Børges burgere

Kosthold11.05.2007Børge A. Fagerli15

Saftige hjemmelagede burgere som kan spises selv om du er på diett! Jeg blir alltid glad i sterk mat når jeg er på diett, så her er den perfekte oppskriften for de som har sansen for dette.
Sitter her og skriver i matrus over å ha spist sannsynligvis de beste burgerne jeg noensinne har smakt - sikkert delvis fordi jeg har laget dem selv, men også fordi jeg synes burgere på typiske burgersjapper smaker for mye salt og fett etter min gane, jeg er vant til magrere mat. burger.jpg

Ingredienser:

500g karbonadedeig (mellom 2-5% fett) eller kvernet biffkjøtt
ca 1ss koriander og 1 ts cumin (spisskumin) - frisk, finsnittet eller ferdige finmalte pulver. Disse to krydderne setter den ekstra spissen på burgerne
1 ss dijonsennep
1/2 rød chili...ekstra fettforbrenning, yeah!
1 rødløk, finsnittet - litt sterkere smak enn vanlig løk
1-2 fedd hvitløk, presset eller finsnittet...elsker hvitløk, og går rundt og puster på alle etterpå sånn at de virkelig får gleden av det de også...
1 egg
Litt parmesan og/eller Vita Hjertego ost
1-2 ss potetmel (kan droppes)

Bland sammen kjøtt, krydder, dijonsennep, løk, hvitløk og chili i en bolle. Tilsett egg og potetmel for å binde deigen sammen. Rasp over osten, se an mengden litt selv, jeg vil si ca 30-40g eller en håndfull. Osten vil gi ekstra bindekraft, gjøre det enklere å steke (jeg bruker ikke olje) og runde av smaken helt perfekt.

Nå er det på tide å legge følelse i det, så vask hendene (du burde ha gjort det før du startet, din skitne tøysegutt/tøysejente) og ta opp en passe klatt med deig som du klapper og former til en burger. Du kan lage 3-4 burgere av deigen, men jeg liker jo skikkelig panserburgere og lager bare to á 250-300g

Sett en teflonpanne på sterk varme og fres hver side av burgerne ca 30sek - 1 minutt sånn at du lukker stekeoverflaten. Skru ned på lav varme og la dem gjennomstekes. Når det pipler fram kjøttsaft på toppen kan du snu dem. En 250-300g burger trenger ca 5-7 minutter steketid totalt, en 150g ca halvparten.

Når de er ferdige kan du servere dem med noen tomatskiver, syltede agurkskiver og ketchup og krydre med salt og pepper - hvis du synes det er nødvendig da. Liker også litt ruccolasalat eller annen salat på toppen. Er du på diett kan du droppe brødet og spise litt ekstra salat, broccoli eller frisk ananas ved siden av.

Pr 150g burger (totalt 4stk):

5g karbohydrat
30g protein
7g fett
200kcal

Enjoy!

 

Børge A. Fagerli

borge@myorevolution.com

 


Børge A. Fagerli 

Børge er en av Norges mest fremgangsrike og sukessrike trenere. Han regnes som en av de mest kunnskapsrike innen trening og kosthold og har utviklet en rekke konsepter som blant annet myoreps og biorytmedietten.

Verdens største pølse i brød

Kosthold30.11.201841

Glad i pølser? Dette er verdens største pølse i brød.

6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20189

Det er mer enn bare pølser og flintstek du kan grille. Se her!

Cheeseburger med 70g protein

Kosthold15.06.201764

Skal du grille? Prøv denne cheeseburgeren.
Se de ulike rettene og treningsaktivitetene du må gjøre for å forbrenne bort måltidet fra McDonald`s.

Verdens største pølse i brød

Kosthold30.11.201841

6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20189

Cheeseburger med 70g protein

Kosthold15.06.201764

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!