Dette bør du fylle påskeegget med

Kosthold29.03.2018Joachim Marhaug209

Glem godteri og snacks. Dette bør du fylle påskeegget ditt med.

Det er påske og hva er vel ikke mer moro enn å fylle opp et påskeegg og overraske sin kjære med.  For oss treningsfolk er ikke godteri, gelefrukter, sjokolade m.m. det beste man kan fylle påskegget med. Særlig ikke hvis man er på diett og forbereder sommerformen. Hva skal man fylle det med da? Jo, vi har selvsagt svaret!

1. Nøtter

Nøtter er proteinrikt og inneholder gode fettsyrer. Nøtter metter også godt pga. deres høye protein og fettinnhold. Valnøtter inneholder mest fett. 65,2 gram per 100 gram. Og av disse er kun 6 gram mettet fett. Proteininnholdet ligger på 15,2 gram per 100 g og 652 kcal. Videre på nøttelisten har du mandel, hasselnøtt, pistasj, cashew, peanøtt, paranøtt, kokos m.m. Nøtter er rik på omega 3 (valnøtt) og inneholder mye viaminer og antioksidanter.

2. Proteinbarer

Du kan enten bake dine egne proteinbarer eller kjøpe selv. Det finnes et hav av forskjellige proteinbarer. Noen er høye på karbo, mens andre inneholder lite karbo og er såkalte dietbarer som ikke slår nevneverdig ut på blodsukkeret. Likheten med barene er at de her høye på protein. Perfekt som snacks til den beste filmen i påsken eller rett og slett som et mellommåltid dersom du har glemt å ta med niste på en gåtur, men har tatt med deg påskeegget (av alle ting...) på turen.

3. Marsipankuler

Marsipan hører til juletradisjonen, men alle har jo hørt at jula varer helt til påske! Så fyll påskeegget ditt med marsipankuler. Du trenger 500g mandler, 250g sukrinmelis, 2 eggehviter, noen sitrondråper, litt ekte vanilje. Start med å skålde mandlene, kok de opp til skallet løsner. Kjøl av. Trekk skallet av mandlene. La dem tørke en stund før du kverner de. Bland sammen sukrin og mandler. Kna inn eggehvitene. Sett deigen kaldt en liten stund før du ruller kulene. Voila!

4. Rosiner

Druer blir ofte kalt for supermat. Og rosiner er tørkede druer. Rosiner er rik på vitamin C, K og B-6. Rosiner inenholder også mye kalsium, jern, magnesium fosfor, og kobber.  Dette hjelper deg å regulere væskebalansen og mineraler i kroppen. Rosiner inneholder ikke fett eller protein, men er rik på karbohydrater. Rosiner gir deg rask energi og er rik på fiber som forbedrer fordøyelsen og er bra for tarmen din.

5. Tyggis og sukkerfrie pastiller

Hva med noen tyggisbiter og sukkerfrie pastiller. Dette er godt for tenner og ikke minst ånden. Tyggis øker også spyttproduksjonen som hjelper å nøytralisere de plakkdannende syrene som kan føre til tannråte.

6. Din egen vri

Påskeegget trenger ikke nødvendig være ting du må putte i munnen. Hva med kinobilletter, dagspass på skisenteret, billetter til show/teater, reservasjon til en bedre restaurant m.m. Her setter egentlig bare fantasien grenser. Påskeegg handler om å spre glede til barn, men vi voksne har også glede av et påskeegg uavhengig av om det er fylt med snacks eller med kjærlighet!

Overraske din kjære med et påskeegg. God påske!


Glem smågodt til 29 kr kiloen. Lag påskegodtet ditt selv - sukkerfritt!

Sunt påskeegg!

Kosthold07.04.200711

Tips til en annen vri på tradisjonelle påskeegg

Påskesnacks for liten og stor

Kosthold02.04.2015124

Hva med noe digg til påske?
Mat på tur i påsken

Sunt påskeegg!

Kosthold07.04.200711

Påskesnacks for liten og stor

Kosthold02.04.2015124

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!