20 år gammel strongmanutøver

Intervju02.04.2014Rita Immerstein443

Marius Halvorsen er 20 år og har allerede konkurrert i USA i strongman.

Marius Halvoren - ung og lovende strongmanutøver - er kun 20 år men har i løpet av en 3 års periode lagt til noen solide meritter på listen sin. Marius har store ambisjoner og tar treningen på alvor - samtidig er han leken nok til å dyrke sine hobbyer og finner gjerne på noen sprell med jevne mellomrom!

Marius bor på Tromøya utenfor Arendal og arbeider til daglig bilmekaniker. Han er 20 år og singel er 183 centimeter høy. Offseason veier han 85 kilo, mens konkurransevekten er -80 kilo. Han er sponset av Team Heavy Events som også er hans lag og lokale fanklubb! Treningen til Marius foregår på Kick Arendal og Valhalla Strongman Klubb.

Marius sine meritter:
- 2 ganger Norgesmester
- 3. plass i EM
- 5. plass i VM
- Flere norgesrekorder i enkeltøvelser

Favorittsitat:
- "ikke tenk på vekta, bare løft det!!"

Dette er Marius

Den 20 år gamle strongmanutøveren er aller mest interessert i strongman og trening, men er i tillegg interessert i biler og damer.

- Om sommeren kjører jeg til treninga i min 1967 modell Mustang for å trene og kaste noen blikk på damene. Ofte foregår treninga på utsiden av treningssenteret og de som har lyst må bare komme innom for å ta en økt. Jeg er en snill og ærlig person, men liker også å finne på fanterier av og til, sier Marius og smiler lurt.

- Når jeg ikke er på trening er jeg gjerne sammen med venner og finner på noe sprell for da er fokus på noe helt annet enn trening. Jeg liker dessuten å skru på biler og driver gjerne på med alt mulig av sport, uansett når på året det er, fortsetter han.

Det beste Marius kan gjøre når han skal slappe av er å se en film sammen med venner, ta en tur til massøren eller bruke litt tid i svømmehallen. Egentlig er det masse rart å finne på for å kunne slappe av, i følge Marius.

Strongmansatsing

Marius er kun 20 år, men har planene klare for sin egen strongmansatsing. Han var en habil håndballspiller, men lot seg friste og inspirere til å teste ut strongman treningen og har siden 2011 fått noen gode plasseringer å vise til på merittlisten sin

- Etter å ha spilt håndball på høyt nivå og prøvd det meste av sport, så fulgte jeg pappa sine fotspor og prøvde meg på strongman i 2011. Etter å ha blitt inspirert av pappa og Knut Bjorvaten på trening fant jeg fort ut av at strongman var min sport. Jeg har som mål å vinne NM for 3. gang, få en 1. plass i EM og VM, forteller han ambisiøst og selvsikkert.

- Min motivasjon og drivkraft er at jeg har et mål og det er å bli verdens sterkeste. Resultatene jeg får blir bare bedre og bedre og teknikken begynner å falle skikkelig på plass. Det hjelper utrolig mye å ha en far som treningspartner og trener for han motiverer meg når det trengs, forteller Marius og smiler igjen.

- Jeg har en visjon og et mål og det er selvfølgelig å bli verdens sterkeste mann, legger han bestemt og målrettet til.

Arnold Classic

Han har allerede i løpet av sin så langt korte karriere deltatt på Arnold Classic og det er ingen tvil om hva Marius mener om denne konkurransen.

- Hele opplegget er så sykt stort, det er noe man virkelig bør få med seg som idrettsutøver. Opplevelsen av å være der og faktisk kunne stille i konkurranse mot verdens beste utøvere i min egen klasse er bare helt ufattelig kult, utbryter Marius.

Trening og restitusjon

Dagene er travle for den unge strongmanutøveren, men han legger stor vekt på å gi kroppen hvile og søvn så fort muligheten byr seg

- For å unngå skader er det viktig med nok restitusjon, nok olje(smøring av ledd) og ulike treningsøkter som ikke alle sammen er like harde. Det er også viktig med treninger hvor teknikk og repetisjoner står i fokus. Dessuten er det selvfølgelig viktig med nok søvn. Jeg prøver å slappe mest mulig av når jeg er hos venner. Treningsprogrammet er lagt opp slik at jeg får nok restitusjon fram til neste gang jeg skal bruke den samme muskelen, forteller Marius.

Akkurat nå kjører Mariys et treningsprogram som Svend Karlsen brukte tidligere. Programmet har mye fokus på strongman øvelser, men også på kondisjon- og repetisjonsøvelser med vekter.

Marius råder andre til en lignende tankegang og legger til: - Det er viktig for alle å få nok restitusjon og søvn. Det gjelder å trene mye på øvelser som er knyttet til din egen sport både med tanke på teknikk og styrke, men glem heller ikke å trene baseøvelser. Sammen med et sunt og næringsrikt kosthold så vil dette gi resultater!

Kostholdet

"Man blir hva man spiser" er det blitt sagt og dette er tydeligvis ikke noe unntak for Marius heller for han vektlegger i stor grad kostholdet i sin aktive hverdag.

- Jeg spiser mye kylling og ris fordi det er proteinrikt og fordi jeg rett og slett elsker det, sier Marius og småler.

- Når jeg har det ekstra travelt spiser jeg gjerne frukt og bananer eller kjøtt og fisk om det er varm mat tilgjengelig der jeg er. Skal jeg velge på øverste hylle er det grillmat med tilbehør om sommeren som er min store favoritt. Det er ingen tvil om at et sunt kosthold har betydd mye for meg. Jeg føler meg frisk og opplagt, får mer energi og blir helt enkelt ikke trøtt og slapp. Jeg trenger et næringsrikt kosthold siden jeg til daglig arbeider som bilmekaniker, er dørvakt i helgene og legger ned en del timer til trening i løpet av uken, forteller Marius.

Det gode liv

Jeg blir skikkelig fornøyd med livet av å ha gode venner, familie, biler og gode resultater på trening og i konkurranse. En god middag er også på listen over ting som gjør meg fornøyd med livet. Jeg får en god del støtte fra venner og familie og det betyr en hel del for meg. Med støtte når man langt og da kommer og den positive oppmerksomheten kommer jo gjerne når resultatene viser seg og ting begynner å bli skikkelig bra, avslutter Marius i en fornøyd og entusiastisk tone.


Vi takker for intervjuet og ønsker Marius lykke til videre i strongman-satsingen!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.
Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!