygging skal hver utøver gjennom obligatoriske poseringer som blant annet dobbelbiceps, sidechest, mage lår osv. For å kunne vise seg fra sin beste side gjelder det at poseringene sitter.

- Jeg skal ha 15-30 minutter med poseringstrening hver dag, men det blir vanskelig på dager der du har det travelt og man er tom for energi, sier Glenn Helge.

Hvilke muskelgruppe liker du å trene mest da?
- Det er bryst og armer som er de muskelgruppene som er kjekkest å trene, sier Glenn Helge.

Når det kommer til hva som Glenn Helge synes er visuelt best på sin egen kropp er dette skuldrene. Det er den muskelgruppen som er mest velutviklet på hans fysikk i følge ham selv.

Den indre drivkraften

Å stille i konkurranse er ikke for alle og enhver. Det er mye som må ofres, men for de som driver med dette er det en livsstil. Selv dem kan slite med motivasjonen til tider. De er jo bare mennesker og ingen roboter. Glenn Helge sin drivkraft er det å komme seg på scenen og vise frem et best mulig resultat og få sammenlignet seg med andre.
- Vi får se etter hva som skjer videre etter at jeg har fått litt erfaring fra scenen om dette faktisk er noe jeg vil gjøre igjen eller ikke, men foreløpig har jeg lyst til å nå langt i sporten, forteller Glenn Helge.

Har du en coach?
- Ja, det er Gonzalo Longe og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Ikke bare er han en god kompis men han bryr seg faktisk om hvordan progressen min er og hvor bra jeg gjør det. Han er nesten mer engasjert enn meg og det betyr så utrolig mye. Særlig under tunge tider på dietten. Da tenker jeg at jeg kan jo ikke skuffe han! Uten Gonzalos veiledning, kompetanse og entusiasme ville aldri mine resultater vært i nærheten av slik de er nå, poengterer Glenn Helge.

Godt treningsmiljø

Et godt treningsmiljø er viktig for de som ønsker å satse på fitness og kroppsbygging. Her får man stadig tips, råd, hjelp av folk som er i samme båt som en selv.
- Jeg trener på Uno Gym & Nutrition i Haugesund. Dette mener jeg er det beste treningssenteret her i distriktet om du ønsker å satse innen trening.

Hvordan er miljøet der da?
- Miljøet er topp! Mange kjekke folk som du lett blir kjent med og alltid kan gi deg en hjelpende hånd om du trenger det. Her vil eg også trekke frem Allert Nilsen som driver senteret. Han gjør en super jobb med å holde hele gymmen I tipp topp stand, samt holder det oppdatert med nye apparater og kosttilskudd I butikken. Han har et stort engasjement og står på hver dag for at vi som trener her skal trives, sier Glenn Helge.

Avsluttende ord

For Glenn Helge er det viktig med støttespillere rundt seg som støtter, hjelper og bidrar på hver sin måte.
- Ja! Jeg ser hvor hardt det kan være til tider for folk rundt meg og jeg må jo selvfølgelig takke kjæresten for at hun holder ut med meg på diett. Samme gjelder jo også den nærmeste familien, svigers, kollegaer og venner. Jeg lover og gjøre det godt igjen så snart konkurransene er over, smiler Glenn Helge.

- Jeg må også få takket nok en gang coachen min Gonzalo for super oppfølging, Andre Thesen og resten på City 24/7 for alle gode råd, tips og poseringstrening. Takk til Anne Marthe Widvey for tøffe bilder! Samt alle som står bak Team Uno selvfølgelig,. Jeg er utrolig stolt over å være en del av dette teamet, avslutter Glenn Helge.


Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.
Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Verdens største kroppsbyggingsshow kommer til Norge!
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!