Gerda fra Litauen fikk 2. plass

Intervju11.04.2014Joachim Marhaug296

Gerda Makunaite debuterte på Sandefjord Open og fikk 2. plass. Nå er hun klar for Oslo Grand Prix.

Gerda Makunaite debuterte på Sandefjord Open sist helg. Nå er hun klar for å gjøre sitt beste under Oslo Grand Prix.

Navn: Gerda Makunaite
Alder: 29 år
Bosted: Sarpsborg
Høyde: 169 cm
Vekt: 59 kg
Arbeid: Securitas
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: På leting
Klubb: Hercules
Meritter: 2.plass Sandefjord open Debutant +168cm

Gerda kommer fra Vilnius i Litauen. Hun kom til Norge for ca 3,5 år siden og bor med kjæresten sin i Sarpsborg. Gerda er spesielt opptatt med trening og sunn livsstil. Målet hennes er å bli proff.

- Jeg er ferdig utdannet innen pedagogikk og tatt bachelor. Det siste året har det blitt mye trening, men når jeg har mer tid til overs elsker jeg å reise og er faktisk også glad i fiske og friluftsliv.
Jeg har vært med på to turer til Nord-norge og fisket kveite. Det er en fin opplevelse. Jeg prøver også å være flink til å besøke hjembyen min Vilnius. Det er alltid deilig å komme hjem og jeg har mange gode venner der, sier Gerda.

Når du kommer fra et annet land og inn til Norge kan det være utfordrende med tanke på språket og kulturforskjeller. Gerda kan norsk ganske bra, men lærer fortsatt.

- Det er ikke så veldig stor kultur forskjell fra Latvia og Norge, men visse forskjeller er det. I Litauen er folk mye mer åpne og det er lett å komme i kontakt med mennesker. Det er mye vanligere å treffe venner og gå ut på kafe hele uken. Det er mye mere sosialt liv i Litauen enn i Norge. I Norge er mennesker mye mer innesluttet og sitter mye hjemme. Det er derfor veldig vanskelig å skaffe nye kontakter i Norge, forklarer Gerda.

2. plass på Sandefjord Open

Gerda fikk en flott 2. plass første gangen hun deltok og det gav mersmak. Nå jobber hun for fullt med innkjøringsfasen til nok et stevne som vil gå allerede i morgen, Oslo Grand Prix.

- Det gikk veldig bra og jeg kom på 2. plass på Sandefjord Open. Det var en utrolig fin og ny opplevelse. Jeg er veldig fornøyd hva jeg fikk til. Jeg synes planen vår med diett og form var veldig bra. Jeg var veldig fornøyd med fysikken. På poseringsrunden under konkurransen gjorde jeg et par store feil som jeg må få rettet på til Oslo Grand prix, sier Gerda.

Hvordan var det å stå på scenen da?
- Jeg var veldig nervøs før scenen, men når jeg først kom på scenen så bare koste jeg meg. Det var en fantastisk opplevelse og det gav virkelig mersmak. Jeg hadde jo som mål og nå finalen å gå T-Walk . Det var kjempegøy, sier Gerda.

Gerda har trent målrettet mot konkurransene denne våren siden oktober. Hun har trent styrketrening siden hun var 21 år gammel, altså i 8 år. Før dette var hun aktiv med litt dans.

 

Dietten mot Bikini Fitness

Dietten består av ris, kylling, torsk, laks. Frokost er som regel havregryn, mandler og banan. Mye karbohydrater utenfor sesong, men kutter masse på dette før konkurranse. På lørdager er det spisedag og da spiser Gerda to retter med hva hun vil. Da kan det ene måltidet være pizza.

Hvor mange kalorier er dette?
- Jeg ligger på ca 3000 kcal utenfor sesong. De siste 3 ukene før konkurranse har jeg ligget på ca 1100 kcal, sier Gerda.

Gerda har også litt kosttilskudd implementert i sin diett. Det er proteinpulver, kreatin og glutamin under oppkjøringsfasen. Ellers får hun i seg alt hun trenger gjennom maten kan Gerda fortelle. Hun startet med et kosthold fra oktober hvor fokuset var å bygge opp muskulaturen. Fra januar gikk hun på diett mot Sandefjord Open og Oslo Grand Prix.

Hva er din beste diettmat?
- Havregryn med banan, mandler, yoghurt med honning og kanel, sier Gerda.

Treningssplitten til Gerda

Gerda har trent styrketrening i 8 år og hun kjører en del kardio i tillegg. 2 måneder før konkurranse går det i kardio 3-5 ganger i uken à 45 min. per økt.

Mandag: Ben, rumpe og mage
Tirsdag: Rygg,bakside lår og mage
Onsdag: Skuldre og bryst
Torsdag: Biceps og triceps
Fredag: Kardio, mage og uttøying. Kun før sesong starter
Lørdag: Hviledag
Søndag: Hviledag

Programmet hennes forandres hele tiden for best mulig effekt.

Hva med poseringstrening da?
- Jeg øver mye hjemme alene og har 2 ganger per uke med klubben, sier Gerda.

Gerda liker veldig godt å trene skuldre og ben. Dette synes hun er veldig gøy og gir henne de riktige proporsjonene. Det er også skuldrene hun er mest fornøyd samt mage. Egentlig er hun generelt sett fornøyd med hele kroppen kan hun fortelle. Hun liker hele tiden å utvikle seg og få resultater. Det er en stor motivasjon for Gerda.

Hvordan er det å kombinere fitness med dagliglivet og familielivet?
- Det går ganske greit. Det er mye rutiner så enkelte ting kan jeg ikke delta på. For eksempel kan jeg jo ikke spise hva jeg vil og heller ikke lengre reiser under oppkjøringsfasen. Heldigvis har jeg en tålmodig kjæreste som støtter meg hele veien, sier Gerda.

Gerda ser opp til Amanda Latona og Ana Delia i fitnessverden. De er fine forbilder for henne. Hun har som mål å forbedre muskulaturen for neste sesong. Hun vil etter konkurransesesongen trene mer variert med svømming, sprint og løpetreningen. Gerda har som hovedmål å drive profesjonelt i fremtiden og komme i et proffteam. Coachen til Gerda er Christian Mathisen fra Hercules Fitness og Kroppsbyggerklubb. Hun trener til daglig på Elixia Sarpsborg og hun synes det er et fint treningssenter i forhold til plass og utforming av senteret.

- Men det er få eller ingen i min situasjon i forhold til konkurransetrening. Det er mangel på samarbeid og støtte fra de ansatte på senteret. Mye rare regler. Ingen tilrettelegging for de som vil drive litt mer profesjonelt, forklarer Gerda.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg til takke kjæresten min som alltid støtter meg og min fantastiske coach. Jeg vil også takke søte Mailen Kristine Karlsen med poseringstrening. Uten disse hadde jeg ikke kommet dit jeg er i dag og følg med gjerne på @Fitgerda på Instagram, sier Gerda.

 


Ida Vanebo debuterte og fikk 1. plass i Sandefjord Open i Bikinifitness +169 cm.
Fjorårets verdensmester Karoline Kjærnes er klar igjen i år.
Sunniva Slåtten deltar i Bikinifitness og er snart sceneklar.
Før veide hun 90 kg. Nå har Irelin Schaldermose en kropp de fleste jente drømmer om!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!