SCL Serbia

Strongman13.05.2014Joachim Marhaug71

Tredje runde i Strongman Champions League ble i helgen holdt i byen Novi Sad i Serbia.

Med et entusiastisk publikum i ryggen var SCL-lederen Ervin Katona på hjemmebane og følte press for og ikke lykkes.

Startliste
1. ERVIN KATONA SERBIA
2. THOR BJÖRNSSON ISLAND
3. KRYZSTOF RADZIKOWSKI POLEN
4. LAURI NAMI ESTLAND
5. DAINIS ZAGERIS LATVIA
6. SIMON SULAIMAN SYRIA
7. DANIEL WILDT TYSKLAND
8. AKOS NAGY UNGARN
9. BJØRN ANDRE SOLVANG NORGE
10. ALEN RADOSEVIC SERBIA
11. ADIN ARNOUT BOSNIA
12. MARTIN WILDAUER ØSTERRIKE

Øvelser
• Truck Pull 30 tonn lastebil
• Power Team Forward Hold 30 kg
• MHP Viking Press 165 kg
• Farmer's Walk 365 kg
• Car Deadlift 375 kg
• Loading Event 3 stk 130 kg sandsekker



SCL Serbia fikk en perfekt start med nydelig vær og et fantastisk publikum på torget i byen Novi Sad. Ervin Katona hadde invitert mange gode utøver og de utvalgte øvelsene var blant hans favoritter. Første øvelse ut var arm over arm med en lastebil som veide 30 tonn. Bjørn Andre Solvang trakk startnummer 12 og var dermed sist ut. Thor var suverent overlegen og vant øvelsen med klar margin. Solvang havnet på 6.plass og var ikke helt fornøyd med det.

Øvelsen Forward Hold er en av de øvelsene Ervin Katona har vært uslåelig i, helt til Bjørn Andre Solvang kom inn i SCL sirkuset. På de stevnene forward hold har vært en øvelse, har Solvang vunnet denne. Øvelsen går ut på å holde to lodd ut fra kroppen med strake armer så lenge man klarer. Denne gangen var øvelsen uten ryggstøtte, noe som førte til at mange av utøverne lente seg bakover for å stabilisere de tunge loddene. Det ble mange jevne tider og en del frustrasjon blant utøverne da enkelte deltakere lente seg i overkant mye bakover. Solvang fikk tiden 50 sekunder, og det holdt bare til en fjerde plass i øvelsen. Noe som var et skuffende resultat for Bjørn Andre. Foran seg hadde han Ervin Katona med 55,31 sekunder, Martin Wildauer 52.78 og Krzysztof Radzikowski 55,17 sekunder.

Tredje øvelse ut var vikingpress. Fortsatt skuffet etter det dårlige resultatet i forward hold mente Bjørn Andre Solvang at 165 kg var altfor tungt og dermed måtte forventningene senkes. Da han gikk ut som nummer åtte med kun fire deltakere igjen, var åtte repetisjoner det beste som var blitt prestert. Han syntes de tre første repetisjonene var tunge, men så ble det bare lettere og lettere. Totalt tok han 15 repetisjoner med en underkjent fordi det gikk for fort. Selv sa Solvang at han fint hadde klart fem til. Dette holdt til ny verdensrekord i vikingpress. Marcel Mostert, grunnleggeren av Strongman Champions League, ble imponert over hva Solvang klarte med sine knappe 120 kg kroppsvekt.

Farmers Walk 365 kg var fjerde øvelse i SCL Serbia. To og to utøvere gikk ut mot hverandre. Solvang gikk ut mot hjemmefavoritten Katona, og det ble som forventet Katona som klarte flest meter. Solvang fikk godkjent fem meter og ble med det blant de dårligste i denne øvelsen sammen med bosniske Adin Arnout og tyske Daniel Wildt. Thor Bjørnson løp med 365 kg, og vant med det overlegent. Bak han kom Ervin Katona med Martin Wildauer på tredjeplass.

På femte øvelse, som var markløft med bil, var nok en gang Thor Bjørnsson overlegen. Han fikk 375 kg til å se latterlig lett ut og endte på ni repetisjoner. Solvang havnet i bunnen med null repetisjoner. Det ble heller ingen overraskelse i sjette øvelse, loading, at Bjørnsson vant.

Neste runde i Strongman Champions League er i Finland 14. og 15. juni. Bjørn Andre Solvang skal være med.


Nå skal Kjetil Finnes delta på SCL Strongman.

World`s strongest viking 2015

Strongman02.02.2015198

Se bilder og reportasje fra World`s Strongest Viking 2015.

Strongman Champions League

Strongman11.12.2014235

SCL Norway under 90 kg og 105 kg.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

World`s strongest viking 2015

Strongman02.02.2015198

Strongman Champions League

Strongman11.12.2014235

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!