Christine Risjord - i knallform til høstens konkurranser

Intervju14.09.2015Rita Immerstein222

Christine Risjord deltar i Womens Physique.

Christine Risjord fant ut på formsjekk at hun hadde nok muskelmasse til å stille i Womens Physique og har på kort tid innplassert seg på to 2. plasser og en 1. plass. Nå er den spreke atleten igjen klar for å erobre scenen!

Fakta om Christine
33 år gamle Christine er født og oppvokst i Kongsberg og hun jobber til daglig som butikksjef på Solid. Hun har en kjæreste og en datter på 10 år. Christine er 175 centimeter høy og veier 85kilo off- og 68 kilo on season og hun stiller i Womens Physique. Hun har sin treningstilknytning til ProGym Hokksund, som også er klubben hun stiller for, samt at hun i tillegg trener på Life Kongsberg. Klubben er sponset av Fitnessgrossisten med gode priser, men hun er allikevel åpen for andre sponsorer.

Christines meritter
2.plass WP Battle of Scandinavia 2015
1.plass WP Sandefjord Open 2015
2.plass WP Oslo Grand Prix 2015

Du stiller i Womens Physique - hva fikk deg til å velge denne klassen?
Jeg var veldig usikker på hvilken klasse jeg passet inn i, med tanke på muskelmassen, men på første formsjekk fikk jeg beskjed om at jeg hadde massen nok til å stille i WP så da var valget enkelt. Jeg syns det er en utrolig tøff klasse, liker poseringene og syns det er utrolig flott med muskelmassen som kreves og ikke minst hva det krever på diett, forteller Christine.

Hva vet du om dine konkurrenter?
Jeg vet veldig lite, svarer hun med et lite smil. Første sesongen jeg stilte var jeg veldig nysgjerrig på. Denne sesongen har jeg fokusert på meg selv. Det er viktig for meg at jeg har forbedret mine svakheter siden sist og stiller i en bedre utgave denne gangen. Jeg fikk tilbakemeldinger fra dommerne sist på hva jeg burde jobbe med frem til neste gang og har virkelig stått på for å forbedre meg.

Hva er mest morsomt og tøffest ved å drive med denne sporten?
Jeg syns det er veldig gøy at det hele tiden er rom for forbedringer. Og fremgangen merkes både ved form og styrke, det er på en måte veldig målbart. Det er kjempe gøy, utbryter Christine entusiastisk. Det tøffeste er jo selvsagt når man er på diett. Det å skulle prestere på underskudd er tøft. Men offseason kan man også ha tøffe perioder med dårlige økter. Jeg går fort litt i kjelleren hvis jeg har en dårlig økt, men det går heldigvis fort over, ler hun.

 

Hva driver deg til å fortsette?
Jeg er utrolig sta så når jeg har satt meg et mål går jeg 110% inn for det. On-season er konkurransen målet og da er det å bli i best mulig shape, målet og drivkraften. Off-season er det treningsgleden i hver økt, fremgangen og nye personlige rekorder i øvelser som gir meg motivasjon og driv. Jeg trener sammen med kjæresten min og det er veldig moro og motiverende og dele denne interessen med ham. Vi utfordrer hverandre på trening, og får hverandre til å ta ut det lille ekstra i hvert sett!

Hvem er dine viktigste støttespillere?
Kjærsten min, svarer Christine spontant. Han er veldig tålmodig med meg på diett og støtter meg 110%. Han er den som får meg opp fra kjelleren hvis jeg har en tung dag. Han er også treningspartneren min og en av coachene i teamet. Vi startet eget team sammen med et vennepar i våres. Teamet er også en god støtte og det er utrolig deilig å ha personer man stoler 100% på i ryggen. Jeg får den oppfølgingen jeg trenger og det er veldig beroligende, spesielt nå på slutten av dietten når hodet begynner å tulle litt, ler hun.

Hvordan legger du opp treningen din i on- og offseason?
Jeg trener ganske likt on og off-season og trener 5-6 dager i uka. Passer på å kjøre hele kroppen hver uke, med fokus på svakheter som ofte blir trent to ganger per uke. Den største forskjellen on og off er styrken. Styrken forsvinner litt på dietten og da må jeg tilpasse vektene etter det. Liker å trene tungt så det er litt utfordring å innse at man ikke er like sterk, forteller hun og legger samtidig til; men det er viktig å gå for kontakt med muskelen og trene etter dagsformen.

 

Har du noen favorittløsninger som funker for deg med tanke på kostholdet under en konkurransediett?
Løsningen er rett og slett planlegging hele veien. Lager alltid opp matbokser dagen før. Har alltid ekstra ris og grønnsaker stående i kjøleskapet. Tar alltid med meg mat uansett hvor jeg drar og passer på å få innpå maten min når jeg skal. Jeg er nøye på diett, slurver aldri med oppsettet jeg har fått av coachen. Det er viktig. Jeg starter alltid tidlig på diett sånn at jeg ikke skal få det travelt på slutten. Det tror jeg er en veldig stor fordel. Blir ofte en måned lenger enn de andre, men da er jeg i rute og slipper stresset på slutten, forteller Christine.

Finnes det øvelser og matvarer du overhodet ikke kunne leve foruten?
Jeg er veldig glad i tunge baseøvelser, spesielt off season kjører vi mye knebøy, mark og benk. Når det gjelder mat så har jeg blitt en skikkelig sushi-elsker så det står alltid høyest på lista når jeg skal ha et cheatmeal. Det blir nok sushi etter Norway Open også, ler hun. Men jeg er glad i all slags mat og gleder meg masse til å kunne lage litt sunn offseason mat igjen.

Hva er dine beste og viktigste egenskaper som kvinnelig kroppsbygger?
Det må være at jeg er ekstremt målrettet. Det er all in. Jeg gjør alltid mitt beste, følger opplegget til punkt og prikke og når jeg står på scenen så skal jeg vite at jeg har gjort mitt. Da er jeg fornøyd. Men det er ikke bare onsesason og sceneformen som er fokuset: Det er viktig med riktig fokus hele året og dette er blitt en livsstil for meg. Jeg trener og spiser bra hele året, men unner meg å spise både det ene og det andre offseason, men alt i alt lever jeg et ganske rolig liv med fokus på sunn mat og trening.

Hva er dine mål for fremtiden?
Først og fremst å bli ferdig med denne sesongen og ta med meg de konkurransene jeg har mulighet til å delta på nå. Så er fokuset å få tilbake en sterk og sunn offseason kropp. Jeg vil jobbe videre for å bli enda bedre og mer komplett til neste gang. Det er alltid rom for forbedring, det er det som er så bra med denne sporten, avslutter hun til med et stort fornøyd smil.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Christine lykke til med kommende konkurranser!

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Henriette Ottesen deltok første gang for 20 år siden. Da vant hun i kroppsbygging!
Denne koreanske kvinnen Yeon Woo Jhi har konkurrert en rekke ganger.
Trine Sakslund-Tøsse debuterer i Womens Physique.

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Anne Lene Klingberg klatrer opp og skal delta i Womens Physique.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!