Lisa Van Es (21) deltar i Bodyfitness

Intervju04.04.2014Joachim Marhaug511

Lisa Van Es på 21 år droppet bilcross og startet med fitness.

Lisa Van Es er en jente på 21 år som per dags dato bor rett utenfor Bergen. Hun har alltid vært interessert i trening og fysisk aktivitet og begynte med styrketrening for ca 1,5 år siden.

- Etter at jeg begynte ble jeg bare mer og mer hekta på den følelsen av å kunne løfte mer enn tidligere og se hvordan kroppen responderte på ren mat og tunge vekter. For to år siden drev jeg mye med bilcross, men ble mer og mer interessert i fitness livsstilen og valgte da og heller slutte med bilcross for å dedikere tiden min til trening.

Lisa hadde tenkt å stille i bikini fitness når hun først var inne på tanken på å stille. Men etter hvert som hun ble mer og mer glad i å bygge muskler syntes hun Bodyfitness passet hun mye bedre.

- Jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er nå, og tiden frem til konkurransen nå har vært tøft. Siden jeg gir alt nå for å komme i den formen jeg har tenkt til vil jeg i alle fall ha en sjanse til å kunne få vist frem T-walken min. Så finalen hadde vært en god premie for meg uansett plassering, smiler Lisa.

Starten på et nytt liv

Lisa var tidligere interessert i bilcross. Nå gikk hun for fullt inn i en ny verden, nemlig fitness. Det var i fjor hun tok kontakt med coachen hennes Ida Markussen hvor hun fikk en treningsplan og kostholdsplan for å kunne bygge mest mulig.
- Jeg begynte med styrketrening i oktober for to år siden og før den tid har jeg prøvd alt mulig ifra friidrett, kick-boksing, roing, Crossfit, taekwondo osv., forteller Lisa.

Hard diett

Lisa har akkurat nok kalorier til å fungere i hverdagen. Hun har vært på diett siden 1. oktober 2013. Ellers består dietten hennes stort sett det samme som de fleste av som er på diett til konkurranser.
- Det går i kjøtt, grønnsaker og ris/poteter. Nå frem mot konkurransen blir det jo mindre og mindre karbs for å gå mest mulig ned i fett prosent. Jeg har karbo-måltidene mine på jobb og så har jeg torsk-måltidene mine når jeg kommer hjem, sier Lisa og smiler.

Av kosttilskudd så har hun en favoritt på banen hvor hun handler alt hun trenger. Det går faktisk noen tusen kroner av budsjettet til Lisa hver måned til kosttilskudd.

- Jeg har egentlig alltid bestilt alt jeg trenger fra Gymgrossisten, og prøvd ut litt av hvert der som jeg er veldig fornøyd med. Ikke noe spesifikt som skiller seg ut, men jeg er veldig glad i alle de forskjellige smakene Ironmaxx leverer, forteller Lisa.

- Jeg liker best frokost- og kveldsmåltidet på diett. Jeg har eggehviter til begge de måltidene og elsker å lage pannekaker utav det og ha på Waldenfarms sausene, smiler Lisa.

Etter den strenge og harde dietten ser Lisa mest frem til å nyte god gammeldags grovbrød med smør, og agurk på. 

Kjæreste med felles interesse

Det er ingen stor utfordring for Lisa å kombinere fitnesslivet med familien og samboeren. Samboeren driver nemlig med fitness selv.

- Siden jeg har samboer som driver med det samme går det for så vidt veldig greit hjemme. Men nå når det er så kort tid igjen frem til konkurransen går det i morgenkardio før jobb, jobb, hjem for å spise, trening, hjem for å spise og så legge seg helst før kl 22 for å få nok søvn. Slik går hverdagen og da blir det veldig mye det samme i hverdagene, også helst litt ekstra søvn i helgene. Både venner og familie skjønner veldig godt at jeg kanskje ikke ser de like ofte som jeg burde og støtter meg i det jeg holder på med og har en lidenskap for.

 

Treningsprogrammet

Lisa trener en 5 splitt + en sirkeltrening. I tillegg til dette kjører hun en god del kardio. Hun har morgentur 6 ganger i uka og 40 minutter valgfri kardio etter hver styrkeøkt.

Treningssplitten:
Mandag: Bein + kardio
Tirsdag: Skuldre + kardio
Onsdag: Bryst + triceps + mage + kardio
Torsdag: Bein + mage + kardio
Fredag: Fri
Lørdag: Sirkeltrening + kardio
Søndag: Rygg + biceps + mage + kardio

Hva med poseringstrening da?
- Jeg har det som regel et par ganger i uken for meg selv og ellers 1-2 ganger i måneden sammen med teamet, sier Lisa.

Lisa er mest fornøyd rumpe og bein. Hun er veldig fornøyd med størrelsen og hun innrømmer det blir spennende å se hvordan de ser ut når hun er rippet (Red.anm: Dvs. lav fettprosent så musklene blir fremtredende).
- Men det er skuldre jeg liker å trene! Jeg elsker når blodårene kommer frem og jeg får skikkelig pump i skuldrene. Jeg føler meg som et beast da, ler Lisa.

Veien videre

Det som motiverer Lisa nå vil være den følelsen hun kommer til å ha når hun endelig står på scenen og kan være stolt over hvor langt og hvor hardt hun har jobbet for å komme dit. Dette gleder hun seg veldig til.
- Jeg vil først og fremst se hvordan det går i konkurransene og heller lage planer videre når jeg er ferdig med Sandefjord og Oslo grand prix, sier Lisa.

Coachen til Lisa er Ida Markussen. Hun har laget treningsprogram, kostholdsprogram og har poseringstreningene.

- Jeg er kjempefornøyd med en så superflott coach som virkelig bryr seg om hver og enkelt i teamet!

Til daglig trener Lisa på et lite senter ute på Askøy som heter Basic Fitness. Det er ikke det største senteret, men man har det man trenger der og Lisa er fornøyd med det.

- Det er supert miljø der! Her kan man omtrent gjøre det du vil om det så gjelder å skrike ut når man løfter eller gå med singlet! Det er jo en del forbud mot det andre steder, sier Lisa.

Noen du vil takke til slutt?
- Først og fremst vil eg takke min kjære samboer, Tommy Berentsen, for at han holder ut med meg nå på mitt verste. Jeg klager og syter, men han støtter meg uansett. Så min kjære coach som får meg i den formen jeg er i og kommer til å bli. Kunne ikke ønsket noen andre! Og sist men ikke minst min kjære venninne Malin Færøy. Hun er min morgenkardio kompanjong og svarer også på alt jeg lurer på eller sliter med. Det er veldig deilig å kunne ha noen å kjøre på med nå frem til konkurransen siden hun også skal debutere nå i vår i Bikini Fitness så vi får gå gjennom helvetet sammen, ler Lisa avslutningsvis.

 


Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!