Silje Eriksen debutant i Bikini Fitness

Intervju01.04.2014Joachim Marhaug356

Silje Eriksen på 23 år debuterer i Bikini Fitness.

Silje Eriksen er ei jente fra Oslo på 23 år som bruker hverdagen sin til jobb, trening og hunden sin. Hun deltar i sin første konkurranse på Sandefjord Open 5. april. Ellers gleder hun seg veldig til sommer og sol og det blir nok en sydentur med venninnene etter konkurransene kan hun avsløre.

Navn: Silje Eriksen
Alder: 23 (snart 24)
Høyde: 167 cm
Vekt: 60 kg (offseason) - 50-52 kg (onseasen)
Arbeid: Salgskonsulent
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Internettopplysningen (men håper på flere aktuelle)
Klubb: Harald's Gym

- Det blir sinnsykt spennende og delta på min første konkurranse og jeg håper jeg går derfra med masse erfaring og en positiv opplevelse! Jeg fant ut at jeg skulle prøve meg på denne konkurransen noen måneder før jul da noen venner sa jeg burde komme meg på scenen, sier Silje.

Silje har trent styrketrening sammenhengende i 1,5 år nå. Før hun begynte med styrketrening drev hun med hest og ellers har hun alltid vært aktiv fra liten av. Nå har Silje funnet det hun liker best og noe hun har gjort om til en livsstil, nemlig fitness.

Samme maten året rundt

Silje spiser de samme råvarene stort sett året rundt . Det som varierer er mengden mat og andre justeringer.

- Maten jeg spiser er stort sett det samme som jeg spiser når jeg er på diett, men selvfølgelig med justeringer. Det går stort sett i havregryn, ris, søtpotet, laks, torsk, kylling, tunfisk, grønnsaker, speltlomper, cottage cheese og den berømte sukkerfrie ketchupen, smiler Silje.

Når Silje er på offseason ligger kaloriinntaket på ca 2500 kalorier og er nede på 1200-1500 kalorier på onseason. Når det kommer til kosttilskudd tar Silje kun det aller nødvendigste.

- Jeg tar ikke så voldsomt mye kosttilskudd, men tar BCAA, ZMA, omega3 og multivitaminer. To typer proteinpulver: casein og whey. Drikker ikke så mye proteinshakes ettersom jeg mener det er viktigere å få i seg proteiner igjennom mat.

Nå har Silje startet å kutte ned på kaloriinntaket siden slutten av januar og hun gleder seg alltid til havregrøten på morgenen. Dette er favorittmåltidet hele året.

- Jeg blir aldri lei! Men etter dietten skal jeg kose meg med favoritten som er sjokolade, konstaterer Silje.

Til tider synes Silje det er veldig slitsomt å kombinere jobb, trening, familie og det sosiale generelt! Når helgen kommer prøver hun å ta igjen tapt tid og være sosial. Det er også veldig sjeldent hun rekker å ligge på sofaen i ukedagene og når helgen kommer er det veldig deilig å koble litt av, kan Silje fortelle.

 

3-splitt treningsprogram

Treningsprogrammet styrer hun litt ettersom, men passer på å kjøre igjennom hver enkel muskelgruppe 2 ganger i uken.
- Jeg kjører vanligvis et 3 splitt program og varierer veldig på øvelser. Øvelser jeg liker best er knebøy, nedtrekk, rollouts, legextension og alle øvelser på mage. Beste tipset for å gå ned i fettprosent er forskjellig type Intervaller, mener jeg. Intervall på sykkel er noe jeg syns er veldig greit siden jeg hater langdistanse! Utenom trening så liker jeg veldig godt å prøve ut nye ting! Jeg er ikke den jenta som sier nei til en utfordring, sier Silje.

- Jeg skremmer vel kanskje bort de fleste gutta med livsstilen min, ler Silje og fortsetter: - Fremover nå så håper jeg jo selvfølgelig på å satse videre på konkurranser! Jeg tar ting på sparket, sier hun.

Når det er kommer til kardio så kan man vel konstantere at Silje har forbrenningen på sin side for hun kjører nemlig ikke så mye kardio til vanlig, men før konkurranse innrømmer hun at hun kjører 20-30 min eller ellipse etter styrkeøktene,

Hva med poseringstrening da?
- Jeg kjører 2 poseringsøkter i uken.

Sunn og sterk kropp

Det som motiverer Silje er å ha en sunn og sterk kropp som hun kan leve lenge med. Hun elsker også de forbedringene som kommer med. Først og fremst så liker hun å hjelpe og motivere andre.
- Ingenting gir bedre selvfølelse enn det, sier Silje.

Silje har ingen coach og er mer eller mindre overlatt til seg selv. Hun har coachet seg selv, men innrømmer at hun får den hjelpen hun behøver av Harald Schjøldt.

Veien videre

Silje ønsker rett og slett å bli den beste versjonen av seg selv! Dersom hun får blod på tann av å stille i konkurranse er det selvfølgelig noe hun vil satse videre på!
- Målet er å utdanne meg som personlig trener, sier Silje.

Til daglig trener Silje på Harald's Gym og er veldig fornøyd med det. Miljøet der vil synes hun er veldig bra og hun går ut med et godt humør hver gang hun har vært der.

Hvem vil du takke til slutt?
- Personer jeg vil takke må vel være alle de positive og motiverende personene jeg har rundt meg! Det blir for mange å nevne, men må jo selvfølgelig nevne mamma som ikke er så veldig begeistret for denne sporten - men hun skal nå komme å heie på, smiler Silje!

 


Ida Vanebo debuterte og fikk 1. plass i Sandefjord Open i Bikinifitness +169 cm.
Fjorårets verdensmester Karoline Kjærnes er klar igjen i år.
Sunniva Slåtten deltar i Bikinifitness og er snart sceneklar.
Før veide hun 90 kg. Nå har Irelin Schaldermose en kropp de fleste jente drømmer om!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!