Irelin trener tungt for å få bikinikroppen

Intervju04.03.2016Joachim Pedersen874

Før veide hun 90 kg. Nå har Irelin Schaldermose en kropp de fleste jente drømmer om!

Irelin Schaldermose er ei sosial, utadvendt og livsglad jente som tidligere var veldig opptatt av hest. Da hun solgte ponnine sin ble det et tomrom som etterhvert ble fylt med trening.

Navn: Irelin Schaldemose
Bosted: Kristiansand
Alder: 20
Høyde: 165
Vekt: Nåværende vekt: 60 kg, Off-season vekt 65-66 kg
Arbeid: Jobber 100% med salg innen sport og fashion
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Proteinfabrikken
Klubb: Team Total Package

- Jeg har en typisk dedikert personlighet med stort konkurranseinstinkt. Det jeg gjør blir gjort 100%. Jeg klarer bare ikke gjøre det halvveis og jeg kan gjerne derfor bli oppfattet som litt ensporet. Første mål nå å komme meg på scenen i best mulig form. Deretter må jeg se hvordan første konkurranse går og legge forventningene utifra det. Jeg håper på pallplass og skal i alle fall stå på scenen i visshet om at jeg har gjort mitt beste, smiler Irelin.

 

Irelin har tidligere vært overvektig og veide på det meste 90 kg. Nå har hun en slank figur og trent målrettet mot bikinifitness i 2 år.

- Før det var treningens formål å bli slank og gå ned i vekt. Det er nå 3,5 år siden jeg ble medlem av treningsenter og har trent styrke og kondisjon siden. Som liten var jeg innom friidrett, kampsport, turn, dans, cheerleading og sprangridning, sier Irelin.

Spiser 7 måltider om dagen

Irelin har en en fast matplan som hun har fått fra coachen sin. Det står det når hva og hvor mye hun skal spise i de forskjellige måltidene.

- Til frokost spiser jeg havregrøt med egg og proteinpulver. Utover dagen går det stort sett i to måltider med kylling og ris, kombinert med brokkoli. Senere har jeg to måltider med torsk og brokkoli eller squash. Jeg har også litt havregryn og proteinpulver etter styrkeøkt, og caseinprotein, pluss eggehvite og squash til kvelds. På grunn av at jeg har såpass varierte arbeidstider har jeg ikke helt fast klokkeslett på når jeg spiser, sier Irelin

Coachen endrer matplanen etterhvert ut i fra formen frem mot konkurransen.

- Jeg har noen dager som kalles "low-days" hvor jeg spiser mer fett og mindre "carbs". Så er det medium dager, som er de "vanlige dagene". I tillegg legger coachen inn high-days", hvor jeg har mer karbohydrater. Dette er slik jeg spiser frem mot konkurransen. Ellers følger jeg en "off-season" plan som inneholder et mer variert kosthold og større mengder, forteller Irelin.

 

Bruker en del kosttilskudd

Irelin har en rekke kosttilskudd hun benytter seg av for få i seg nok protein og for å booste egen fremgang og prestasjonsevne.

- Jeg vil anbefale proteinpulver som er et bra tilskudd om du ikke klarer å få i deg nok proteiner gjennom kosten. BCAA (aminosyrer) som blandt annet forbedrer restitusjon og stølhet og som kan gjøre det lettere å gå ned i fettprosent og best av alt forhindrer nedbrytning av muskler mm. Jeg bruker PWO for å øke prestasjonsevnen på trening og i tillegg til dette er det selvsagt viktig å få i seg nok vitaminer og mineraler via blant annet multivitamin Omega 3 eller Udos Choise, sier Irelin.

Når Irelin deltar i sin første konkurranse har hun vært til sammen på konkurransediett i 20 uker. Før det fulgte hun et off season matplan.

- Jeg synes all mat på diett er god mat! Favoritten er likevel havregryn til frokost, "etter-treningsmåltidet", og siste måltidet hvor jeg steker squash sammen med torsk eller laks, smiler Irelin.

Når konkurransen er over står det Oreokake på menyen. Og ellers gleder hun seg til å kunne spise noe "on the go", noe uplanlagt og særlig meieriprodukter, bakevarer eller restaurantbesøk og gode salater.

Føler ser litt tom til tider

Å være på konkurransediett i mange uker og kjøre kroppen på underskudd med tung trening og full jobb ved siden av kan være tøft for de fleste.

- Til vanlig elsker jeg å ha fullt program og det gjør meg ingenting å ha mye trening kombinert med mye jobb. Derimot er det under dietten mye vanskeligere med tanke på at jeg lever på underskudd og kjører kroppen hardt med mye trening. I tillegg til dette må jeg prestere 100% på jobb, trening, og prøve å få til litt sosialt også. På konkurransediett kan jeg kjenne på at jeg er helt tom til tider. Det kan være litt vanskelig å oppleve at jeg ikke har overskudd til å yte mitt beste alle steder, forklarer Irelin.

Familien er de største forbildene

- Først og fremst er min mor, far og søster de største forbildene mine og da er det ikke snakk om muskelmasse, smiler Irelin og fortsetter: - Ellers er mine sjefer på jobb gode forbilder for meg. Utover det er nok Christina Strøm Fjære det største forbildet mitt innen fitness.

Variert treningsopplegg

Irelin har fått et meget variert program som går over 5 uker hvor hun går gjennom nesten hele registeret hva angår repetisjoner, fra lavt til høyt. Hun får dermed stimulert alle type muskelfibre.

- Mitt treningsprogram går over fem uker hvor uke 1 - 3 kalles heavy-week, med low-volume, 6-12 rep. Her er det fokus på styrke, eksplosivitet og compound-øvelser. Uke 4, da er det høyt volum og 10-15 repetisjoner. Her er det litt reduksjon på vektene, mer volum og flere øvelser. Uke 5 kalles "crazy-week". Her er det høy intensitet, med ulike intensitetsfaktorer som høy-reps, superset, dropsets, og 15-50 repetisjoner. I tillegg trener jeg mellom 40-50 minutter morgenkardio, og 30-50minutter kveldskardio. Her varierer jeg mellom rask gange, plyo, og intervaller, sier Irelin.

Poseringstrening er viktig for å vise seg fra sin beste side.

- Jeg prøver å få til et par minutter hver dag og ellers blir det stort sett lørdag og søndager hvor jeg har litt bedre tid, smiler Irelin.

- Jeg elsker å trene overkropp og favoritten er helt klart skuldre. Både fordi jeg ønsker store og runde skuldre, men også fordi dette er en muskelgruppe jeg fort blir sterkere i. Ellers er jeg også glad i å trene bein, med hovedfokus på rumpa og bakside lår. Jeg får veldig god kontakt når jeg kombinerer rumpe og bakide lår og det er vel derfor jeg gleder meg spesielt til disse øktene, sier Irelin.

  

Irelin er ikke så opptatt av en spesiell muskelgruppe hos seg selv. Hun ser på kroppen som en helhet og forsøker å utvikle fysikken best mulig deretter. Målet er at alt skal matche.

Motiveres av tung trening

Man motiveres av forskjellige ting. Noen motiveres av å se andres fremgang, motivasjonsbilder m.m. Irelin derimot motiveres av sin egen tunge trening og gjennomføring.

- Det å gjennomføre noe som er såpass fysisk og mentalt tungt over lang tid og gleden over å fullføre det. I tillegg synes jeg det er gøy og ekstremt lærerikt. Jeg lærer enormt mye om egne tålegrenser, om kosthold og om kroppen generelt. Det er fantastisk å se hvordan det er mulig å forme kroppen, sier Irelin.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
- Frem mot konkurransen blir jeg fulgt opp og coachet av Joachim Hetland ved Team Total Package.

Irelins ambisjoner er først og fremst å ta en konkurranse av gangen og så sette målene deretter. Hun leker også med tanken om å kunne jobbe med noe innenfor dette, som rehabilitering, opptrening og ernæring.

Hvor trener du?
- Jeg trener på Shapes og Family Sports Club.

Hvordan er miljøet der?
- Shapes-treningsmiljøet er veldig bra. Der er det god spredning i aldersgruppen og har også ett par andre utøvere som stiller/har stilt i fitness og kroppsbygging. Family Sports Club har derimot ikke noe typisk fitnessmiljø, men ligger sentralt i nærheten av der jeg bor.

Noen du vil takke til slutt?
Først og fremst vil jeg takke mine foreldre som har vært noen gode støttespillere opp igjennom. Venner og venninner, både de som er med på denne "reisen" og de som ikke er det. Takk til Proteinfabrikken som hjelper meg med riktig kostilskudd, treningsklær og utstyr. Til slutt en stor takk til Joachim Hetland og resten av teamet, for back-up, støtte og veiledning.

Vi ønsker Irelin lykke til på sin første konkurranse!


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018391

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201890

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!
Linda Nyjordet på 23 år deltok i sin første konkurranse og fikk 3. plass.
Til helgen gjør Helene Andersen (25) seg klar for Oslo Grand Prix.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018391

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201890

Sliter du med motivasjon? Se hva disse menneskene har fått til!
Det er viktig å trene kjernemuskulaturen. Se hvordan her!

5 feil ved bruk av foamroller

Trening24.05.20188

Dette er 5 feil du ikke må gjøre når du bruker foamroller.

Oppsteg på benk - step ups

Trening23.05.2018120

Tren beina dine med oppsteg på benk - step ups.

5 proteinrike smoothies

Kosthold22.05.2018426

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.