Andreas gikk ned 55 kg og kom i superform

Intervju27.05.2014Joachim Marhaug1981

Andreas L. Hodnebrog (27) var tidligere en tykk gladgutt. Nå er han en superfit gladgutt!

Andreas L. Hodnebrog (27) har trent siden han var ca 20 år gammel og har formet kroppen sin over flere år.

Navn: Andreas. L. Hodnebrog
Alder: 27 år
Høyde: 174 cm
Bosted: Arendal
Arbeid: Rigger for subsea 7

- Jeg er en energisk, overpositiv og livsglad gutt som i grunn lever og ånder for trening og kosthold. Jeg jobber offshore som rigger og trives med det. Elsker å starte dagen tidlig for det er jo en hel verden der ute så man har ingen tid og miste, flirer Andreas og smiler bredt.

Fritiden til Andreas går til sin nesten 2 år gamle helt fantastiske datter, kjæresten, bonusbarn og venner. Han er veldig sosial og liker og være der det skjer.

Den nye kroppen

Andreas startet å trene fordi han kjedet seg på kveldene fordi alle kompisene hans begynte å trene. Da tok det ikke lang tid før han ble med gutta og tok noen økter sammen. Han ble raskt bitt av basillen og elsket dette.

- Veien dit jeg er i dag har hvert relativt enkel. Bortsett fra de siste årene når man virkelig ønsket få opp muskelmassen og fettprosenten ned. Jeg har en stor tro på at det kun er tankene mine som står i veien for mine mål og hvis man tror på det man gjør så vil man oppnå det. Og når man da elsker det man gjør er det lett, sier Andreas.

Andreas forteller at før han startet var han absolutt ikke lat. Han jobbet så mye som han kunne og var med på det meste, men det hadde sin pris å være stor. Alt var jo veldig tungt og han sleit veldig mye med belastningsskader på kne og ryggen.

- Så begynte jeg på gymmen da og energien gikk opp og buksestørrelsene ned. Og ikke minst selvtilliten steg betraktelig. Alle tvilte jo på at jeg kom til og gjennomføre dette og ble maset på med løping for det var visst det som gjaldt hvis man skulle ned i vekt. Og med 145 kg tung kropp var løping noe som var alt for tungt for kroppen og heller ikke noe som interesserte meg, forteller Andreas.

- Styrketrening var absolutt noe for meg for når man har vært så tung som jeg var har jo kroppen fått kjørt seg med absolutt alt jeg har gjort tidligere. Dette viste seg i å være en fordel, for etter at de forskjellige løfteteknikkene satt skøyt styrken i været og kiloene raste. Første året spiste jeg som jeg alltid hadde gjort, men gikk allikevel ned 20 kg, sier Andreas.

Dette gjorde at motivasjonen til Andreas steg betraktelig og det gikk opp for ham at han også kanskje kunne se normal ut en dag. Det var da han begynte å tenke på hva han spiste og hvor mye han inntok.

- Min mor drev sin egen helsekost butikk på den tiden, noe som gjorde tilgangen til kosttilskudd og diverse matvarer veldig enkelt og veldig mye billigere. Jeg brukte mye tid med alle de sterke eldre gutta som visste hva som var rett og galt og tok imot alt av ris og ros. Etter det har jeg bare kjørt mitt eget løp siden det er ingen andre som kjenner kroppen min bedre enn meg. Nå går det både i hard styrketrening med få reps og mange reps samt at sykling er min kardio, forteller Andreas entusiastisk.

Hvor mye gikk du ned?
- Jeg veide 145 kg når jeg var 18 år, men begynte ikke å trene før i 19-20 års alderen og i fjor var jeg på 89 kg. Nå veier jeg 97kg og holder samme fettprosenten på ca 10%.

Andreas har trent i 8 år nå og det å gå ned har tatt tid for ham. Nå har han heller ikke bevisst startet å slanke seg når han begynte å trene vekter for 8 år siden. Målet hans var ikke å gå ned, men å bli sterk. Det at han gikk ned var bare en bonus for Andreas. Det er kun de siste 2-3 årene han har trent for utseendet sin skyld i tillegg til styrken.

Treningsprogrammet

Andreas har alltid trent en kroppsdel om gangen. Første årene gikk det som regel i 4x6 med mye variasjon på øvelsene og alltid til failure 5 dager i uken.

- Nå er det også en kroppsdel om gangen, men kjører 4x6 med droppsett på hver øvelse i 1-2 måneder, 7-10 ganger i uken og ca 1-1,5 time per økt. Deretter kjører jeg neste 1-2 månedene 4x12 med et droppsett her og der og mye supersett. Dette gjør jeg 5-10 ganger i uken og blir ca 1-1,5 timer per økt der også. I tillegg sykler jeg nok 4-5 mil 5 ganger i uken (til og fra gymmen) i hvert fall om våren og sommeren. Jeg er også med på litt saltimer alt i fra bootcamp til zumba. All trening er moro trening, smiler Andreas.

Når Andreas er på jobb har han ikke tilgang til ordentlig treningsrom og da blir det mye høyreps, DTP og morgen cardio. For dere som ikke kjenner til DTP er det et 300 reps per øvelse program. Du begynner med 50 reps, øker vekt og så tar 40 reps, øker vekt og 30 reps, øker vekt og 20 reps, øker igjen og så 10 reps. Så tar du hele turen tilbake igjen.

Spiser 4000 kalorier om dagen

Andreas spiser til daglig 8 måltider som tilsvarer ca 4000 kcal. Her går det mye i havregryn, fisk, kylling og proteinshakes.

Frokost: Havregryn peanutsmør og mammut proteinshake.
Mellommåltid: Knekke brød og egg evt kalkun filet påleg
Lunsj: kyllig/kalkun ris og brokkoli evt fullkorns pasta
Mellommåltid: Knekke brød og egg evt tunfisk
Etter trening: Så er det havregrynspulver, carbofuel og mammut proteinet fra Nordicpower
Middag: Kyllig/kalkun, ris og brokkoli evt fullkorns pasta
Mellommåltid: Knekke brød og egg evt tunfisk
Kvelds: Ny proteinshake og et par knekkebrød med egg
Nattmat: En ny proteinshake stående klart på nattbordet dersom han våkner.

- Lørdag og søndag blir det ikke så rutinert, men pleier å få i meg 5-6 måltider og spiser ofte litt kosemat som pizza osv., men sunne alternativer da. Jeg passer på at jeg får i meg nok proteiner og karbohydrater, sier Andreas.

- Jeg kjører 4 uker ganske strengt, men så er jeg jo 2 uker på jobb (offshore) og da blir det mye tilskudd og heller spise litt av hva som blir servert, men tar jo de sunneste alternativene, smiler Andreas.

Stor læringskurve

Andreas har i grunn gjort det meste selv med å prøve og feile. Han har lært sine ting på den harde måten. Han forteller at Nordicpower.no har hvert til stor hjelp med og gi han mange gode råd med kostholdet.

- Med tanke på treningen begynte det med å følge med på alle de sterkeste på gymmen til det endelig ble meg, ler Andreas og fortsetter: - Men alt i alt så har jeg funnet ut av hva som virker for meg selv.

I dag er frokosten favoritten til Andreas og det er noe av det beste han kan få forteller han - havregryn med peanutsmør i og sjokolade proteinshake. Deretter liker han veldig godt kylling og ris.

Trivsel og støttespillere

Det er viktig å finne noe man liker å gjøre. Liker man å sykle så sykler man, og liker man å løfte på tunge vekter gjør man det.

- Trivsel er jo viktig for alle uansett hva man gjør. Og når det gjelder maten må man bare rett og slett se på det som drivstoff til kroppen 90% av tiden og unne seg noe godt innimellom. På gymmen er det absolutt viktig og finne et gym man blir akseptert og hvor folka er positive. På gymmen ser jeg som regel bare neste øvelse og er egentlig bare fokusert på det. Folk må gjerne spørre og grave, men plapringa tar man når økta er ferdig, smiler Andreas.

Det vanskeligste var når Andreas virkelig begynte å tenke på kcal inn og ut. For man må spise så utrolig mye mer mat enn folk tror når man spiser ren mat.

- Det meste av maten jeg begynte med likte jeg veldig godt. Bare litt småting som jeg har måtte vende meg til, men hvis man bare tenker at mer av dette vil gi mer biff på kroppen så går alt ned, humrer Andreas.

I begynnelsen var støttespillere for Andreas veldig viktig for han visste ikke hva han gjorde og ikke likte han å vise seg på gymmen når han var stor.

- Til og med voksne folk mobber og det var ikke lett i begynnelsen, men med gode venner som var med og pusha gikk det veldig fint. Og i ettertid så har jeg lagt det meste på egen kappe og trives med det, sier Andreas.

Motivasjon

For Andreas har alltid motivasjonen hans vært å bli bedre og bedre. Mye av motivasjonen har vært fra andre pådrivere som kommer med skryt og ikke minst at andre har blitt motivert av meg til og gjøre det samme.

- Jeg har hatt veldig lyst og stille i bodybuilding, men har veldig dårlig/slapp hud på de områdene jeg var størst. Det må kanskje bli med drømmen, ellers er jeg litt hypp på strongman -90 kg. Hovedsaklig skal jeg bare bli bedre og bedre for hvert år som går, smiler han.



Hva er dine tanker om overvekt i dagens samfunn?
- Nå er jeg kanskje litt frekk, men jeg mener at de fleste overvektige er late. Overvekten blant unge stiger i skremmende hastighet. Det er jo ingen tvil om at dataverden har tatt over og at det er gøyere og spille Fifa på Playstation fremfor og gå ut å gjøre noe med kompisene sine. Maten er jo heller ikke som den var, alt for mye rask ferdigmat og generelt lite kunnskaper når det gjelder kosthold, sier Andreas.

Dine 5 beste tips for å endre livsstil å gå ned i vekt

1. Få ræva opp fra sofaen og finn en aktivitet som du liker. Om det er styrketrening eller zumba har ingenting og si.
2. Ta deg god tid og gjør ditt beste. Ikke bli skuffa om du ikke fikk gjennomført målet ditt med en gang. Rom ble ikke bygd på en dag og det blir hvert fall ikke kroppen heller.
3. Spis enkelt, rent og ofte. Ikke bry deg om alle fancy diettene og pulverkurene som er ute på markedet. Og kos deg en gang iblant.
4. Kutt ned på karbohydratene på kvelden.
5. Get your head in the game. Hodet ditt er det viktigste verktøyet du har. Hold deg positiv og er det noe du virkelig vil er alt mulig. Tankene dine er den eneste hindringen for hva du kan oppnå.


Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!