Hjemmelaget mandelsmør
Kosthold18.09.2014Maria Borge Svinø117
Å lage hjemmelaget nøttesmør er superenkelt og kan lages av alle typer nøtter. Smøret kan brukes til omtrent alt! Havregrøt, yoghurt eller kesam, frukt og bær, brød og knekkebrød, eller i kaker. Prøv deg frem! Mitt favorittsmør er mandelsmør. Du trenger egentlig kun mandler, men det er godt med litt annet i det også for god smak og variasjon. Jeg pleier alltid å tilsette litt søtning i form av sukrin eller stevia, og litt salt. Andre ting som du med fordel kan tilsette til nøttesmøret ditt er:
- Proteinpulver i forskjellige smaker (litt væske som olje eller vann burde også tilsettes om du tilsetter proteinpulver)
- Kanel
- Kardemomme
- Kokos
- Kokosolje
- Steviadråper som finner i alle mulige smaker på helsekostbutikken
- Honning eller lønnesirup
- Kakaopulver
Slik gjør du:
Hell et par desiliter mandler i en god kjøkkenmaskin og sett den på full styrke. Etter hvert vil de knuste mandlene feste seg på sidene i maskinen. Stopp maskinen og skrap ned sidene. Miks videre. Det tar litt tid før mandlene vil ha konsistens som smør. Du vil måtte stoppe flere ganger og skrape ned mandelmelet på sidene. Etter hvert vil melet klumpe seg sammen. Nå tar det ikke lang tid før det blir smør. Jo lengre du lar det mikse, jo bedre og mer kremete vil smøret ditt bli. Mot slutten kan du tilsette det du måtte ønske for en bedre smak!
Bilder og serveringsforslag
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
9 søte oppskrifter uten sukker
Kosthold12.12.20187