Gikk ned 17 kg - Les Silje (23) sine debutant-tips

Intervju22.09.2015Pernille Borchgrevink286

Silje Wexal Horslund siller i bikinifitness. Les hennes debutant-tips.

Silje Wexal Horslund (23) fra Askim har trent styrke i mange år og elsker å utfordre kroppen. Da bikini fitness kom til Norge tok det ikke lang tid før trenden spredte seg og ble et populært samtaleemne i Siljes vennekrets.
Etter å ha sett på flere av venninnene sprade rundt på scenen i glitrende bikini og høye sko bestemte Silje seg for å ta steget. I februar i år tok hun kontakt med en klubb og derfra har hun jobbet hardt for å nå målet om å stå på scenen under vårens konkurranser.

Treningsforum møter Silje kort tid før det brakte løs i Fredrikstad. Hun er iført treningsklær og har en treningsbag slengt over skulderen og et stort smil om munnen. Fra bagen drar hun frem en skreddersydd bikini dekket av skinnende steiner.

I bagen ligger også matboksen, som er et must for alle utøvere som skal bevege seg utenfor huset på diett.

Hva spiser du om dagen, Silje?
Jeg spiser mye torsk, kylling, grønnsaker og litt ris. Hittil har jeg gått ned 17 kilo, og har fortsatt noen igjen frem til konkurransen. Det har vært veldig tøft å måtte gå ned så mye, men jeg har også lært veldig mye om meg selv.

Hvilke forventninger har du til konkurransene?
Jeg er jo debutant, men det er NM jeg satser på. Den første konkurransen i Fredrikstad var bare en prøverunde. Jeg gleder meg veldig til å stå på scenen igjen og vise frem det jeg har jobbet for.

Som du sier er det mange jenter i din klasse, hva kan man gjøre for å skille deg ut?
Det man kan gjøre er å vise at man koser seg gjennom å stråle av selvtillit. Man skal ikke være redd for å vise meg frem. Når jeg står på scenen skal jeg slippe meg helt løs og gi dommerne hele pakka. Jeg tror det er viktig å legge vekt på å vise frem sine sterke sider på scenen, som for eksempel har jeg en veldig smal midje, som er noe jeg må passe på å få vist dommerne. Fokuser på dine positive sider og ha de i tankene, i stede for å tenke på de delene du er misfornøyd med når du står på scenen.

Hva tror du er grunnen til at så mange stiller i bikinifitness?
Fordi det er status, guttene liker det og syntes det er kult. Kroppsfokuset har forandret seg veldig de siste årene. Jenter har begynt å trene styrke og det er greit for oss å ha mer muskelmasse uten å bli sett på som mindre feminine.

Hva er dine tips til andre jenter der ute som vurderer å stille?
Å være på diett er mentalt utfordrende. Mine tips til deg som tenker på å stille i bikini fitness er å bruke litt tid på å velge hvilken klubb du vil stille for og hvem du vil ha om coach. Velg en klubb der du kan føle deg trygg og ivaretatt. Det er viktig at coachen din er en person du kan snakke med og som du stoler på. Dette er viktig fordi det ofte er psyken som sprekker og ikke kroppen.

Har det å være på diett forandret ditt forhold til mat?
Jeg har alltid hatt et veldig avslappet forhold til mat, det er viktig å kunne kose seg. Jeg kommer ikke til å være på noen diett for livet, når denne konkurransen er over gleder jeg meg til å spise god mat.

Treningsforum ønsker Silje lykke til på scenen og gleder oss til å se resultatet!


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!