5 middager med karbonadedeig under 500 kcal

Kosthold19.11.2019Silje Bjørnstad730

Karbonadedeig og kjøttdeig er populære ingredienser i hverdagsmaten.

Karbonadedeig er et magrere valg og har et lavere fettinnhold enn kjøttdeig. Kvernet kjøtt kan brukes til så mangt i middagslagingen og her er 5 gode middagsforslag som både er enkle å lage, rik på smak og ikke minst sunne og næringsrike matvalg. Alle oppskriftene inneholder også under 500 kcal.

Rask middagsgryte

2 porsjoner
300 gram karbonadedeig
½ løk
2 stk gulrot
2 stk stilker av stangselleri
3 stk mandelpotet
1 boks hermetiske tomater, hakkede
2 ss ketchup
1 ts oreganokrydder
Salt og pepper
250 gram kokt ris

Næringsinnhold for hele oppskriften med ris:
994 kcal
132.5 gram karbohydrat
72 gram protein
16.6 gram fett

Næringsinnhold per porsjon med ris:
497 kcal
66.26 gram karbohydrat
36 gram protein
8.3 gram fett

Stek karbonadedeigen og kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet over i en stor gryte sammen med kjøttet. La dette surre noen minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La gryta koke i 15-20 minutter. Server sammen med kokt ris.

Fylt paprika med karbonadedeig

1 porsjon:
1 stor paprika
150 gram karbonadedeig
¼ løk
4 ss mais
¼ boks hermetiske tomater, hakkede
1 ss ketchup
30 gram revet ost
1 ts oregano
½ isbergsalat
½ stk agurk

Næringsinnhold per porsjon:
422 kcal
24.2 gram karbohydrat
42.7 gram protein
16.6 gram fett

Stek karbonadedeig og tilsett mais og hakket løk når kjøttet har blitt gjennomstekt. Tilsett hermetiske tomater og ketchup. Skjær av toppen av paprikaen og eventuelt litt av bunnen slik at den står stabilt. Fyll oppi så mye du kan av karbonadedeigblandingen (det som eventuelt ikke får plass spiser du bare ved siden av) og dryss over ost og oreganokrydder. Stek paprikaen i en ildfast form ved 200 grader i cirka 15-20 minutter. Server sammen med isbergsalat, agurk og resten av den ferdigstekte karbonadedeigen.

Tacosalat

1 porsjon
150 gram karbonadedeig
4 ss maiskorn
40 gram revet ost
¼ agurk
¼ isbergsalat
¼ paprika
2 ss mager kesam
2 ss tacosaus
1/3 pose tacokryddermiks (+ litt vann)

Næringsinnhold:
486 kcal
26.2 gram karbohydrat
50.5 gram protein
19.9 gram fett

Stek karbonadedeigen, tilsett tacokrydder og vann når kjøttet har blitt gjennomstekt. Skjær opp grønnsaker og server tacosalat sammen med mager kesam og tacosaus.

Spagetti Bolognese

En klassisk rett som alle liker.
1 porsjon:
150 gram karbonadedeig
1 stk gulrot
¼ stk løk
1 stilt stangselleri
½ ss tomatpuré
½ boks hermetiske tomater, hakkede (cirka 200 gram)
120 gram spagetti (kokt)

Næringsinnhold per porsjon med kokt spagetti:
474 kcal
51.7 gram karbohydrat
37.8 gram protein
11.1 gram fett

Stek karbonadedeigen og tilsett hakkede grønnsaker når kjøttet er gjennomstekt. Ha oppi hermetiske tomater, tomatpure og eventuelt salt og pepper. Server med kokt spagetti.

Pizzasnurrer

Cirka 10-12 stk
400 gram karbonadedeig
1 ss rapsolje
½ stk hakket løk
1 hvitløksfedd
½ hermetiske tomater, hakkede
1 ss tomatpuré
¼ ts pepper
½ ts salt
½ dl vann
2,5 dl revet ost

Deig:
3 dl vann
1/2 pakke gjær
2 1/2 dl grov sammalt hvete
4 1/2 dl hvetemel
1 ss rapsolje
1/2 ts salt

Næringsinnhold for hele oppskriften:
2377 kcal
280.4 gram karbohydrat
157 gram protein
66 gram fett

Næringsinnhold per pizzasnurr avhenger av størrelse, men oppskriften delt på 10 stk gir:
237,7 kcal
28.04 gram karbohydrat
15.7 gram protein
6.6 gram fett

Stek karbonadedeig og ha oppi hvitløk (bruk hvitløkspresse), løk, tomater, tomatpuré og vann. Krydre etter eget ønske. Kjevle deigen til en avlang firkant, cirka 30 x 40 cm. Smør utover karbonadedeigblandingen og mais og revet ost (spar igjen litt av osten). Rull sammen til en pølse. Skjær pølsa i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg pizzasnurrene på et stekebrett ikledd bakepapir. Dryss over resten av osten. Etterhev pizzasnurrene i cirka 10 minutter og stek dem på 225 grader i 10-15 minutter. Server pizzasnurrer sammen med en frisk salat.


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Glad i taco? Da bør du prøve deg på disse!
Disse har du nok aldri laget før med karbonadedeig.
Kjøttdeig er kvernet kjøtt som er et vanlig innslag i matlagingen.

Kjøttfarser og kjøttdeig

Kosthold27.03.20070

Vet du hva som er forskjellen på kjøttfarse og kjøttdeig?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!