Thor Arne Rosland stepper opp i klassen

Intervju18.09.2014Rita Immerstein209

Thor Arne Rosland går fra Classic Bodybuilding til -100 kilos klassen.

Thor Arne Rosland, eller Totto, hadde en plan om å stille i CBB, men for 4-5 uker viste vekta for mye og han måtte raskt endre sine planer om hvilken klasse han skulle stille i. Han har alltid stilt i knallform i CBB og jobber nå iherdig for å vise det beste av seg selv i -100 kilo klassen!

Thor Arne "Totto" Rosland fra Sandnes skal igjen stille denne høsten. Den 33 år gamle kroppsbyggeren er 183 centimeter høy og veier i "skrivende stund" 99 kilo. Offseason veier han 110 kilo+. I 2012 giftet han seg med kvinnen i sitt liv, Gry, som han har 2 flotte døtre sammen med. Paret er for tiden i gang med planlegging av oppføring av ny enebolig på Sandnes, noe de begge både gruer og gleder seg til. Til daglig arbeider han som Planlegger i avdelingen Wellbore Intervention for Baker Hughes. Han er sponset av Nordic Power og Fitnessgrossisten med klær fra Gorilla Wear og han stiller for Stavanger Fitness Team.

Tottos merittliste

Han har plassert seg på pallen hver gang han har stilt siden 2011 og han er aller mest stolt av triumfen med overallseieren på Stavanger Open i 2013. I år ble det forandring i planene. Han hadde planlagt å stille i CBB igjen i år, men har innsett at kroppsvekten blir for høy så han har nylig bestemt seg for å stille i Bodybuilding -100 kilo.

2. Plass Stavanger Open 2011 CBB+180 cm
1. Plass Norgesmesterskapet 2011 CBB+180 cm
1. Plass Stavanger Open 2013 CBB+180 cm + Overall
3. Plass Norgesmesterskapet 2013 CBB+180 cm

Vokst opp og preget av 80-tallet

Totto er sønn av en kjøpmann født og oppvokst på Bryne, yngst i en søskenflokk på 4.Siden han vokste opp på det gode 80-tallet hvor det ideelle mannlige kroppsidealet var bygget som Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme og andre testosteronfylte karer var løpet kjørt.

- Selv lekene vi hadde bar preg av datidens gryende kroppsidealer; He-Man, Rambo, Thundercats og Turtles var utstyrt med svulmende og blodsprengte biceps. Med andre ord, jeg kan nok konkludere med at denne nå nostalgiske effekten har formet og motivert meg på en måte til hva jeg driver på med i dag. Ellers har jeg vært aktiv innen forskjellige idretter siden jeg var en liten guttunge, hvor fotball tok mesteparten av tiden frem til 20-årsalderen, sier Totto.

Motivasjonsfaktorene

Han har holdt på med kroppsbygging nå i snart 10 år, og konkurrert aktivt siden 2011.

- Ironisk nok var det kona som kjøpte det første spannet med proteiner til meg, sier Totto med et energisk smil.

- For å motivere meg selv setter jeg meg nye og langsiktige mål med ett snev av realisme. For eksempel første gang jeg stilte, var målet å gjennomføre konkurranse dietten etter å ha trent sammenhengende i 6-7 år. Andre gang var å komme inn enda bedre og fyldigere med selvsagt større ambisjoner siden det gikk som det gikk i 2011. Og nå, sier han og tenker seg om før han fortsetter: - Vel, for å være ærlig så trodde jeg vekta var innen rekkevidde til å stille i CBB inntil det var 4-5 uker igjen. Da bestemte vi (jeg og kona) oss for at vi driter i vekta, ser hvor fysikken tar meg og tar det hele som en erfaring til videre satsting fremover. Å kombinere jobb samt være heltids familie pappa på diett byr på utfordringer, og da er «zombie- modus" totalt utelukket. Been there, done that og har fått klar beskjed fra kona: Ikke en gang til! Dette er tross alt bare en hobby som ikke bidrar til salt i grøten, sier Totto ydmykt.

- Jeg må selvsagt legge til at det er veldig smigrende og motiverende at jeg har 2 solide sponsorer gjennom Nordic Power og Gorilla Wear (Fitnessgossisten). Evig takknemlig for alt jeg får og har fått, mange takk til dere begge, sier Totto smilende.

Travel hverdag

Det er ikke mye å gå på i hverdagen når alle dagens aktiviteter er gjennomført for 33-åringen. Her går det for fullt fra morgen til kveld. Slik ser programmet hans ut i hverdagen:

05:45 - Frokost
07:00 - Jobb
09:00 - Måltid 1
12:00 - Måltid 2
14:00 - Snack
15:00 - Ferdig på jobb, hente unger Skole/Barnehage.
16:00 - Middag med familie (Oppfølging av håndball, Turn og alt annet frem til legging).
18:30 - Måltid 3
20:00 - Trening
21:00 - Bcaa, proteiner, raske karbs.
22:00 - Måltid 4
23:00 - Absolutt siste frist for seng

Ambisjoner for kommende konkurranse

Totto forteller at han skulle absolutt hatt 2-3 år til med fokus på svakheter og ikke minst mer volum for å gå i minus 100. Ideelt sett mener han at han burde siktet på +100kilo klassen på grunn av sin høyde

- I år håper jeg på å få vist friprogrammet i de konkurransene jeg skal delta i og fremheve mine kvaliteter som atlet. I Classic blir alltid en god definisjon belønnet, men nå blir utfordringen å beholde muskel-massen men allikevel komme inn så hard som mulig og det kan by på utfordringer, forteller han med et smil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjør det som fungerer

Han mener selv at han kanskje er en av de dårligste på gymmen til å variere på treningen. Alle har en mening på hva og hvordan ting skal gjøres enten det er høy intensitet, lav, masse reps eller tunge løft.

- Desto mer du leser jo mer forvirret blir man. Jeg kjører tungt på base øvelser og lettere på isolasjonsøvelsene, så kjenner jeg også på dagsformen hva som passer. Progresjon har jeg fått på denne måten: If it works don't fix it. Før en konkurranse pleier jeg ikke prioriterer enkelte muskelgrupper framfor andre, men om jeg skulle si hva jeg er mest fornøyd mer så er det lårmuskulaturen. Hadde noen spurt meg om råd for å bygge større armer hadde jeg nok bedt dem om å spørre noen andre for de er min største svakhet, legger Totto leende til.

- Jeg trener en 5-splitt hvor jeg kjører bryst og armer(lett) på mandag, rygg og legger på tirsdag, skuldre på torsdag, fredag kjører jeg armer og søndag trener jeg bein og legger. Kardio trening og matinntak har tidligere blitt regulert etter vekta. Nå som vekt ikke lenger er et tema så fokuserer vi mer «gjemme» svakheter og fremheve sterke sider i poseringen, sier han.

Dietten

Totto går mellom 16 og 20 uker på diett, avhengig av hvordan formen er ved diettstart. Han regulerer dietten underveis og veksler gjerne på protein, karbohydrater og fett kilder etter hva som passer. Nedenfor kan du se hovedingrediensene og mengdene til den konkurranseforberedende dietten:

06:00 Måltid 1
Havregryn 90g
Whey 40g
476,3 kcal

09:00 Måltid 2
Jasmin Ris 70g
Kylling 200g
Udos 10g
514,4 kcal

12:00 Måltid 3
Jasmin Ris 70g
Kylling 200g
Udos 10g
514,4 kcal

15:00 Måltid 4
Jasmin Ris 70g
Kylling 200g
Udos 10g
514,4 kcal

18:00 Måltid 5
SøtPotet 70g
Kylling 200g
Udos 10g
514,4 kcal

19:30 Trening

21:00 Måltid 6
Hydro Whey 50g
Vitargo 50g
Riskaker 50g
556,5 kcal

Måltid 7 før leggetid
Biff 200g
Jasmin Ris 70g
478,4 kcal

3568,8 kcal totalt

Totto bruker kosttilskudd for å sikre optimal treningseffekt, resultater, raskere restitusjon og en god hormonproduksjon. Dette er tilskuddene han bruker hver dag/treningsdager:

Pure Vitamin Power - (Ekstra tilførsel av vitaminer, mineraler og antioksidanter).
Nordic Power Hydro Whey, inntas direkte etter morgen kardio og 5 min etter styrke trening. (Hydrolysert myseprotein for ekstremt rask absorpsjon og restitusjon).
NP Pure BCAA, før og umiddelbart etter trening. (stimulerer proteinsyntesen i kroppen og reduserer muskelnedbrytingen.)
NP Pure L-Glutamin, før og umiddelbart etter trening. (nitrogentransportør og sentral for proteinmetabolismen).
Vitargo, 20 min etter styrke trening. (Fyller opp glykogenlagrene 80% raskere enn druesukker).
NP Pure Attack, PWO før trening.
NP Pure Whey (Sjokolade), til frokost og som tillegg til vanlig kost.
NP Pure Micellar Casein (Sjokolade), før leggetid. TIPS: 60gr vispes ut i vann hvor konsistensen blir grøtaktig og settes ca. 3 timer i kjøleskapet. BOM, deilig protein pudding.
NP Pure ZMA - Opprettholde nivået på hormonproduksjonen. 

Utfordrende diettperiode

Det er krevende å gå på diett og det er i følge Totte først og fremst behov for å ha en snill, tålmodig og forståelsesfull kone, noe som han er veldig heldig med og har hjemme!

- Diett kan til tider by på utfordringer spesielt de siste ukene før konkurranse hvor man vil helst bare være i fred mens du går og venter på at det hele skal være over. Men personlig så synes jeg det går greit frem til det. Gode rutiner er viktig og jeg planlegger som regel dagen med tanke på mat dersom vi skal ut på noe, nettopp for å unngå å være til bry for andre. Men uansett hvor hard man prøver så er det enkelte som bare ikke vil forstå og henger seg opp hvor forferdelig det er å være deg, utbryter Totto.

- Det er nettopp under slike omstendigheter hvor man kanskje skulle bare nappet kaken utav hendene på vedkommende og sagt at: "Den spiser jeg siden du tydeligvis har fått din andel de siste 10 årene". For spør du meg om hva jeg tenker på når jeg hører ordet viljestyrke så er det rett og slett at det er en mangelvare hos enkelte. Av en eller annen grunn så er vi kroppsbyggere egentlig hyggelige veloppdratte mennesker som selvsagt ikke sier slikt eller rapper kaka fra andre, forklarer han med et lite smil.

Promotering av sporten

Totto liker godt at det er kommet opp klasser som Bikini og Men's Physique som majoriteten av folket kan appellere til, disse er også en fin inngangsbillett for rekruttering.

- Jeg tror at måten som Soran, Klasbu og Yvonne nå gjennomfører Norway Open på med å gjøre det hele til en storslagen Sportsfestival, kanskje vil hjelpe med å normalisere sporten og det litt «anstrengte» forholdet folket har til Fitness og Kroppsbygging. Jeg ser uansett på det som ett bra tiltak fra mennesker som deler en felles lidenskap og er veldig spent på selve gjennomførelsen av stevnet, sier Totto.

 

Takker de som støtter

Avslutningsvis benytter Thor Arne anledningen til å gi en takk til de som støtter ham:

- Jeg vil gi en hilsen til min smellvakre kone Gry og jeg ser frem til vi kan kose oss med «normale» middager fremover og ikke minst kakebakingen din! Elsker deg masse. Godt det som er gjort, smiler Totto.

- Jeg vil også benytte anledningen til å takke Nordic Power, Andre Thesen og Arild Haugen for sponsing av fantastiske produkter, om ikke det beste innen kosttilskudd. Økonomisk sett så bidrar dere mye til at jeg kan holde meg innenfor budsjett og jeg har ALLTID hva jeg trenger til enhver tid. Mange, mange takk, sier Totto.

- Tilslutt vil jeg også takke Øivind Hansen i Fitnessgrossisten. Hjertelig takk for alle klærne jeg får tilsendt fra Gorilla Wear, ett fantastisk merke som jeg er stolt av å reklamere for.

Jeg avslutter det hele med et sitat: "Strong people don't put others down... They lift them up."

Følg han gjerne på Instagram: @tottorosland


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Thor Arne Rosland (Totto)

Intervju06.10.201174

Nok en debutant stiller.
Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.
Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.

Mr. Olympia til Oslo

Diverse01.04.2019372

Verdens største kroppsbyggingsshow kommer til Norge!

Thor Arne Rosland (Totto)

Intervju06.10.201174

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!