Påskesnacks for liten og stor
Kosthold02.04.2015Rita Immerstein124
Påskehøytiden står for døren og for mange er dette forbundet med ulike uteaktiviteter. Hagen får sitt første stell, sommerhytta klargjøres for kommende sesong og den første utepilsen nytes i solveggen. Kos deg litt ekstra og nyt noen søte fristelser enten du er hjemme i solveggen, på hytta eller ute på en dagstur!
Søtt pinnebrød med nøtter og sjokoladebiter
Fremgangsmåte:
1. Smelt smør. Tilsett melk og varm til 37 °C. Rør ut gjær i væsken og bland med hvetemel, sukker, kardemomme og salt. Elt til en jevn og smidig deig, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2. La deigen heve i 1 time. Hakk mandler og sjokolade og kna inn i deigen.
3. Del deigen i små biter. Rull tynne pølser med hendene og surr rundt en pinne. Stek over bålet. Bruk tid og roter pinnen slik at du unngår at brødet blir brent utenpå og rått i midten.
Når du skal grille pinnebrød over åpen flamme, er det viktig å rotere pinnebrødet hele tiden. Finn det varmeste stedet, men unngå direkte flamme. Pinnebrødene kan også grilles på indirekte varme på en grill.
Ingredienser:
50 gram Tine ekte smør
2 dl Hel Tinemelk
25 gram gjær
8 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
1 dl sukker
1.5 dl mandel
200 gram sjokolade
Bakt banan med melkesjokolade og vaniljekesam
Fremgangsmåte:
1. Skjær et snitt i skallet og litt ned i bananen, på langsiden.
2. Legg bananer på ark med aluminiumsfolie. Knekk sjokoladen i biter og fordel i snittene i bananene. Legg dem godt ned i bananen og fold folien godt over bananen.
3. Legg bananer på bålet i 2-5 minutter, eller stek i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C. Brett folien til side og spis ut av skallet med vaniljekesam og mandelflak.
Du kan ta de bakte bananene ut av skallet og server med is og pisket krem for en litt mer fancy variant.
Ingredienser:
4 bananer
150 gram melkesjokolade
3 dl Kesam Vanilje
4 ss mandler i flak
Søte kyllingmuffins
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200 °C.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, yoghurt og smeltet smør. Fordel røren i muffinsformer, gjerne plassert i en muffinspanne.
Du kan fylle muffinsene med vaniljekrem om ønskelig. Fyll muffinsformen halvveis, legg en teskje vaniljekrem og dekk med muffinsrøre.
3. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
4. Pisk romtemperert smør med melis, vaniljesukker, kremost og konditorfarge til en luftig glasur. Spre et jevnt lag på hver muffins.
5. Ha kokosmassen i en plastpose med konditorfarge. Bland godt ved å riste og gni fargen inn i kokosen. Ha over i en dyp tallerken og dypp muffins med glasuren ned i kokosmassen.
6. Lag nebb og øyne med nonstop.
Ingredienser:
2 egg
1.5 dl sukker
2 dl Tine Yoghurt Naturell
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 gram Tine ekte smør
Kremostglasur:
180 gram Tine ekte smør
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
200 gram Tine kremost til baking Naturell
4 dråpegul konditorfarge
Pynt:
3 dl kokosmasse
4 dråper gul konditorfarge
1 pose non stop sjokolade
Ønsker du sunnere varianter kan du selvsagt bruke grovt mel, sukkererstatning(stevia og sukrin) og rapsolje som kan erstatte noen av ingrediensene helt eller delvis! God påske!
Kilder:
http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/s%C3%B8tt-pinnebr%C3%B8d-med-n%C3%B8tter-og-sjokolade
http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/frukt-og-bar/bakt-banan-med-melkesjokolade-og-vaniljekesam
http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/scones-og-muffins/s%C3%B8te-kyllingmuffins
Dette bør du fylle påskeegget med
Kosthold29.03.2018209
Sommerens snakcs, godteri og drikkenyheter
Kosthold22.06.20199