Kjøl deg ned med en sunn og god is
Kosthold26.07.2019Joachim Marhaug412
Solen steker og det er definitvt blitt sommer i Norge nå og hva er vel ikke bedre enn å sitte på verandaen eller svaberget og nyte en god og sunn hjemmelaget is?
Prøv disse 3 deilige oppskriftene på sunn is.
Bringebærsorbet
Har du en ismaskin, så er det lett å lage denne kjempegode sorbeten med bringebær. Du kan også lage dem i vanlig fryser, men da bør du røre opp sorbeten under innfrysing, slik at isen blir porøs og lekker.
Ingredienser
1 stk vaniljestang
1 dl vann
1 dl sukrinmelis
250 g bringebær
1 beger kesam vanilje
Slik gjør du:
Del vaniljestangen i to på langs og legg den i en kjele sammen med vann og melis. Kok i 2 minutter. Avkjøl. Ta opp vaniljestangen.
Bland bringebærene med laken og vend inn kesam. Kjør det til en tykk sorbet i ismaskin, eller frys blandingen i en bolle.
Anrett sorbeten i porsjonsglass og server med friske bringebær på toppen.
Lettvint bringebæris
Super-lettvint dessert! Isen lager du i en fei mens gjestene sitter ved bordet. Her har vi brukt bringebær, men om du har andre sorter bær i fryseren, så kan du bruke dem.
Ingredienser
300 g frosne bringebær
1 dl sukrinmelis
3 dl mager kesam
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til en fast is.
Pynt med noen bringebær og server isen med en gang.
Hjemmelaget lollipop
Hjemmelaget lollipop lager du enkelt ved å fryse ned smoothie lagvis i isformer. Alt av frukt og bær kan brukes - her har vi brukt smoothie som gjør isen rød og gul. Du kan gjerne ha flere lag og farger, husk bare å fryse ett lag av gangen. For å få best mulig konsistens på isen er trikset å lage en så tykk smoothie som mulig. Blir det for mye væske, så tilsetter du bare litt mer bær og/eller frukt.
Ingredienser
Rød blanding:
1 dl jordbær
1 dl bringebær
1 ss limesaft
2 ts melis
Gul blanding:
2 skive frisk ananas
1 dl appelsinjuice
Slik gjør du:
Rød blanding:
Bland alle ingrediensene i en blender og hell over i egnede isformer. Fyll formene halvfulle og sett i fryseren.
Gul blanding:
Rens og skjær ananas i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først - deretter ananas. Kjør blandingen til du får en glatt, tykk smoothie. Hell den over i isformene du har i fryseren. Sett i en trepinne, en teskje eller lignende og sett i fryseren.
Ta lollipopene ut av fryseren 10-15 minutter før de skal serveres.
Melonsorbet
Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. Her har vi laget en sorbet av melon og vi serverer den selvsagt i melonskallet.
Ingredienser
1 stk honningmelon
2 dl sukrin
½ l vann
2 stk eggehvite (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor, e.l.
Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform. Inn i fryseren, hvor den må stå 10-12 timer. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite evt. inn. Det må røres i sorbeten flere ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens.
Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.
Gikk ned 15 kg på iskrem
Intervju29.08.2018192
Imponer med fantastiske oppskrifter
Kosthold02.03.201830
Sunnere iskrem i sommer
Kosthold24.07.201733
Lag hjemmelaget iskrem
Kosthold02.06.201645