4 deilige eggeretter
Kosthold21.04.2014Joachim Marhaug580
Rundstykker med innbakte egg
Ingredienser for 4 porsjoner:
• 5 dl sammalt hvete, fin
• 5 dl hvetemel
• 1 ts salt
• 1 pk gjær (50 g)
• 3 dl melk
• 2 ss smeltet smør /margarin
• 10 stk egg
Slik gjør du:
1. Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.
2. Kok eggene i 5-7 minutter. Avkjøl i kaldt vann og ta av skallet.
3. Del deigen i 10 emner og trykk dem flate. Legg et egg oppå og trekk deigen over. Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekebrettet. Etterhev i ca. 30 minutter.
4. Stek ved 250 °C i ca. 15 minutter på nederste rille.
Omelett med spinat, parmesan og pinjekjerner
Ingredienser for 1 porsjon:
• 2 stk egg
• 2 ss vann
salt og pepper
• 1 ss margarin til steking
Fyll:
• ca. 70 g frisk spinat
• 1⁄2 stk rødløk
• 1 båt hakket hvitløk
• 1 ss revet parmesan
Pynt:
• 2 ss ristede pinjekjerner
Slik gjør du:
1. Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Hakk rødløk og fres den lett i litt margarin sammen med hvitløk. Ha i spinat og fres den til den faller sammen. Legg fyllet til side.
2. Visp eggene lett sammen med vann, salt og pepper. Hell røren i en varm stekepanne. Trekk røren inn mot midten slik at massen på toppen flyter ut til sidene. Ha på fyll og brett omeletten sammen.
Server omeletten straks, gjerne med ristede pinjekjerner over.
Eggepanne med brokkoli
Ingredienser
• 6 stk egg
• 6 ss vann
• 1 ts salt
• 1⁄2 stk brokkoli , bunt
• ca. 100 g revet magerost , (ca. 16% fett)
• 4 skive spekeskinke
Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg, vann og salt.
2. Smelt margarin i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli når eggepannen har stivnet noe.
3. Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.
Server eggepannen med spekeskinke.
Quiche med løk
Ingredienser for 3 porsjoner:
Paideig
• 62 1⁄2 g smør
• 100 g hvetemel
• 1 ss vann
.
• 1 1⁄4 stk løk
• ca 25 g spekepølse
• 2 1⁄2 stk egg
• 1 dl melk
• 1⁄2 dl matfløte
• 1⁄4 ts salt
• 1⁄8 ts pepper
• 50 g jarlsberg ost
Slik gjør du:
1. Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og elt deigen sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
2. Trykk paideigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
3. Skjær løk i ringer og fres dem i smør i en panne til de er så vidt møre. Fordel løken over paibunnen.
4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over løken. Dryss revet ost over og legg spekepølser på toppen.
5. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Kilde:
Matprat (2014): www.matprat.no
7 frokoster fullstappet med proteiner
Kosthold12.03.2019170
Derfor er egg perfekt for deg som vil ned i vekt
Kosthold08.02.201962
8 matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet
Kosthold22.01.201927