Thomas Olsen har kjempet seg ut av rusen

Intervju06.01.2015Rita Immerstein1047

Thomas Olsen har gått kraftig ned i vekt, blitt rusfri og muskuløs.

Thomas Olsen har alltid vært aktiv fra han var liten gutt. Han begynte med motorcross da han var 5 år gammel og drev på med det til han var 17 år gammel. Han har alltid hatt en sterk fysikk og løftet 92 kilo i benkpress i 9. klasse. Så tok han et valg som skulle koste ham mye. Thomas ville være en av de tøffe gutta og begynte å ruse seg som 17 åring. Treningen opphørte og han levde livet med rus og festing helt inntil angsten kom - da skjønte han at dette måtte ta en slutt!

Bunnen var nådd!

Thomas følte at han hadde sviktet sine nærmeste og han var helt på bunn da han bestemte seg for å komme tilbake til et normalt liv. Veien fram til i dag måtte han finne ut av på egen hånd og den har bydd på både oppturer og nedturer.

- Jeg følte jeg ikke passet inn på en klinikk eller hos psykologer. Så derfor gikk jeg til min familie ba om unnskyldning og hjelp. Jeg lurte på hva jeg skulle gjøre og mine foreldre fortalte meg at jeg burde begynne å løpe og trene igjen. De stilte opp på sekundet og på denne tiden fikk jeg også en ny kjæreste. Pappa kjøpte crossykkel til meg og kastet dopet i søpla og jeg dro til Danmark for å trene og komme meg bort. Jeg kom meg raskt ut av problemene og var godt i gang med all mulig slags trening. I 2009 begynte jeg igjen på treningssenter og det ble et terapisenter for meg. Jeg trente vekter og sykla og løp og gikk på ski om vinteren. Følte meg utrolig bra og ble bra trent igjen. Var i topp form i 2011 og begynte å kjøre rally. For jeg er en adrenalin junkie. Men så smalt det og jeg ble skadet i 2012. Det viste seg å være en nakkeskade med nevrologiske skader og jeg hadde ingen kontroll på høyre arm. Det var som om livet falt i grus igjen og jeg satt hver dag på Våler fysioterapi med hånden i varm sand for å trene meg opp igjen. Det tok 4 måneder før jeg kunne trene vekter. Men jeg løp og løp. For trening var det jeg ville drive med og det var det som var min terapi, forteller Thomas.

Styrketreningen tok overhånd

Thomas ble liten i kroppen av all løpingen. Men så kunne han begynne trene hardt igjen og han ville bli stor og sterk.

- Jeg trente hardt og blei større og større. Styrken gikk til hodet på meg og jeg tok cirka 180 kilo i benk innen januar 2013 og følte at jeg var på topp igjen. Samtidig var jeg tykk for jeg tenkte ikke på helsa og kosten. Jeg ville bare bli større og sterkere. Styrken økte, men jeg økte enda mer i kroppsvekt og veide 104 kilo på januar 2014. Ut mot sommeren ble moren min veldig syk. Dette var en tung og hard tid for familien. Jeg fikk opp øya for hva som skjer i en menneskekropp. Leste mye og snakket med leger og ernæringsfysiologer og fikk sjokk av det jeg lærte. Så bestemte jeg meg for at nå skal jeg ikke trene for styrke, men for helsen min, familien og forbygge så mye som mulig. Jeg ville trene for en sunn livsstil og la om kostholdet og treningen totalt. Hele livet mitt har handlet om trening og det har vært en livsstil fra ung alder. Jeg ønsket å fortsette med trening og satte meg et mål om å stille i classic bodybuilding. Vekten begynte å gå nedover og jeg følte meg lettere i kroppen. Fra februar i 2014 har jeg gått ned 19 kilo og jeg vil ikke stresse med gå ned, men først og fremst få en sunn livsstil, forteller Thomas ydmykt og stolt.

Familien er viktigst

Thomas beskriver seg selv som en gladgutt. Han forteller at han er rolig og avbalansert, men at han samtidig er svært aktiv med familie, hobbyer og jobb. Han er utdannet mekaniker og har jobbet i familiebedriften siden han var liten.

- Jeg kjører rally aktivt i NM sammenheng så dette er noe jeg brenner mye for. Jeg elsker fart og spenning og det er en tradisjon at familien er med på rally rundt i Norge og det må jeg takke dem mye for. De stiller alltid opp og er med på oppturer og nedturer. Familien er utrolig viktig for meg og jeg blir straks tobarns far selv. Jeg har en sønn på to og halvt år fra før og nå venter vi en gutt til. Det er veldig koselig og tildels utfordrende. Men tiden jeg har med dem kan ikke erstattes med noe i verden. Jeg føler litt på at jeg bruker mye tid på meg selv med jobb, trening og rally, så tiden jeg har til overs bruker jeg all min energi på min sønn og familien. Mange tenker kanskje negativt om at jeg trener og gjør så mye annet i løpet av dagen. Det er veldig viktig å poengtere at jeg prioriterer familien min og setter familien først. Dersom man planlegger og legger til rette så blir ikke treningen noe hinder i hverdagen. Alt går på autopilot etter hvert med tanke på matlaging, trening, søvn og jobbing, smiler Thomas.

Trening gir fysisk og mental styrke

Thomas kan fortelle at når det gjelder mental og fysisk styrke har det hjulpet ham utrolig med å trene og være aktiv. Han føler at han blir sterkere mentalt hver eneste dag.

- Jeg søker etter forbedringer hver dag og setter stadig nye mål som jeg går mot med 110 prosent fokus. Dersom man ikke har noen mål kommer man seg ikke videre, legger Thomas bestemt til. Så dette er utrolig viktig. Jeg har et motto og det er at alle du møter innen trening, jobb, ulike aktiviteter, familie og venner, er at du møter dem for en grunn. Man lærer noe av alle man møter her i livet, sier Thomas.


- Det er klart det var urolig tøft å slutte med rus, men jeg hadde litt hjelp i starten. Men fant vel egentlig ut at dette problemet hadde jeg satt meg i selv og jeg måtte gå mine egne veier for komme ut av miljøet og rusen. Jeg reiste vekk med familien og gjorde det jeg likte best, nemlig å trene og kjøre motorsport. Begynte også å jakte for jeg liker meg godt i naturen. Jeg bor jo på landet så har urolig mye natur rundt meg. Tror egentlig det var det å løpe i skogen som ga meg mest effekt. Det roet meg. Jeg var alene. Og tro meg, jeg kjempet og presset meg hardere og hardere mentalt. Jeg ble tildels kristen og føler at det var noen som hjalp meg og det var en deilig følelse. Etter løpeturene la jeg meg mange ganger ned og så mot himmelen og spurte; Hva mer har du å gi? Jeg fortalte meg selv at jeg er sterkere enn alt og følte meg samtidig nesten syk i hodet. Men jeg fortsatte å være tøff mot meg selv. Dette skulle jeg klare. Trening gir meg utrolig mye glede og jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten, eller hvem jeg hadde vært i dag. Så etter min mening var det den beste medisinen for meg. Kostholdet er utrolig viktig og merker med gang om jeg spiser ett dårlig måltid. Har gått mye til ernærings- fysiologer, fysioterapeuter og på alternativ behandling. Det har gjort meg veldig bevisst på det jeg spiser og utsetter kroppen for. Det må være en god balanse i kostholdet. Det nytter ikke å ligge og vente på ting skal endre seg. Du må faktisk gjøre det selv. Hele kroppen er jo stort nervesystem så mat, trening og behandlinger bidrar at kroppen klarer være i best mulig balanse hele tiden, forteller han.

Lagt om treningen

Nå har Thomas gått til innkjøp av en tredemølle for da kan han trene kardio på morgenen før jobb. Innimellom trener han også kardio på kvelden etter vekttreninga når han føler for det.

- Siden jeg snart er tobarns far vil jeg helst være hjemme så mye så mulig Jeg er på studio 90 minutter i snitt hver dag og jeg bygger musker og styrke i en helt annen dimisjon nå. Treningsopplegget er enkelt, men med høy intensitet og høyt volum. Jeg mener at dersom man skal endre seg både fysisk og mentalt er fitness og et sunt kosthold utrolig viktig. Jeg veier ikke maten min nå om dagen, men gjorde det litt i starten. Nå merker jeg på kroppen hva den trenger og når den trenger mest næring. Jeg spiser mye kylling, søt potet og eggehviter og føler at frokost og før- og etter treningsmåltidene er de viktigste. Til frokost har jeg havregrøt med eggehviter og jeg spiser ca 7 måltider om dagen. Det er ikke så vanskelig som mange tror. Min teori er; spis sunt og tren hardt. Det er klart at når man skal inn mot en eventuell konkurranse så bør man være mer nøye med måling av karbohydrat- og proteininntaket og det kommer jeg selvsagt til og prikke inn før konkurranser . Mange er negative til dette nazi livet. Men tro meg, det er bare en livsstilsendring som skal til. Jeg har aldri følt meg bedre enn jeg gjør nå. Så jeg håper at folk forstår at fitness, trening og en sunn livsstil bare er positivt for jobb, familie og helsen i sin helhet. Det har endret livet mitt totalt og jeg har blitt endret som person. Trening redder både liv og helse, utbryter Thomas engasjert. Grunnen til at jeg vil satse på CBB er bare for bevise for meg selv at jeg klarer det. Det er med andre ord et nytt mål. Forbildene mine er Jay Cutler, Petter Northug, Petter Solberg og jeg ser egentlig opp til alle som har jobbet eller jobber hardt mot et mål. Det kan også være en vanlig mann i gata, så forbilder kan jeg ha flere av, smiler Thomas i det vi avslutter intervjuet.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Thomas lykke til med trening og framtidige konkurranseplaner!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Etter at Kelly ble lam besluttet ektemannen hennes gjennom 14 år å gjøre det slutt etter 4 dager.
Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!
Går Eddie Hall fra strongman til bodybuilding?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!