Proteinbombe - pizza med kjøttbunn
Kosthold24.08.2019Nora Mathisen2636
Jeg har for første gang prøvd å lage pizza med bunn av kjøtt, og topping av kyllingfilet. Med andre ord er dette en proteinbombe uten sidestykke, samtidig som den er lav på karbohydrater. Det var rett og slett dødsgodt, og jeg anbefaler dere virkelig å prøve selv om det høres litt rart ut.
Du trenger:
Til bunnen
- 700 g karbonadedeig
- 2 egg samt salt og pepper.
Til fyll
- 400g kyllinfilet
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpure
- 1 presset hvitløk og salt
- Fersk sopp
- Rødløk
- Purre
- Paprika og tomat
Slik gjør du:
1. Bruk hendene/kjøkkenmaskin og bland pizzabunnen godt sammen, før du fordeler utover på bakepapir. Sørg for å få den jevn og med samme tykkelse overalt, før du setter i ovnen på 225 grader i 10 minutter.
2. Mens den står i ovnen lager du fyllet. Kyllingfilet stekes først før du heller over resten og lar det putre noen minutter. Smak til med salt og eventuelt mer krydder om du ønsker. I tillegg kuttet vi opp fersk sopp, røkløk, purre, paprika og tomat som vi toppet pizzaen med. Etter 10 minutter i ovnen ser bunnen som på bildet under til venstre og du er klar for å legge på fyllet som bilde til høyre.
3. Topp med ost på toppen, og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter eller til osten har smeltet. I mellomtiden kan du lage en frisk salat, guacamole og kanskje hvitløksdressing? Min besto av en boks lett gresk matyoghurt, en presset kinesisk hvitløk, litt salt og litt sukrin. La pizzaen avkjøle seg et par minutter før servering, så er den klar til å nytes. Bunnen blir faktisk helt fantastisk god - og med kyllingen på toppen er dette virkelig et festmåltid.
Bon appetit!
Junk food - mer kaloririkt enn du tror?
Kosthold20.05.2015497
Superenkel og god pizzabunn
Kosthold15.02.2015565