5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021Fride Skjønsberg270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!

Cottage cheese er proteinrikt og populært for oss som trener mye enten det er styrketrening eller kondisjonstrening er denne lettosten et supert alternativ for å fylle opp med proteiner i kosten. Denne lettosten er nemlig proppfull av verdifulle essensielle byggesteiner rettere bestemt kaseinprotein (trege proteiner) som kroppen trenger for å bli sterkere! Osten inneholder itillegg til proteiner, litt fett (tilnærmet null) , svært lite karbohydrater, masse kalsium som er bra for blant annet skjelettet og beinbygningen.

Saftige karbonader med cottage cheese

Disse er superenkle å lage, skyhøye på proteiner, herlige smaker og med bakte rotgrønnskaer til er dette en perfekt middag enten til hverdag eller som helgekos.

2 posjoner
Ingredienser:
250-300 g karbonadekjøttdeig
2/4 ts spisskummen
2/4 paprika pulver
2/4 hvitløkspulver (kan utelukkes)
½ ts himalaya salt
½ hvitløksfedd
½ kopp vann
½ ts pepper
½ løk
150 g cottage cheese
1 egg

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Skrell løken og hvitløken og finhakk disse.
Bland sammen løk, egget og kjøttet.
Putt opp i resten av ingrediensene og bland sammen.
Form kjøttdeigen i 4 ruller klem dem litt flate og stek dem i en ildfastform i ovnen.
La de stå der i 30 min før de kan nytes.

Serveres med bakte rotgrønnsaker og søtpotet chips.

Baktpotet med cottage cheese, bacon og mais

Denne saftige blandingen med cottage cheese, bacon og mais er en fyldig, velsmakende og ikke minst proteinrikt tilbehør til bakt potet!

2 posjoner
Ingredienser:
250 g cottage cheese orginal
150 g bacon
¼ purreløk
1 boks med mais
litt salt
1 båt hvitløk
smør
paprikapulver
2 store baktepoteter

Slik gjør du:
Bruk en gaffel og prikk hull i potetene. Legg folie rundt potetene i en ildfast form og stek dem i ovnen på 175 grader i ca 50-55 min.Deretter mixer du sammen hvitløken, paprikapulveret,saltet og smørret.
Skjer purreløken og stek baconet.Snitt potetene da de er ferdigstekt og ha i kryddermsørblandingen, mais, bacon og purreløken, sist men ikke minst topp med cottagecheese. 

Roastbeef protein-rull

Denne opprkiften er perfekt på tapaskvelder eller om du ønsker en rask og lett middag en hverdag. Rullen er fylt med sennep og kapers som gir god og fyldig smak samt tilsatt herlige proteiner fra cottage cheesen!

4 stk.
Ingredienser:
250 gram cottage cheese
2 ss Dijon sennep
2 ss kapers
½ kopp gressløk
4 speltlomper (eller andre lomper som du foretrekker, tacowraps funker fint)
200 g skivet roastbiff
en neve salat
litt revet agurk
litt rød paprika i strimler
litt cherrytomater i skiver

Slik gjør du:
Bland sammen cottage cheese, sennepp, kapers og gressløken kuttet opp.
Smør blandingen utover lompene.
Tilbred grønnsakene, vask dem, skjer dem opp. Spre disse i lompene.
Legg roastbiffen over og rull opp.
Voila!

Kremetproteinrik rotsuppe

Nå som høsten er på vei passer det ypperlig med suppe til middag. Denne vidunderlige varme rotsuppen er proppet med vitaminer og mineraler fra grønnsakene og svært næringsrik proteiner fra osten.

2 posjoner
Ingredienser:
2 poteter
1 søtpotet
1 pastinakk
0,5 l buljong etter ønske
1 creme fraiche (lett om du foretrekker)
2 ansjosfileter (kan utelukkes men setter god smak)
en klype salt og pepper
125 g cottage cheese som topping

Slik gjør du:
Skyll og skrell potetene, pastinakken og gulrøttene.
Kok opp grønnsakene i en kaserolle i ca 20 min til disse er mjuke.
putt opp i buljongen, salt og pepper.
Bland grønnsakene med creme fraiche og ansjosen.
Mos alt sammen til en pureblanding, smooth skal den bli.
Server suppen med en klatt cottagecheese og litt revet gulrot på toppen.
Det er også godt med litt stek løk og hvitløk å ha over, en anne deilig tuch er stekt sopp om du foretrekker for enda mer høstpreg på suppen.

Spisecy Proteinrik-Cannelloni

Cannelloni er en italiensk rett, denne er fylt med varm og fyldig cottage cheese og hint av chili. Denne gratinerte retten er en perfekt helge-kos-rett! 

2 posjoner
Ingredienser:
250 g cottage cheese
6 lasangeplater
1 abourgine
½ ss tomatpure
¼ ts knust korriander
½ ts salt
1/8 ts pepper
en neve revet ost

Tomatsausen:
½ løk
½ boks knuste tomater
½ hvtiløksfedd
1 ss sukrin eller stevi (sukrin gold er å foretrekke da det blir karamell smak)
½ ts paprikapulver
½ ts salt
½ ts paprikapulver

Salat ved siden:
grønn og crispy salt den du måtte foretrekke. (Lag den fargerik)

Slik gjør du:
Begynn først med sausen. Skrell løk og hvitløken, hakk den i små biter.
Ta opp i tomat, sukker, krydder og salt i en mixer eller food prosessor.
Nå skal sausen være glatt og gjevn.
Hell sausen i en kjele.
Kok opp under omrøring.
Sett ovnen på 200 grader.
Så blander du cottage cheese, tomatpure, krydderiene og spre lasangeplatene etter de er blitt mjuket opp i vann deretter ruller du lasangeplatene med fyllet.
Hell sausen over pastaen og dryss over med ost.
Bak i ca 25-30 min.

Server med en grønn og frisk salat.


Fride Skjønsberg 

Fride er faglig dyktig og formidler sitt budskap på en forståelsesfull måte. Hun er utdannet personlig trener og kostveileder gjennom Active Education. Fride er lidenskapelig opptatt av kosthold og er også selv aktiv med trening.

Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

Sunn middag på under 15 minutter

Kosthold19.12.201885

5 raske hverdagsmiddager.
Her har du smakfulle forslag på både forrett, hovedrett og dessert.
Disse har du nok aldri laget før med karbonadedeig.

Sunn middag på under 15 minutter

Kosthold19.12.201885

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!